Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: november 2015

Mamalifestyle maandoverzicht november 2015 uitgelicht

Kunnen jullie het geloven? November is voorbij en de laatste maand van het jaar is begonnen… De afgelopen maanden zijn echt voorbij gevlogen en voor mijn gevoel moet ik nog zoveel dingen doen dit jaar, daarom extra fijn om even stil te staan bij alle momenten van de afgelopen maand. Bij deze het mamalifestyle maandoverzicht van november 2015. 

Mamalifestyle november 2015 koffie bij Sunday Market

Altijd koffie

Af en toe krijg ik de vraag hoe het gaat met slapen, nou daar kan ik kort over zijn: slecht. Maar er is koffie en Javian kan heel lief lachen, knuffelen en kussen. Er zijn ergere dingen in het leven.

We gingen trouwens een dagje naar de Sunday Market in Amsterdam, Javian sliep het grootste gedeelte en dus konden wij rustig wat eten en drinken. Uiteraard werd meneer wakker toen we alweer op weg naar huis waren, heel gezellig.

Mamalifestyle november 2015 Instaswap

Instaswappen

Voor de derde keer op rij deed ik mee aan de Instaswap en dit is het pakket wat mijn huis verliet op weg naar een semi-onbekend persoon die ik enkel en alleen kende via de tiental foto’s op haar Instagramaccount. Gelukkig was ze blij met haar pakket, want ik was er best een beetje trots op.

Mamalifestyle november 2015 Feestontbijt

Hoera, Hoera

Er is iemand jarig, hoera hoera, dat kun je wel zien, dat was Frank! Voor de verandering was Frank eens vrij op zijn verjaardag en dus maakten we er een echte feestdag van met zijn drieën. Te beginnen natuurlijk met een feestontbijt waarvoor Javian en ik samen ballonnen hadden opgeblazen.

Na het ontbijt gingen we heerlijk zwemmen, maar de bijbehorende foto van na het zwemmen heb je al kunnen zien op mijn Instagramaccount.

Mamalifestyle november 2015 Lunch bij Artis

Eigenlijk heel biologisch

Nu Javian een hoop dieren kent en bijbehorende geluiden weet en nadoet, leek het ons leuk om naar Artis te gaan. Javian sliep het eerste uur dat we er waren…

Maar daardoor konden wij rustig lunchen, wisten jullie al dat ze bij Artis tegenwoordig heel veel biologische producten hebben? Ik was aangenaam verrast en genoot daardoor extra van mijn biologische burger.

Mamalifestyle november 2015 Dieren aaien

Dieren aaien

Het is een beetje gek dat je naar een plek gaat waar een heleboel dieren zijn, maar dat je ze niet mag aaien… Althans, Javian snapte dat principe niet helemaal. Gelukkig vonden we twee lieve dieren die zich gemakkelijk lieten aaien door onze stoere vent.

Mamalifestyle november 2015 Vader en zoon

Mooi

Dit is gewoon mooi. Mijn man, mijn zoon en een fijne dag met zijn drieën. Zo enorm waardevol.

Mamalifestyle november 2015 Soep

Soeperdesoep

Na een vrije dag voor Frank stond er weer een drukke en lange dag werken voor hem op het programma. Ik moest dus weer eens alleen met Javian eten, terwijl ik totaal geen zin had om te koken. Gelukkig stond deze soep snel op tafel, at Javian erg goed en kon ik even de laptop erbij pakken en wat werken.

Mamalifestyle november 2015 Traktatie

Worteltjestaart

Uiteraard moest Frank ook nog trakteren op het werk en dus stond ik uren in de keuken om deze carrot cake met creamcheese te maken, de persoonlijke favoriet van Frank. Omdat hij ietsje meer collega’s had, bakte ik ook nog cupcakes gevuld met appeltaartvulling en creamcheese. Er kwam weinig weer mee naar huis, dus ik geloof dat het wel een succes was.

Bekijk ook het recept voor de worteltjestaart met pepernoten van Janneke.

Mamalifestyle november 2015 Kinderkapper

Knip knip knip

Het haar van Javian begon zijn weg naar zijn ogen en oren te vinden, dus was het weer eens tijd voor de kapper. Javian is nu drie keer naar de kapper geweest, alle keren bij Minimarkt in Bloemendaal en waarschijnlijk heeft dat ervoor gezorgd dat hij nu zo enorm rustig bleef zitten. De vorige keren waren het namelijk kleine drama’s.

Na het knippen laten we Javian altijd even lekker spelen met de treinbaan bij Minimarkt, drinken wij koffie en kan ik een rondje in de winkel maken. Een ideale ochtend zo.

