Mama Marike

Mamalifestyle van Marike: december 2015

Mamalifestyle maandoverzicht december 2015

Voor mijn gevoel hebben we alweer maanden geleden Sinterklaas gevierd, maar december was toch echt de vorige maand. Om nog even stil te staan bij alle mooie en bijzondere momenten van de laatste maand van het jaar, bij deze het Mamalifestyle maandoverzicht van december 2015. 

Mamalifestyle december 2015 - masking tape van de Hema

Adventkalender

Georganiseerd als ik ben, was ik op 1 december nog druk bezig om de adventkalender te maken. De laatste week van november vroeg ik vrienden en familie om lege toiletrollen en precies op 1 december had ik er 24 verzameld.

Door alle stress van december zijn we er uiteindelijk niet aan toegekomen om elke dag een vakje te openen en onze puzzel compleet te maken. Maar we doen gewoon volgend jaar weer een poging. De nieuwe tapes en het washi papier van de Hema maakten de adventkalender in elk geval erg vrolijk.

Mamalifestyle december 2015 - Pasta carbonara

Eet smakelijk

In december gebruikte ik al mijn inspiratie voor het bedenken van kerstdiners. Daardoor vond ik het best lastig om maaltijden voor alle overige dagen van december te bedenken. Gelukkig heb ik een aantal standaard recepten die helpen op dat soort momenten.

Deze pasta carbonara met tuinbonen is daar een goed voorbeeld van. Niet heel fotogeniek, maar wel ongelofelijk lekker en makkelijk te maken. Het recept komt van ztrdg.nl.

hema make and bake kruidnoten koekjes bakken

Kruidnoten bakken

Regelmatig sta ik in de keuken om zoete zaligheden te bakken, maar eigenlijk deed ik dat nog nooit echt met Javian samen. Daar kwam verandering in met de Make & Bake kruidnoten van Hema.

Samen met Marlies en haar dochter Yfke bakten we kruidnoten, waarbij er uiteindelijk meer deeg werd gegeten dan echte kruidnoten.

Mamalifestyle december 2015 - Cadeautjes

Cadeautjes!

December is natuurlijk de cadeautjesmaand bij uitstek, het grote voordeel daarvan is dat vele webshops aanbieden gratis cadeautjes in te pakken. Deze bestelling bestond niet volledig uit cadeautjes, maar ik besloot alles gewoon in te laten pakken. Een extra leuke verrassing toen de bestelling binnen kwam ook al mocht ik niet alles uitpakken…

Mamalifestyle december 2015 - Sinterklaas stolp

Sinterklaasstolp

Geïnspireerd door alle mooie plaatjes op Instagram besloot ik ook een stolp van de Hema aan te schaffen. De Sinterklaas-set van Playmobil bleek hier erg geschikt voor en door de stolp waren alle kleine onderdelen veilig weggestopt voor kleine kinderhandjes.

De mooie houten plank is van Zilverblauw.

Mamalifestyle december 2015 Op reis

Goede reis

Samen met Javian ging ik een lief vriendinnetje die bijna twee maanden op reis zou gaan uitzwaaien op Schiphol en natuurlijk konden we niet met lege handen aankomen. Ik maakte een klein pakketje voor in de backpack en Javian koos een leeuwensleutelhanger.

Mamalifestyle december 2015 Burgerdag

Burger in een pita

We doen eigenlijk niet zo regelmatig meer aan Vrijdag Burgerdag, maar als we burgers maken proberen we nog steeds nieuwe dingen uit. Zoals deze burger met een spelt pitabroodjes. Het grote voordeel van een pitabroodje is dat Javian ook mee kan doen met burgers eten, want normaliter zijn bolletjes en burgers te dik voor Javian om een goede hap ervan te kunnen nemen.

Mamalifestyle december 2015 Skypen met piet

Skypen met piet

Mijn jongste zusje speelde zwarte piet en aangezien Javian zoveel oog had voor Sinterklaas en zijn pieten lieten we hem skypen met een echte piet! Hij was enorm onder de indruk…

Gelukkig herkende hij de stem van mijn zusje wel, maar hij was vooral stil aan het luisteren en aan het kijken.

Mamalifestyle december 2015 Sinterklaas

Sinterklaas!

