Mama Marike

Mamalifestyle van Marike: januari 2016

Mamalifestyle maandoverzicht januari 2016

Een nieuw jaar, een nieuwe maand en nieuwe uitdagingen. Uiteraard stond deze maand vooral in het teken van verhuizen, want in december kregen we de sleutels van ons nieuwe huis. Kijk je mee in mijn Mamalifestyle maandoverzicht van januari 2016? 

Mamalifestyle januari 2016 dagboeken

Georganiseerd beginnen

Met elk nieuw jaar is er ook weer veel aandacht voor dagboeken en agenda’s en dus verzamelde ik mijn stapeltje aan dagboeken en agenda’s weer om het jaar georganiseerd te beginnen. En ik kan je nu al vertellen dat dat faliekant is mislukt. Ach, elke dag een nieuwe kans zullen we maar zeggen.

Het bovenste boek kun je trouwens nog steeds kopen bij bol.com en bekijk ook het artikel met meer tips voor agenda’s en dagboeken.

Mamalifestyle januari 2016 taart ByLima

Tijd voor taart

Tijdens eerste kerstdag stond er al zo’n lekkere en prachtige taart op het menu, maar voor de verjaardag van mijn opa bestelde mijn moeder weer zo’n heerlijke taart van ByLima. Een waar feestje om te eten!

Mamalifestyle januari 2016 - familie

Familiefoto

Voor de verjaardag van mijn opa – en voor een verlaat kerst/oud&nieuw – kwamen we met de hele familie samen. Het komt niet vaak voor dat we in elk geval als familie (er miste nog wat aanhang) compleet zijn, dus uiteraard moest dat even vastgelegd worden. Tijdens het maken van de foto hadden we vooral veel lol – en het erg koud – maar nu vind ik deze foto zo waardevol. Vooral om die lieve blik van mijn oma naar Javian.

Mamalifestyle januari 2016 pakketjes

Verkocht!

In de maand december verkocht ik een aantal oude babykleren van Javian via Instagram en dus gingen er in januari een aantal pakketjes naar de brievenbus. Elk pakketje ging ingepakt en voorzien van een persoonlijk briefje naar de ontvanger, bezigheidstherapie zal ik het maar noemen. Want ik had net het eerste deel van een wortelkanaalbehandeling gehad waarbij de verdoving tot twee keer toe niet goed werkte…

Overigens ligt er nog een tas met babykleren in de woonkamer die ik binnenkort te koop ga zetten op Instagram, houd het account dus in de gaten als je op zoek bent naar babykleren in maat 50 tot en met maat 80. Op Marktplaats staan trouwens al een aantal pakketten met babykleding.

Mamalifestyle januari 2016 kluskeuken

Kiekeboe in de keuken

De eerste weken van januari waren we natuurlijk erg druk met klussen en verhuizen. En tussen al dat geklus door waren we regelmatig op zoek naar een plekje om te zitten om even bij te komen. Met een tekort aan stoelen besloot Javian dat hij best in een keukenkastje kon gaan zitten.

En kiekeboe spelen is ook erg leuk vanuit een keukenkastje.

Mamalifestyle januari 2016 lunch choux

Een fantastische lunch

Zomaar een lunch op een  dinsdagmiddag… In 2015 ben ik gaan samenwerken met Carolien Vader en Jonas Nouwen van The Big Story en dat bleek eens te meer een goede keuze toen ik werd uitgenodigd voor deze fantastische lunch bij Choux. Zo begon mijn jaar, zakelijk gezien, erg goed.

Mamalifestyle januari 2016 middagdut

Slaap lekker

En terwijl ik heerlijk aan het lunchen was, deed Javian een hele goede middagdut in het nieuwe huis. De laatste week van december werd het slapen van Javian weer dramatisch en ook het vuurwerk van Oud&Nieuw hielp daar niet echt bij… Daarom was ik extra blij dat hij overdag in elk geval wel weer even goed sliep.

Mamalifestyle januari 2016 appartement

Oude stek

Vlak voor we alle grote meubels zouden verhuizen, maakte ik nog even foto’s van ons oude appartement. We hebben hier bijna drie jaar heel prettig gewoond en dus vond ik het afscheid nemen best lastig. Inmiddels is ons nieuwe huis echt mijn thuis geworden, maar zo heb ik in elk geval foto’s van ons oude appartement. Misschien leuk om te delen in een blog?