Mamalifestyle november 2015 Bylima ontbijt

No breakfast in bed

En toen was Frank opeens een week lang vrij! We hebben dit jaar eigenlijk geen vakantie gehad, afgezien van twee korte dagen in Kopenhagen (wat eigenlijk een vermoeiende werktrip was) en dus was deze week erg welkom voor ons beiden.

Hoewel we niet weg zouden, hebben we wel alleen maar leuke dingen gedaan. Zo gingen we voor het eerst naar ByLima in Haarlem om te ontbijten en aten we burgers bij Thrill&Grill.

Mamalifestyle november 2015 Antwerpen eten

Dagje Antwerpen

Een dagje Antwerpen stond ook al een tijdje op mijn verlanglijstje; helaas was de winkel van Wolf & Wolkje gesloten en was de uitgekozen plek om te lunchen ook dicht. Dus uiteindelijk aten we maar wafels met aardbeien en veel slagroom bij De Wasbar, tenslotte moet je zelf van elke dag een feestje maken. Dat laatste hebben ze trouwens goed begrepen bij De Wasbar, want je mag zelf je toppings opscheppen bij je wafels.

Mamalifestyle november 2015 Antwerpen buit

Antwerpse buit

Na een dag in Antwerpen kwam ik thuis met een heleboel tassen. Na een ochtend schatgraven lagen uiteindelijk al mijn aankopen op tafel. En ik ben echt een hele slechte Sinterklaas, want hier liggen cadeautjes voor Javian tussen die hij dus allang heeft gezien. Maar uitpakken is de helft van de pret toch? Dus hopelijk is Javian nog een beetje verrast met pakjesavond.

Mamalifestyle november 2015 Box weg

Box weg

De week vrij van Frank was ook bedoeld voor een aantal klusjes in huis, zoals de box uit elkaar halen. Sinds een paar maanden kan Javian zelf uit de box klimmen en dan heeft zo’n box weinig nut. De plek waar de box stond bleef niet lang leeg, want inmiddels heeft Javian daar zijn eigen tafel met speelgoed.

Mamalifestyle november 2015 Burgers

Burger met paarse frietjes

Geen vrijdag, maar wel een hamburger! Met paarse frietjes, want mijn moeder kwam weer eens iets bijzonders tegen in de supermarkt. Overigens smaken paarse aardappelen wat mij betreft niet anders dan de gele aardappelen en gelukkig dacht Javian er net zo over.

mamalifestyle november 2015 sint maarten

Sint Maarten

Dit jaar liepen we voor het eerst Sint Maarten met Javian. We hadden al een paar dagen een liedje geoefend en vooral de ‘Maarten’ kwam er goed uit iedere keer. Behalve als meneer natuurlijk langs de deuren gaat… Hij was er stil van en wij moesten alles zingen. Maar lekkers uitzoeken kon Javian dan weer wel en dus kwamen we thuis met een mandarijn, een klein handje engelse dropjes en een chocoladereep.

Het hele Sint Maarten gebeuren vond Javian maar wat vreemd. Terwijl andere kinderen aan de deur kwamen zingen, riep Javian halverwege het liedje ‘doei’ of hij wees al naar de snoepmand na de eerste zin. Maar ach, hij was wel heel trots met zijn lampion.

Mamalifestyle november 2015 Tas van mama

Tasssss

De tas van Keecie die ik kocht in Antwerpen werd gelijk ingepikt door een zeker iemand die er heel trots mee rond loopt. Gelukkig mag ik hem af en toe wel lenen.

Mamalifestyle november 2015 Klussen

Handige klusser

Na een waterballet was een woonkamer make-over hoognodig bij mijn grootouders en samen met Javian namen we even een kijkje bij de voortgang. Of beter gezegd: wij namen een kijkje, Javian ging gelijk actief mee helpen.

Dus mocht je nog iemand nodig hebben die gaten in de muur aanwijst, behang van de muur trekt of gaat stofzuigen: Javian is your man!

Mamalifestyle november 2015 Zwemmen

Zwemmen in het water

Elke keer als ik ga zwemmen vraag ik mij af waarom we dat niet vaker doen, maar eigenlijk weet ik ook wel waarom. Het aankleden is best een gedoe met zo’n bewegelijk en ongeduldig kleintje, maar hij heeft zoveel pret tijdens het zwemmen dat het mij ook enorm blij maakt.

Enne deze outfit trok ik bij toeval uit de kast, maar heb ik sindsdien al vaker gedragen. Zit lekker en de kleurencombi maakt me blij. Hetzelfde geldt trouwens voor de outfit van Javian.