Aangezien ‘Sinterklaas’ wel eens bij ons thuis komt, hing deze poster gewoon bij ons in de woonkamer. Handig, want zo hadden we gelijk wat Sinterklaasversiering in huis. De mijter en pietenmuts maakte ik vorig jaar zelf van wat restjes papier en masking tape.

Mamalifestyle december 2015 Woodstone

Even wachten, pizza!

In november riep ik nog dat Frank en ik maar weer eens uit eten moesten en zowaar gingen we vrij snel in december naar Woodstone. Uiteraard de carpaccio pizza voor mij, maar misschien neem ik de volgende keer wel de Sorella pizza die Frank had… Die vond ik stiekem namelijk lekkerder dan mijn eigen pizza.

Mamalifestyle december 2015 Pepernotentaart

Pepernotenverrassing

Uiteraard moest er ook nog een Sinterklaasfeest gevierd worden. Samen met mijn ouders en zusjes kwamen we samen om heerlijk te eten en cadeautjes uit te pakken. De meeste cadeautjes waren voor het enige kind in het gezelschap, dus we gingen met een aardig volle auto weer naar huis.

En ook nog met een volle maag, want mijn moeder had de worteltaart met pepernoten gebakken. Mocht je nog een restje pepernoten in huis hebben, dan is dit recept echt een aanrader.

Mamalifestyle december 2015 Duplo

Schot in de roos

Van Sinterklaas kreeg Javian onder andere deze prachtige set duplo met bosdieren. Heel handig dat ‘Sinterklaas’ wist dat Javian gek is op bosdieren en dat ik naarstig op zoek was naar speelgoed dat Javian iets meer zou uitdagen 😉 De ochtend na ons Sinterklaasfeest ging hij direct zo lief spelen met zijn nieuwe duplo.

Mamalifestyle december 2015 Huizenjacht

Op huizenjacht

Het afgelopen jaar waren we druk op zoek naar een nieuwe woning. Hoewel we een heel fijn en ruim appartement hadden, wilden we toch nog iets groter gaan wonen en daarnaast was een tuin een hele grote wens van zowel Javian als mij.

Helaas ging onze zoektocht niet heel voortvarend. Doordat ik als ondernemer vaak niet eens mee telde, konden we niet gemakkelijk een nieuwe woning vinden met meer ruimte en tuin. En als we dan de kans kregen om woningen te bezichtigen, gingen ze vaak aan onze neus voorbij.

Toen we deze prachtige woning bekeken, waren we dan ook niet erg hoopvol. Maar ik kan alvast verklappen: ik typ dit vanuit deze prachtige nieuwe woning! Hoewel het niet van een leien dakje ging, is de woning nu wel van ons en zitten we middenin in verhuizing.

Mamalifestyle december 2015 Relaxen

Relaxmiddag

Terwijl overdag de middagdutjes soms erg rommelig verlopen, zijn de nachten eindelijk weer goed. We krijgen allemaal weer wat slaap ’s nachts en dat was zo enorm welkom na bijna twee jaar niet doorslapen.

Gelukkig neemt Javian overdag ook genoeg tijd om te relaxen en dus zaten we heerlijk op het oude boxkleed samen. Javian met een Nijntje vormenpuzzel en ik met de nieuwste Allerhande, op zoek naar ideeën voor alle kerstdiners.

Mamalifestyle december 2015 Kerstboom

Witte kerstboom

Als Sinterklaas weer het land verlaten heeft, mag de kerstboom weer naar binnen! Dit is alweer de derde kerst met onze witte kerstboom en ik ben er nog steeds zo enorm blij mee. Toen de boom zo stond met het kleed eronder vond ik het al prachtig en toen hingen er nog niets eens lichtjes over versiering in.

De stoere loopfiets is van Wishbone en gaven wij Javian voor zijn eerste verjaardag.

