DIY Groen Kerst Wonen

Minimalistische kerstkrans met eucalyptus takken

kerstkrans eucalyptus takken

Zin in een leuke en makkelijke DIY die veel sfeer brengt in huis of bij de voordeur? Maak deze minimalistische kerstkrans met eucalyptustakken. 

Bekijk nog meer inspiratie voor kerst →

Eucalyptastakken heb ik bijna altijd in huis; ze ruiken subtiel, maar wel heerlijk en ik vind de grijsgroene kleur van de bladeren zo mooi. Daarnaast doen ze het goed op water, maar zijn ze ook gedroogd erg mooi. Om wat meer sfeer in huis te brengen maakte ik een minimalistische kerstkrans met twee soorten eucalyptustakken. Ik gebruikte takken met grotere bladeren en takken met veel kleinere bladeren, die ook duidelijker lijken op eucalyptus zoals vaker afgebeeld. De takken kocht ik bij de bloemist van het lokale tuincentrum.

Nodig voor de kerstkrans

 • een metalen ring – ik gebruikte een ring van 30 cm doorsnede
 • eucalyptustakken
 • ijzerdraad

Stappenplan kerstkrans maken

Voor mijn kerstkrans gebruikte ik twee eucalyptustakken met kleine blaadjes en twee takken met grotere bladeren. Eerst legde ik de stelen van de takken met kleinere bladeren op de onderkant van de ring en knipte een stuk ijzerdraad af. Ik begon aan een uiteinde met het vastbinden van het ijzerdraad en draaide het ijzerdraad zeer stevig rondom de takken en de ring net zo lang totdat ik weer bij het andere uiteinde van de andere tak was. De truc is om het ijzerdraad zoveel mogelijk om de blaadjes heen te draaien zodat deze zichtbaar blijven en niet tegen de ring gedrukt worden. Daarna deed ik hetzelfde nog een keer maar dan met de takken met grotere bladeren, hier is het vastmaken met ijzerdraad iets makkelijker omdat er meer ruimte tussen de bladeren op de takken zit.

Duw de uiteindes van het ijzerdraad tussen de tak en de ring, zodat deze niet prikken. Hang eventueel een stuk touw aan de bovenkant van de ring zodat de krans kan worden opgehangen.

Kerstkrans versieren met kerstballen

Bij het tuincentrum kocht ik ook kleine roze kerstballen met ijzerdraad, om de kerstkrans nog feestelijker te maken heb ik een aantal kerstballen vastgemaakt aan de kerstkrans.

kerstkrans eucalyptus takken roze kerstballen achterkant kerstkrans eucalyptus takken roze kerstballen

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  famke
  december 19, 2018

  Je bewijst: less is more? Mooi! Ik ga op zoek naar eucalyptus takken, ik heb nog zo’ n ring liggen. En ga je idee namaken ???

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.