Mama Marike Zelfzorg

Nieuwe zilvershampoo van L’Oreal: and it’s goooood

zilvershampoo review marike mamalifestyle

Het is geen geheim dat ik mijn haren afgelopen zomer lichtblond liet verven bij de kapper. In de tussentijd ben ik niet meer bij de kapper geweest, maar ik kan nog steeds genieten van mijn lichtblonde lokken – mede dankzij een nieuwe zilvershampoo van L’Oreal Elvive. 

Wie trouw alle blogs leest op mamalifestyle.nl weet ik dat ik een hele fijne zilvershampoo had ontdekt dankzij de kappers van Salon B. Er was alleen een nadeel: die zilvershampoo was duur, aardig duur. En laat mijn portemonnee daar nou niet heel blij van worden.

Zilvershampoo van L’Oreal Elvive

Gelukkig liep ik met toeval tegen een nieuwe zilvershampoo aan in de supermarkt: de L’Oreal Elvive Purple Shampoo Zilver Care met bijpassende conditioner met dito lange naam. Toen ik zag dat deze shampoo en conditioner 6,99 per stuk kostte en nu in de aanbieding was voor 1+1 gratis, kon ik het niet laten om deze mee te nemen.

Inmiddels heb ik de shampoo en conditioner uitgebreid kunnen testen en kan ik nu alvast verklappen dat ik weer een nieuwe set heb gekocht.

L’Oreal Elvive Purple Shampoo review

Bij alle zilvershampoos die ik in handen heb, kijk ik altijd naar de kleur van de shampoo. Paars is de tegenhanger van geel, waardoor een paarse shampoo ook beter in staat is om gele en oranje ondertonen uit het haar te halen. Hoe paarser de shampoo, hoe beter dus. En ik vond de kleur van de L’Oreal Elvive Purple Shampoo – de naam zegt het al – verrassend veel lijken op die van Fudge. De kleur van de shampoo is zo dieppaars als de fles ook is.

Voor gebruik van een zilvershampoo en conditioner lees ik trouw het etiket om te zien wat voor inwerkingstijd wordt aangeraden. In het geval van de zilvershampoo was dat drie minuten, dus de eerste keer deed ik dat trouw. Ook de conditioner mocht er drie minuten in blijven. De eerste keer was ik al gelijk aangenaam verrast, want mijn haar leek oprecht lichter en kreeg al een grijze glans. De keren daarna heb ik de shampoo afwisselend slechts een minuut laten inwerken tot soms vijf minuten – met als resultaat vaak de grijze of zelfs lila gloed waar ik zo blij van wordt. Hoe langer de shampoo kan inwerken hoe mooier het grijze of lila-effect is.

Als jij dus enkel de gele ondertonen weg wil hebben uit jouw blonde haar is de een tot drie minuten laten inwerken prima. Wil jij ook een grijze of lila glans? Probeer eerst de shampoo met drie minuten inwerken, afhankelijk van het resultaat kan de shampoo een volgende keer misschien iets langer inwerken voor een beter resultaat.

De conditioner gebruik ik met name voor de lengtes van mijn haar, maar doet zeker goed zijn werk als ik deze minimaal een minuut laat inwerken. Mijn haar is een dag lang echt zijdezacht. Wel merk ik hier wat verschil met de conditioner van Fudge qua geur van mijn haar en de werking die bij het laatstgenoemde merk wel een aantal dagen kon zijn.

Lees ook het advies van L’Oreal Paris voor deze shampoo en conditioner →

Mijn mening over de zilvershampoo van L’Oreal Elvive

Na ruim een maand lang de shampoo en conditioner gebruiken kan ik zeggen dat deze zeker niet onder doet voor de zilvershampoo van het dure merk Fudge. De kleur van mijn haar is precies zoals ik die graag wil: zeer licht blond met een grijze tot lila glans. Daarnaast ziet mijn haar er gezond uit en voelt het fijn aan. Een hele fijne semi-budget zilvershampoo dus!

L’Oreal Elvive Purple Shampoo Zilver Care bestellen

loreal elvive purple shampoo marike mamalifestyle loreal elvive purple shampoo zilver care purple conditioner mamalifestyle loreal elvive purple shampoo zilver care mamalifestyle

Dit artikel bevat een affiliatelink: als jij een aankoop doet via die link kan ik een kleine commissie ontvangen, zonder dat jij daar iets van merkt in de prijs – zo kan ik de website nog leuker maken, bedankt als jij daarbij wilt helpen! 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.