Mamalifestyle december 2015 Pannenkoeken

Cinnamon Challenge

Deze foto maakte ik voordat we uberhaupt een hap hadden genomen van deze pancakes die Frank bakte, anders had ik er waarschijnlijk nooit meer een foto van gemaakt… Frank was per ongeluk iets te scheutig geweest met de kaneel en dus hadden Javian en ik allebei een brandende keel na een paar happen. Na een paar flinke glazen drinken ging het gelukkig wel weer en inmiddels kunnen we trots zeggen dat wij de ‘Cinnamon Challenge’ hebben overleefd. En de volgende keer laten we de kaneel maar achterwege voor de zekerheid…

Mamalifestyle december 2015 Werkplek

Prima werkplek

Doordat de box weg is uit de woonkamer, was er ruimte voor een tafeltje voor Javian waar hij kan zitten en spelen. Hij is dol op kleuren en dus ligt er altijd papier en krijtjes bij de hand voor hem.

Soms ben ik wel eens jaloers op zijn lege bureau met speelgoed, terwijl mijn bureau bezaaid is met rekeningen, facturen en werkdocumenten. Toch jammer dat je pas op latere leeftijd beseft hoe leuk het kan zijn om kind te zijn.

Mamalifestyle december 2015 Cheesecake

Tijd voor taart

Het laatste half jaar van 2015 gingen we regelmatig op stap om ergens taart te eten, maar in december waren we blij als we soms gewoon even thuis konden zitten. Gelukkig kan dat ook prima gecombineerd met taart, getuige deze New York Cheesecake die ik maakte. Het recept zal ik ook delen op Mamalifestyle.nl.

Mamalifestyle december 2015 Sunday Market

Sunday Market

Het nadeel aan mijn maandoverzicht zo laat schrijven, is dat ik geen idee meer heb waarom we naar de Sunday Market gingen in Amsterdam. Gelukkig weet ik nog wel dat het erg leuk was en we een heerlijke ‘Vlees Noch Visch‘-wrap aten.

Mamalifestyle december 2015 Taco's

Chippies eten

We eten thuis eigenlijk zelden wraps of taco’s, terwijl ik dat thuis vroeger wel vaak at en enorm lekker vond. Tijd om daar verandering in te brengen!

Javian vond het vooral erg leuk dat hij ‘chippies’ als avondeten mocht eten en ik was blij dat ik weer een goede reden had om guacamole te maken.

Mamalifestyle december 2015 Smoothie

Goede timing

Net op tijd taco’s gegeten, want ik zat onverwachts weer sneller bij de tandarts dan gehoopt… Nadat in september aan de rechterkant mijn verstandskiezen waren weggehaald, had ik er aan de linkerkant nog 3(!) over. Nou was mijn plan om daar in het nieuwe jaar voor langs te gaan, maar die drie verstandskiezen botsten nogal met elkaar en de ruimte die beschikbaar was in mijn mond en dus kon ik een afspraak niet langer uitstellen door de pijn die ik had en de hoeveelheden pijnstillers die ik daarvoor nam.

Het trekken van de verstandskiezen was echt geen pretje… De wortel van de derde kies zat gedraaid met een knik in mijn tandvlees en na lang wrikken en trekken kwam hij er pas uit. Mijn tandarts/kaakchirurg haalde er een collega bij om het te laten zien en sommeerde mij om een foto te maken van de drie kiezen, want dit was toch wel erg bijzonder…

En vervolgens zat ik een week voor kerst aan de smoothies en soepen. Over goede timing gesproken.

Mamalifestyle december 2015 Kerstkaarten

Kerstkaarten maken

Gelukkig had ik wel goede afleiding, want de foto van onze winterse fotoshoot was binnen en dus kon ik kerstkaarten klaarmaken. Met foto’s, pergamijn enveloppen, confetti en persoonlijke kaarten voor alle ontvangers was het best wel een klus maar ik was erg tevreden met het resultaat.

De foto kun je overigens op mijn Instagramaccount bekijken.

Mamalifestyle december 2015 Vans

Te koop!

Zodra we te horen kregen dat we een serieuze kans hadden op onze huidige woning, viel mij opeens op hoeveel spullen er in huis lagen die ik eigenlijk niet mee wilde verhuizen…

En dus verkocht ik een aantal spullen via Instagram en Marktplaats, wat best heel aardig ging gelukkig. Deze schoenen staan echter nog steeds te koop… Gloednieuwe Vans, maat 36. Ik vind de print nog steeds waanzinnig mooi, maar de schoenen zijn mij net te krap. Ik weet dat ze inmiddels in de sale zijn, dus hoef er echt niet de hoofdprijs voor. Maar zou het wel heel fijn vinden als ik er iemand anders blij mee kan maken.

