Kerst

Ikea kerst 2015: ga jij voor pastel of klassiek?

Ikea kerstcollectie 2015: pastel of klassiek?

Als het deze kerst aan Ikea ligt, heb je twee keuzes: pastel of klassiek! De kerstcollectie voor 2015 bestaat namelijk uit vele mooie producten in pasteltinten en klassiek rood. Maar combineren mag natuurlijk ook gewoon, bekijk meer inspiratie! 

Ikea kerst 2015 kerstballen hart Ikea kerst ontbijt kerstballen ikea kerst 2015 gang slingers Ikea kerst 2015 pastel en koper Ikea kerst 2015 papieren kristallen Ikea kerst 2015 grafische kerstbomen

Moderne kerst in pastel

Pastelkleuren doen het al langer goed in huis, maar met kerst kun je nu ook helemaal uitpakken in pastelkleuren met mooie kerstballen, papieren decoratie, slingers en grafische kerstbomen in lichtblauw, lichtroze en mintgroen. Gecombineerd met zilveren en gouden accenten krijgt het een luxe uitstraling.

Feestelijke start

Zorg voor een feestelijk begin van de dag door het ontbijt te serveren met kerstballen als decoratie op het dienblad of rondom de borden. En als de gasten binnenkomen in een gang vol met slingers is de sfeer gelijk goed.

Niet gelijk opruimen!

En wie zegt dat je kerstballen na kerst moet opruimen? Het hart van kerstballen in de slaapkamer is het hele jaar mooi. De papieren kristallen hoef je ook niet op te bergen na kerst, want juist in pastelkleur is het ook mooie decoratie met verjaardagen en andere feestjes. Als je trouwens wel wat rust kunt gebruiken in aanloop naar de drukke feestdagen kun je ook zelf papieren kristallen vouwen, kijk eens bij Zilverblauw.nl.

Ikea kerst 2015 cadeautjes rood en wit Ikea kerst 2015 tafel klassiek dekken Ikea kerst 2015 honeycomb bomen

Klassieke kerst

Met een groene kerstboom in huis heb je enkel nog wat rode decoratie nodig om er een klassieke kerst van te maken, tenslotte zijn groen en rood al jarenlang dé kleuren van kerst. Bij de Ikea vind je veel mooie rode en witte kerstdecoratie.

Tafel dekken

Tijdens de feestdagen wil je niet uren bezig zijn met afwassen, dus dan is papieren servies extra handig. En met dit papieren servies van Ikea met mooie prints moet je wel even twee keer kijken of het niet stenen of porseleinen servies is.

Honeycombs

Honeycombs doen het niet alleen goed in de babykamer, maar ook tijdens kerst staan honeycomb bollen erg mooi. En speciaal voor de kerst zijn er ook honeycombs in de vorm van bomen. Door rood en wit te combineren met donker antraciet, krijg je een hele stoere en warme combinatie van kleuren voor in huis.

iIkea kerst 2015 inpakken pastel adventkalender iIkea kerst 2015 inpakken klassiek Ikea kerst 2015 inpakken pastel

Uitpakken met cadeautjes

Stiekem draait kerst natuurlijk ook om cadeautjes. En ook daar heeft Ikea aan gedacht met inpakpapier, naamlabels, cadeautasjes, bakkerstouw en masking tape. En ook bij de spullen om mee in te pakken kun je kiezen uit een pastel of klassiek kleurenpalet of ga voor een luxueuze uitstraling en kies voor zilver en goud. Zo wordt uitpakken een feestje!

Adventkalender als decoratie

En voor een adventkalender ben je nu te laat, maar kijk eens hoe leuk al die gestapelde cadeautjes zijn! In verschillende groottes en met verschillende verpakkingen is het aanzicht van deze adventkalender kerstdecoratie an sich.

Ikea kerst 2015 kerststerren Ikea kerst 2015 kerstengel wit licht

Lichtjesfeest

Kerst is het feest van de lichtjes, het is tenslotte de donkerste maand van het jaar. In de decembermaand mogen er dus meer (sfeer)lichtjes aan in huis, bijvoorbeeld grote kerststerren of een rij kerstengelen. Bijkomend voordeel is dat jouw eigen kerstengel vast blij wordt van zo’n lichtjesfeest.

Ikea kerst 2015 bakken

Bakken maar!

De feestdagen draaien eigenlijk vooral om lekker eten en het samenzijn met familie en welke activiteit past daar nou beter bij dan bakken? Met alle bakproducten van Ikea weet je zeker dat alle baksels er in elk geval mooi uit komen te zien. En als je de recepten van Mamalifestyle.nl gebruikt, moet het haast wel een succes worden. De komende weken zullen we nog meer geschikte recepten delen voor de feestdagen. Eet smakelijk!

Ikea kerst 2015 kamerden

Kerstige kamerden

Vorig jaar was de kamerden een laaiend succes op Instagram en was de plant bij een aantal zelfs tuincentra uitverkocht, gelukkig verkoopt de Ikea ook een kamerden! Ideaal als kleine kerstboom, want mooi in eenvoud, maar deze plant zorgt toch voor genoeg sfeer in huis. En een beetje meer groen in de wereld is nooit weg.

Ikea kerst 2015 rendier Ikea kerst 2015 proost

Proosten op fijne feestdagen!

Het huis versierd? Familie opgetrommeld? Lekker eten gekookt? Het enige wat je dan nog rest is zorgen voor glazen om mee te proosten en genieten van heerlijke feestdagen!

Beeld: via Ikea

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.