Mamalifestyle november 2015 Taart

Altijd taart

Eigenlijk zijn er altijd wel redenen om een taartje te gaan eten, soms moet je er alleen even naar op zoek… In mijn geval moet ik weer wat aankomen omdat ik weer te dicht bij de gevarenzone zit. Dus ondertussen zijn we op zoek naar de beste plek met de lekkerste taartjes. Hier bij Zoet & Zalig was de scone erg lekker, maar het kwarktaartje met de frambozen anders dan verwacht… Goed excuus om weer verder te zoeken naar lekkere taartjes!

Mamalifestyle november 2015 Geen Halloween

Geen Halloween

Als Sinterklaas bijna aankomt, wordt het wel weer tijd om de Halloweenversiering op te ruimen. Dit jaar vierden we geen Halloweenfeest, we hadden wat anders aan ons hoofd. En volgend jaar is het gewoon weer Halloween en misschien vieren we dan wel een feestje.

Mamalifestyle november 2015 Ontbijten buiten de deur

Pannenkoekenontbijt

Naast taartjes eten en burgers maken, ontbijten we ook wat vaker buiten de deur. Zoals deze pannenkoeken bij Barista Cafe. Ik zou ze delen met Javian, maar die at liever met zijn vader mee die een soort ontbijtplank had. Vond ik niet erg, want de pannenkoeken waren erg lekker.

Mamalifestyle november 2015 Aftelkalender voor Pakjesavond

Aftellen naar Sinterklaas

En toen was het alweer 14 november: de Sinterklaas intocht stond op het punt te beginnen! Bij de Intertoys kregen we een Sinterklaas aftelkalender die Javian mocht versieren. Met de stickers tellen we nu af naar pakjesavond.

Mamalifestyle november 2015 Sinterklaas

Goedheiligman

Natuurlijk moesten we Sinterklaas en zijn pieten ook even ontmoeten. Er werd veel ge-high-five’d(?) met pieten en Javian ging ook nog met Sinterklaas op de foto. Ondertussen riep hij continu ‘Klaas’ en ‘Piet’ en sindsdien heeft hij er ook veel aandacht voor in kranten en op televisie.

Mamalifestyle november 2015 Cupcakes

Cupcakes cadeau

De verjaardag van mijn vriend hebben we niet echt gevierd, maar toen mijn schoonouders langskwamen voor de verjaardag van Frank vroeg ik mijn zus of ze cupcakes wilde maken. Het werden ware cadeautjes, passend bij een verjaardag en bij Sinterklaas. En natuurlijk waren ze ook weer enorm lekker!

Mamalifestyle november 2015 Schoenzetten

Schoen zetten

Als Sinterklaas in het land is, mogen kinderen hun schoen zetten. Het had nogal wat voeten in de aarde, want het was absoluut niet de bedoeling dat er een wortel voor het paard in Javian’s schoen ging en de schoen laten staan voor de deur ging ook niet van leien dakje.

De volgende ochtend liep Javian zijn schoen (en cadeau!) zo voorbij. Pas nadat ik hem er duidelijk op wees, wilde hij het cadeautje wel uitpakken. Om uiteindelijk te spelen met het cadeaupapier…

Gelukkig is hij nu wel erg blij met de cd met Sinterklaasliedjes en neuriet hij aardig mee.

Mamalifestyle november 2015 Stamppot

Stampen maar

Als je mijn maandoverzichten ziet, zou je bijna denken dat we alleen maar ontbijten, burgers en taartjes eten. Maar af en toe staat er ook gewoon stamppot op het menu. In dit geval een rucolastamppot met rode ui, champignons en een hamburger (dat dan weer wel).

Mamalifestyle november 2015 Werken bij bylima

Werken bij ByLima

Mijn moeder kwam een dagje oppassen en dus ging ik weer even bij ByLima zitten, gezellig samen met een vriendin. En ik kreeg zowaar een hartje in mijn koffie.

Mamalifestyle november 2015 Sinterklaascadeau

Puzzel cadeau

Jullie hebben al kunnen lezen over mijn zoektocht naar een geschikt cadeau voor het Sinterklaasfeest op Frank’s werk. Het werd uiteindelijk deze puzzel van Sebra, ingepakt met cadeaupapier van de Hema en echte pieten masking tape en bijpassende stickers.

Mamalifestyle november 2015 Koffie met vriendin

Meneer Paprika

De dag erna had ik afgesproken met een vriendin bij Meneer Paprika. Javian vermaakte zich met duplo en treinen en wij konden even bijpraten onder het genot van koffie en overheerlijke cheesecake (die zo snel op was, dat hij de foto niet heeft gehaald).