Overigens zet ik binnenkort weer een stapel babykleertjes te koop op Instagram, houd mij daar dus in de gaten.

Mamalifestyle december 2015 Photobomb

Afscheid nemen

Toen de bevestiging kwam dat het huis van ons was vlak voor voor kerst en we de week erna voor Oud&Nieuw al sleutels konden krijgen, begon ik al een klein beetje met afscheid nemen van ons appartement. Van vele plekjes in het huis maakte ik foto’s, zoals deze relaxte zithoek bij het raam. Alleen kwam er even iemand mijn foto photobomben…

Als volleerd model liep hij ‘subtiel’ even in beeld om vervolgens zijn grootste glimlach op te zetten.

Mamalifestyle december 2015 ByLima

Even lunchen

Tijd voor taart… Want we konden onze bestelde taart voor Eerste Kerstdag bij By Lima ophalen en dat combineerde we – tussen al kerstboodschappen door – even met een lunch. Uiteraard nam ik weer de bananabread met chiazaadjam, gewoon omdat die zo ongelofelijk lekker is.

Mamalifestyle december 2015 Kerstdiner

Samen kerst inluiden

Op kerstavond waren we nog druk met boodschappen doen en daarbij kwamen we eigenlijk bij toeval mijn middelste zusje tegen die nog aan het werk was. Zij zou eigenlijk alleen zijn met avondeten, maar niemand hoort alleen te zijn met Kerst besloten wij en dus kwam ze gezellig bij ons eten. Het werd spontaan een groot feestmaal met carpaccio, salade caprese, sterrenaardappels, rollade, varkenshaas en witlofsalade. En Javian at van alles een beetje mee, maar vond vooral de sterren fascinerend.

Mamalifestyle december 2015 Kerstoutfit

Eerste kerstdag

Op Mamalifestyle.nl deelde ik eerder al kerstouftitinspiratie uit Javian’s kledingkast, dus kon een foto van zijn outfit niet uitblijven natuurlijk. Het werd deze kerstbroek van de Zara, een rompertje van de H&M, een overhemd van de Zara en sokken van – ik meen – de Lidl, gekregen van mijn moeder.

Overigens hadden we Eerste Kerstdag mijn schoonfamilie op bezoek voor een brunch, maar ik heb helaas helemaal geen foto’s gemaakt van de mooie tafel en al het lekkere eten.

Mamalifestyle december 2015 Kerstboom

Komkommerboom

Op de valreep voor kerst vond ik nog een mooi wit kerstbomenbord bij de Xenos, ideaal voor een kerstboom van komkommer met kerstballen van tomaatjes en wortel. En dankzij de tip van Lovethat.nl vond ik sterrenprikkers bij de Hema.

Deze ‘kerstboom’ stond ook op tafel tijdens de brunch op Eerste Kerstdag.

Mamalifestyle december 2015 Kerstfeest

Geen kerst zonder…

Kerstboom! Natuurlijk stond de kerstboom al even, maar met versiering en cadeautjes is het plaatje wel compleet. Helaas is een witte kerstboom lastig te fotograferen, daardoor valt de versiering niet heel goed op.

In de boom hingen houten slingers, gele leeuwen van de Albert Heijn, mintgroene honeycomb-kerstboompjes, lichtroze candy canes, zelfgemaakte pompoms en nog wat losse honeycombs.

Mamalifestyle december 2015 Kerststolp

Kerstsfeer

Behalve een kerstboom was er nog meer kerstsfeer in huis, want uiteraard kreeg ook de glazen stolp kerstversiering. Een honeycomb kerstboom, een rendier en houten blokken van HAY zorgen voor sfeer in de stolp en een Siberische tijger en ijsbeer bewaakten het ‘fort’ van buiten. De houten plank is van Zilverblauw.

Overigens hing ik de kerstkaarten die wij ontvingen dit jaar ook in kerstboomvorm op de muur. Helaas kregen we maar weinig kerstkaarten dit jaar, waardoor ik er een paar kaarten van voorgaande jaren erbij pakte om er toch een mooie ‘boom’ van te maken.