Mamalifestyle januari 2016 witte vloer

Nieuwe hobby’s

En van ons oude appartement lopen we moeiteloos over naar ons nieuwe huis, want de witte vloer was gelegd! Zo’n mijlpaal in ons nieuwe huis, want we hebben zo lang gedroomd van een echte witte vloer… en nu is het gewoon zo ver!

En stofzuigen en dweilen zijn nu onze nieuwe hobby’s.

Mamalifestyle januari 2016 raam

Slingers ophangen

Ondertussen maken we van dat verhuizen gewoon een feestje en begon ik met slingers ophangen in ons nieuwe huis. Zo werd het er al een stuk gezelliger op, ondanks dat er nog geen meubels verhuisd waren.

De slingers hangen bij het raam op Javian’s kamer, wat bestaat uit een grote vensterbank en hoekraam waardoor er veel licht binnenkomt, heel erg mooi.

Mamalifestyle januari 2016 slaapkamer

Slaap lekker

Natuurlijk sliepen we de eerste nacht in het nieuwe huis niet op de grond, maar ons bed werd verhuisd na het maken van deze foto. En zo was de eerste nacht in het nieuwe huis een feit!

Overigens hebben alle slaapkamers in ons huis deze vides, eigenlijk zijn deze vides onze ‘zolders’, we kunnen er toch een partij troep kwijt.

Mamalifestyle januari 2016 duplo

Slapen klaar, spelen maar

Na de eerste nacht in het huis is er ook een eerste ochtend. En hoe kun je die beter besteden dan door te spelen met duplo? Javian vond het in elk geval allemaal prima, ook al was dat slapen in een nieuw huis voor ons allemaal best even wennen.

Mamalifestyle januari 2016 verhuizen

Het andere deel

Op Instagram heb je al een deel van onze nieuwe woonkamer kunnen zien, maar bij deze ook het andere deel. De plek waar de eettafel staat is nog altijd de plek waar we rommel verzamelen omdat Javian hier niet snel bij kan. Maar ach, rommel hoort ook bij verhuizen.

De kinderwagen is trouwens een Greentom en al een jaar lang onze grote trots. Helaas groeit Javian er langzaam een beetje uit…

Mamalifestyle januari 2016 sla wraps

Improviseren

Hoewel we al een paar dagen in het nieuwe huis sliepen, was de keuken nog niet klaar. Daardoor moesten we soms een beetje improviseren met eten zoals met deze wraps van sla met kip, avocado en tomaat. Daarbij aten we zoete aardappel frietjes, maar die hebben de foto niet gehaald.

De inspiratie voor deze maaltijd vond ik via Pinterest bij Simone’s Kitchen, ik heb alleen het recept niet gebruikt.

Mamalifestyle januari 2016 vaatwasser

Bonte verzameling

Ons nieuwe huis is vooral in de woonkamer overwegend wit en daar krijgen we wel eens wat opmerkingen over. Maar een blik in onze vaatwasser laat zien dat ons huis barst van de kleuren, want we hebben een bonte verzameling aan pannen en servies.

Mamalifestyle januari 2016 woonkamer

Gezellig plaatje

Tijdens het verhuizen kwamen we het speelkleed weer tegen, de eerste maanden heeft Javian hier veel gelegen en met de vogels gespeeld. En nu herkende hij de vogels weer en wilde er zo graag mee spelen dat we het kleed maar even in de woonkamer hebben gezet.

En ik heb geen achtergrond in styling, maar vond het best een gezellig plaatje zo.

De mooie kussens met bomen zijn van Fine Little Day en ik ben zo waanzinnig blij met deze kussens. Hoewel de print ook erg geschikt is voor kerst, blijven ze hier lekker het hele jaar op de bank. Althans, dat zeg ik nu totdat ik weer verliefd word op andere kussens…

Mamalifestyle januari 2016 masking tape

Kleurrijke tape

Voor de verhuizing moest ik mijn tape-verzameling tijdelijk van een kastje naar een doos verplaatsen en ik greep deze kans aan om mijn tapes eindelijk eens op kleur te sorteren. De afgelopen jaren heb ik zoveel mooie tapes verzameld en ik gebruik ze bijna dagelijks voor cadeautjes, post en gewoon als ik plakband nodig heb.

