Eten&drinken Recepten

Makkelijke maaltijd: rijst met kippengehaktballetjes, komkommer en tzatiki

Griekse rijst met tzatiki kippengehaktballetjes en komkommer

Van die avonden waarop je vooral heel makkelijk wilt eten, die ken je vast wel toch? Dan is deze makkelijke maaltijd ideaal: rijst met kippengehaktballetjes, komkommer en tzatziki! En ook nog eens heel kindvriendelijk! 

Kindvriendelijk avondeten

De meeste kinderen eten graag rijst, komkommer en gehaktballetjes en een tzatziki op basis van yoghurt, komkommer en kruiden gaat er vaak ook wel in. Dus het is een ideale avondmaaltijd met kinderen!

Snel op tafel

Daarnaast kun je deze maaltijd heel snel op tafel zetten! Zeker als je gebruik maakt van rijstbakjes die bijvoorbeeld in de magnetron opgewarmd kunnen worden. Dan heb je precies een goede portie en het is lekker snel klaar. De meeste tijd zit in de kippengehaktballetjes bakken en het meeste werk in de komkommer snijden. De tzatziki kun je kant-en-klaar kopen bij zo’n beetje elke supermarkt, maar een simpele versie zelf maken kan ook heel snel.

Ingrediënten voor deze rijst met kip en komkommer

Supermakkelijk recept rijst met kippengehaktballetjes, tzatziki en komkommer

Maak de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bak de kippengehaktballetjes totdat de buitenkant knapperig is. Halveer de komkommer in de lengte en snijd dan elke helft drie keer in de breedte in zodat je kleine driehoekjes krijgt zoals op de foto. Maak de tzatziki door de griekse yoghurt te mengen met heel klein gesneden stukjes komkommer en klein gesneden kruiden. Verdeel alles op het bord als een soort pokebowl en eet smakelijk!

Bekijk meer ideeën voor avondeten →

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Wimke
  april 4, 2022

  En de ingrediënten hiervoor zijn meestal wel in huis 🙂
  Dit recept komt deze week op tafel, nu al zin in! Btw ook lekker makkelijk voor op vakantie – ‘caravankoken’ !

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.