Mamalifestyle december 2015 Schaatsen

Schaatsen met kerst

Dit jaar vierden wij ook Derde Kerstdag met mijn ouders, zussen en aanhang. We gingen met zijn allen gezellig schaatsen en een spel doen in de nieuwe Elfstedenhal in Leeuwarden. We durfden Javian nog niet te laten schaatsen, maar lopen met snowboots en een rek ging prima op het ijs. Af en toe gierde hij het uit van de pret en hij heeft het nog weken erna over ‘ijs’ en ‘schaatsen’ gehad.

Mamalifestyle december 2015 schaatsen

Mijn familie

En nog even een foto van het hele gezelschap bij elkaar: mijn lieve ouders, zussen en hun vriendjes en bij toeval mijn prachtige gezin in het midden.

Mamalifestyle december 2015 Familiekerstdiner

Aanschuiven maar

Na het schaatsen hadden we allemaal trek gekregen, dus mijn ouders hadden niet voor niets in de keuken gestaan. Na een zeer geslaagd voorgerecht zag mijn bord er tijdens het hoofdgerecht zo uit. Een mix van alles, maar vooral erg lekker.

Mamalifestyle december 2015 Kerstboomcupcake

Cupcakes met sneeuw

Na het hoofdgerecht kon een toetje niet uitblijven en mijn zus had prachtige cupcakes gebakken met een prachtige sneeuwbol en een dun laagje kokos als sneeuw. Je kunt de foto met alle cupcakes bekijken op mijn Instagramaccount.

Overigens kun je ook taarten en cupcakes bestellen bij mijn zus. Op haar Instagramaccount kun je een beetje zien wat er allemaal mogelijk is, maar je kunt haar ook altijd mailen met jouw ideeën. Het emailadres is bettersweetthansorry@gmail.com.

Mamalifestyle december 2015 Nieuw huis

Ons nieuwe huis!

In de laatste week van het jaar kregen wij de sleutels van ons nieuwe huis! En dat moest uiteraard even vastgelegd worden op beeld. Het huis is vrij nieuw, maar bij het maken van deze foto moest alles nog geverfd, de benedenvloer moest eruit en een nieuwe vloer erin en de trap moest helemaal geschuurd en opnieuw gelakt en dan natuurlijk nog verhuizen… Gek idee dat dat nu bijna allemaal klaar is! Alleen de trap moet nog gelakt worden en we zoeken nog iets van ‘halve manen’ voor op de treden, wel zo aardig voor de buren.

We wonen trouwens nog steeds in dezelfde wijk als waar ons appartement was. Alleen nu dus in een eengezinswoning mét hele fijne tuin.

Mamalifestyle december 2015 Burgerdag

Burgerdag

Naast alle kerstdiners met familie hadden we ook nog een kerstdiner met lieve vrienden gepland, maar na gourmetten en meerdere gangenmenu’s gingen we gewoon lekker burgers eten met zoete aardappelfriet.

Oh en we keken Frozen! Dat was de allereerste keer dat ik Frozen zag en de film was zo anders dan ik had gedacht. Veel serieuzer, maar wel nog steeds een erg leuke film.

Mamalifestyle december 2015 Kerstboom weg

Kerstboom verhuizen

Normaal zou ik de kerstboom laten staan tot half januari, maar nu was het zo’n beetje het eerste wat we verhuisden naar ons nieuwe huis. Gelukkig hebben we de foto’s nog zullen we maar zeggen.

Overigens waren we nog niet klaar met versieren van de kerstboom toen we hem weer gingen opruimen. Het plan was om zelf meer pompoms te gaan maken voor in de boom, maar gelukkig is het elk jaar kerst.

Mamalifestyle december 2015 Cakepops

Happy New Year Cakepops

Voor Oud&Nieuw maakte mij oudste zus – die van Better Sweet Than Sorry – deze prachtige en heerlijke cakepops. Ideaal voor een avond als Oud&Nieuw en zeer feestelijk.

Mamalifestyle december 2015 Oud&Nieuw

Proost!

Uiteraard proosten op het nieuwe jaar! Met een ‘klein’ flesje die we kregen van vrienden. De dag erna hadden we nog een halve fles over, zo groot was die.

Op naar een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen, kansen en dromen die hopelijk uitkomen.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Linda
    februari 2, 2016

    Leuk om weer een update te lezen hier, mooie foto’s ook! Je zal het wel druk hebben met de verhuizing en je redactie werk.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.