Mamalifestyle januari 2016 mijn mannen

Verliefd staren

We ontbijten eigenlijk zelden meer met zijn drieën ’s ochtends, daarom was het extra bijzonder dat ik dit moment kon vastleggen. Pas toen ik later de foto goed bekeek, viel de prachtige blik tussen mijn twee mannen mij op en nu kan ik niets anders meer doen dan verliefd staren.

Mamalifestyle januari 2016 salade caprese

Simpel, maar lekker

Ik probeer de laatste tijd planningen te maken voor het eten, maar voor de lunch vergeet ik dat nog te vaak. Gelukkig ligt er altijd wel iets in de koelkast waar ik iets lekkers mee kan maken, zoals deze salade met buffelmozzarella, gebakken courgette en tomaat. En uiteraard overgoten door balsmicostroop.

Het was trouwens ook zo’n beetje het laatste wat ik at voor ik het tweede deel van een wortelkanaalbehandeling kreeg omdat er al minimaal negen maanden een ontsteking aan het groeien was bovenin mijn kies. Ik hoop dat ik na de verstandskiezen en deze behandeling nu voorlopig wel weer even klaar ben bij de tandarts…

Mamalifestyle januari 2016 verjaardag anouk

Hoera, een zusje jarig!

Januari is altijd een drukke feestmaand met de verjaardagen van twee van mijn zusjes. Hoewel ze het nu toevallig allebei vieren in februari schreef ik wel een kaartje. Sowieso heb ik mijzelf voorgenomen om vaker (verjaardags)kaartjes te geven/versturen, omdat ik het zelf ook zo leuk vind om post te ontvangen.

Mamalifestyle januari 2016 stickers

Geen kind aan

Les 1 in verhuizen met een bijna-peuterpuber: zorg voor genoeg afleiding tijdens klussen. Dus als je een vel met muurstickers vindt die toch niet meer gebruikt gaan worden op de muur, kan de bijna-peuterpuber in kwestie hier heel prima mee spelen. Heb je letterlijk geen kind aan!

Overigens plakte hij eerst de stickers op alle eetkamerstoelen, vervolgens plakte hij ze terug op het vel en uiteindelijk besloot hij dat het allerleukste is om zelf helemaal beplakt door het leven te gaan. En zo waren we bijna ongemerkt ruim een half uur verder!

Mamalifestyle januari 2016 kookboeken

Kleurrijk koken

Onze keuken is niet erg groot, maar we hebben wel een hoge vensterbank in de keuken. In eerste instantie vroeg ik mij nogal af wat ik daar nou mee zou moeten, want er zijn verder genoeg ramen in het huis… maar toen ik de doos met kookboeken tegenkwam, besloot ik dat die vensterbank daarvoor de perfecte plek zou zijn. Zo heb ik de kookboeken altijd bij de hand in de keuken en zo op kleur gesorteerd staat het ook best vrolijk.

Nu alleen nog ontdekken waar de andere helft van mijn kookboeken is gebleven… Want anders moet ik nog bedenken welke nieuwe kookboeken ik zou willen hebben.

Mamalifestyle januari 2016 sleutels inleveren

Dag appartement..

En toen kwam het moment dat ons appartement helemaal leeg was en we het moesten overdragen naar de nieuwe bewoners. Het scheelt enorm dat het aardige mensen zijn en ons nieuwe huis al enorm als thuis voelt. Maar het was best een gek moment..

Mamalifestyle januari 2016 woonshoppen met Tula

De onmisbare Tula

Na het overdragen gingen we snel even langs een woonwinkel, normaliter zouden we daar met een bijna-peuterpuber uren over doen, maar ik heb een Toddler Tula van Urban Babies en dus waren we in een half uur klaar en hadden we in die tijd zelfs nog even koffie gedronken.

De Tula kwam sowieso erg goed van pas met verhuizen, boodschappen doen en als Javian zijn middagdut weer eens weigerde. Binnenkort komt er op Mamalifestyle.nl een artikel over de Tula én het dragen van je (bijna-)peuter.

Mamalifestyle januari 2016 lasagne

Varieren met lasagne

Regelmatig maak ik lasagne zonder pakjes of zakjes en hoewel het recept eigenlijk al een paar jaar ongewijzigd is, voeg ik de laatste tijd wel eens andere dingen toe. Deze keer deed ik er Parmezaanse kaas en balsamicostroop bij.