Mamalifestyle november 2015 Burgerdag

Balsamico Burger

Een Italiaanse burger voor Vrijdag Burgerdag met rucola, tomaat en balsamicostroop. Sinds ik die balsamicostroop vond in de supermarkt heb ik de neiging om het overal op te doen. Gelukkig was het bij deze burger een goede keuze.

Mamalifestyle november 2015 Flavourites

Flavourites Live

Na het Sinterklaasfeest van Frank’s werk gingen we ’s middags nog naar Flavourites Live. We kochten mooie spullen voor thuis, maakten foto’s met zijn drieën en lieten een portret tekenen van Javian. Mooie, tastbare herinneringen voor later.

Mamalifestyle november 2015 Puzzel

Puzzelen met papa

Uiteraard moest er ook met de puzzel gespeeld worden die Javian kreeg bij het Sinterklaasfeest. Hoewel hij eigenlijk te jong is voor deze puzzel wist hij opvallend veel puzzelstukken op de goede plek te leggen, alleen het vastleggen ging niet altijd goed. Gelukkig stond papa paraat om te helpen.

Mamalifestyle november 2015 Pasta eten

Pasta di Mama

De laatste weken heb ik nergens zin in met eten, maar er moet toch eten op tafel komen aan het einde van de dag. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren wat receptenkaartjes van supermarkten gespaard. Zo aten we weer eens deze verse pasta met groenten en chorizo uit de oven. En als ik dan eenmaal eet, ben ik toch heel blij dat ik heb gekookt.

Mocht je ook vaak op zoek zijn naar inspiratie voor het avondeten? Kijk eens bij onze categorie Recepten.

Mamalifestyle november 2015 Commode

Opgeruimd staat netjes

Af en toe komt mijn moeder gezellig een dagje langs en nadat ze weg is, ontdek ik kleine verrassingen zoals een heerlijk opgeruimde lade in de commode of opgevouwen was. Heerlijk als mijn moeder zo spontaan even helpt met kleine dingen.

En fijn dat zij ook weet dat het een stuk leuker is om alle kledingstukken van Javian goed te kunnen zien, in plaats van op een grote hoop.

Mamalifestyle november 2015 Tape

Zoet met tape

Waar ik een verzamelaar ben van mooie masking tape, is Javian meer van het gebruiken van tape. Hij was ruim een kwartier zoet met stukjes tape op de kast plakken en er weer af trekken. En ik was stilletjes naar hem aan het kijken, stiekem foto’s aan het maken totdat hij me door had en bedacht dat mama een stuk mooier is met stukjes tape over haar lichaam geplakt.

Mamalifestyle november 2015 Bloemetje

Bloemetje voor mama

Als de mannen samen boodschappen gaan doen die mama vergeten is, komen ze terug met twee verkeerde producten… Maar ze namen wel een bloemetje mee die Javian had uitgekozen. En Javian kent zijn moeder goed, getuige zijn keuze uit het beperkte supermarktaanbod.

Mamalifestyle november 2015 Hilversum

Tijd voor taart

Het laatste weekend van november hadden we een fotoshoot voor onze kerstkaart. Javian deed het boven verwachting goed, helemaal nadat wij flink in de stress zaten omdat we te laat kwamen door een afgesloten stuk snelweg.

Dus na de fotoshoot hadden we allemaal wel een taartje/vroege lunch verdiend. We zaten op aanraden van Mevrouw Groen van de fotoshoot bij Sarnies in Hilversum en alleen voor de overheerlijke cheesecake wil ik nog een keer terug.

Mamalifestyle november 2015 Noodles

Wat de pot schaft

Sinds Javian vast voedsel is gaan eten, at hij eigenlijk altijd met ons mee. En zodoende kan ik hem nu een bord noodles met groenten geven die hij zelf bijna helemaal opeet. Handig, want zo kon ik even alle spullen klaarleggen voor het douchen.

Overigens eet ik meestal met Javian samen, maar Frank wilde ook wel weer eens een tafelgenoot en dus wachtte ik met eten tot hij er was. Wat er uiteindelijk niet eens van kwam, omdat Javian niet wilde slapen. Dus voor december schrijf ik maar vast op de to-do-list dat Frank en ik weer eens samen uit eten gaan.

 

Zijn er mensen die van december een hele rustige maand verwachten? Er staan weinig persevents in de agenda, maar des te meer afspraken met vrienden en familie. Ik ben benieuwd wat december ons allemaal gaat brengen.

Dit vind je misschien ook leuk