Dagjes uit Uitgaan & reizen

Hoera, het Nijntje museum is geopend!

Nijntje Museum kunst

Hoera, het Nijntje Museum is geopend! Na een flinke verbouwing is het Dick Bruna Huis omgetoverd tot een prachtig museum waar peuters en kleuters de dag van hun leven zullen hebben. 

Dag Dick Bruna, Hallo Nijntje

Het Dick Bruna Huis bestond uit een deel voor kinderen en een deel voor volwassenen, maar daardoor konden kinderen én volwassenen niet optimaal genieten van een dagje uit in het museum en dus werd besloten het Dick Bruna gedeelte onder te brengen aan de overkant in het Centraal Museum en van het pand een echt Nijntje Museum te maken.

Nijntje museum boekjes Nijntje museum tuin Nijntje museum treintje

Van voordeur tot tuin

Het pand bestaat nu uit het volledige huis van Nijntje wat direct bij binnenkomst begint met de voortuin en voordeur waarna je de keuken, badkamer, slaapkamer en tuin kunt bekijken. Elke kamer heeft een eigen thema en bevat vele herkenbare elementen uit de welbekende boekjes van Nijntje. En het allerbelangrijkste: in elke ruimte zijn er meerdere spannende en leuke dingen te beleven voor kinderen.

Alles kan in het Nijntje Museum?

Speel met de bubbels uit het bad, verpot de planten in de tuin, hamer er op los in de schuur of bestuur een bus of trein. Want naast het huis van Nijntje kun je ook op ontdekkingstocht gaan in het bos, langs de dokter gaan, de dierentuin bezoeken of meer leren over het verkeer met heuse stoplichten, fietsen en een bus en trein. Maar kinderen kunnen ook kleuren en knutselen, een voorstelling spelen met handpoppen of gewoonweg een uitvergroot vormenspel of memory doen. Eigenlijk kun je je wel afvragen wat er eigenlijk niet kan en mag in het Nijntje Museum…

Nijntje museum kleuren Nijntje museum memory

Speciaal voor peuters en kleuters

Het museum is speciaal ingesteld op peuters en kleuters, maar ook iets jongere of iets oudere kinderen zullen zich hier zeker vermaken. Het museum biedt genoeg vermaak voor een dagje uit en na het spelen kun je aan de overkant in het Centraal Museum leuke producten van Nijntje vinden.

Je vindt het Nijntje Museum in het Museumkwartier in Utrecht. Het Nijntje Museum is goed bereikbaar met de bus, maar ook een wandeling vanaf station is goed te doen op een mooie dag. Meer bezoekersinformatie vind je op de website nijntjemuseum.nl.

Vast een kijkje nemen in het museum? Bekijk de video:

(Her)opening Nijntje Museum

Mijn zoontje Javian is bijna twee en vermaakte zich uitstekend in het museum. Hij heeft eerst overal zijn ogen uitgekeken en wilde toen overal even spelen. Vooral het kleuren, het verkeer en het bos vond hij erg leuk. We hadden een hele leuke middag tijdens de (her)opening van het Nijntje Museum en gingen met rozige wangen van het spelen weer naar huis.

Nijntje museum Marike en Javian

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.