Het recept voor mijn lasagne zal ik nog eens delen op Mamalifestyle.nl.

Mamalifestyle januari 2016 frederieke jarig

Post voor de jarige

Na de verjaardag van mijn ene zusje, volgde al snel de verjaardag van een van mijn andere zusjes. Ook voor haar schreef ik een kaart, maar vergat hem te posten… Gelukkig bestaat er zoiets als social media.

Mamalifestyle januari 2016 kledingkast

Opgeruimd staat netjes

Het voordeel van verhuizen is dat je natuurlijk alles weer opnieuw en netjes kunt inruimen, zo ook de kledingkast van Javian. Er staat op zijn kamer een Ikea Stuva kast waarvan ik nu een deel gebruik voor kleding. Alle broekjes en rompertjes liggen gevouwen in lades en een plank gebruik ik voor shirtjes en vesten.

Overigens is er nu weer een nieuwe fase aangebroken, want Javian helpt af en toe met kleding uitzoeken. En mooi om te zien dat we vaak dezelfde favorieten hebben, zoals bijvoorbeeld de leeuwenbroek van Popupshop en de gebreide broek van Tiny Cottons.

Mamalifestyle januari 2016 speeldate

Speel’date’

Een spontane speeldate die heel goed uitpakte! Jentl van Woordkunsten zocht oppas voor Rivka (1,5) en dus kwam ze bij ons spelen. Javian heeft eigenlijk nog nooit met kindjes gespeeld die jonger zijn, dus ik was best benieuwd hoe hij het zou doen. Maar hij was enorm lief en zorgzaam, vroeg regelmatig of het ‘eten lekker’ was en gaf continu de fles van Rivka aan haar.

Rivka op haar beurt speelde afwisselend met duplo en ging af en toe op mijn schoot zitten om het huis even rustig te bekijken. Én wij werden enorm verwend met lieve cadeautjes als dank voor onze oppas.

Mamalifestyle januari 2016 pantone bijenkorf

Pantone 2016 in the wild

Ieder jaar bepaalt Pantone wat dé kleur van het jaar gaat worden en voor 2016 zijn er zelfs twee kleuren gekozen: Rose Quartz en Serenity. Binnenkort komt er een artikel online op Mamalifestyle.nl met de leukste items voor de kinderkamer in deze kleuren, maar ook offline kun je de Pantnone kleuren spotten. Dit fijne bed spotte ik bij de Bijenkorf in Amstelveen en eigenlijk wilde ik er zo induiken…

Ik vind deze kleurencombinatie echt prachtig, helemaal met de gedachte van Pantone erachter dat we allen op zoek zijn naar meer rust en eenheid.

Mamalifestyle januari 2016 woodstone voorgerechtMamalifestyle januari 2016 datenight

Alweer Woodstone

Eigenlijk zou ik er al mijn maandoverzichten eens op na moeten kijken om te zien hoe vaak we eigenlijk bij Woodstone eten, maar we vinden het eten daar gewoon ongelofelijk lekker. We bestellen eigenlijk altijd hetzelfde, maar dat bevalt gewoon goed. Why change a winning team?

Mamalifestyle januari 2016 vloerkleed

Mijn vossenvriendjes

Mijn geliefde vossenvriendjes zijn terug! Ik droeg deze vrij veel toen ik zwanger was van Javian, maar ben ze kort na zijn geboorte kwijtgeraakt. En dankzij de verhuizing vond ik ze weer! Helemaal grijs van het stof, maar ze waren zowaar nog intact!

Overigens zie je op deze foto ook ons nieuwe vloerkleed. Hij moet alleen helaas weer terug omdat er een soort roeststreep in zit op meer dan de helft van het kleed. Een beetje balen dat het nu langer duurt voordat onze woonkamer ‘af’ is, maar een vloerkleed met een vlek is gewoon geen optie.

 

Voor mijn gevoel is januari altijd een maand om er ‘weer even in te komen’, even te wennen aan het nieuwe jaar. Vanaf februari start het echte leven weer en dat blijkt ook wel uit mijn agenda. Elke week heb ik nu afspraken en presentaties staan, ik ben benieuwd wat voor leuks daar allemaal uit gaat komen voor jullie. Kom maar op, februari!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.