Feest Verjaardag

Eerste verjaardag: Nijntje thema, zwart-wit met oranje

nijntje verjaardag taart bettersweetthansorry

Een kinderfeestje is altijd een mijlpaal, want er is weer een jaar vol met ontwikkelingen en veranderingen voorbij gevlogen. Logisch dus als je een kinderfeestje groots wilt vieren met een leuk thema en bijpassende decoratie en hapjes. Bekijk de inspiratie en het verslag van de eerste verjaardag van Javian met Nijntje thema: zwart-wit met een vleugje oranje. 

Lees nog meer leuke artikelen over Nijntje

Eind maart 2015 werd Javian één jaar en dus vierden we kort daarna zijn eerste verjaardag. Een enorme mijlpaal waarmee ik al weken van tevoren begon met plannen maken. Inmiddels ben ik erg druk met het plannen van zijn tweede verjaardag, maar bij deze inspiratie van zijn eerste verjaardag met Nijntje thema.

Waar beginnen met een kinderfeestje?

Bepaal eerst een thema wat goed past bij jouw kindje en bijvoorbeeld bij jouw interieur of bij de decoratie die je al in huis hebt. In het geval van Javian’s eerste verjaardag was het thema al snel duidelijk, want Nijntje was zijn favoriete knuffel en het tv-programma van Nijntje was het enige programma waarbij hij toentertijd even rustig bleef kijken. Daarnaast vond ik een prachtige foto van een zwart-wit kinderfeestje met Nijntje-thema wat een goede inspiratiebron werd.

Om alle inspiratie en mogelijke decoratie te verzamelen startte ik een Pinterestboard. Ik begon met de afbeelding van het zwart-witte kinderfeestje met Nijntje wat ik vond op Instagram, deze bleek al op Pinterest te staan waardoor ik goed kon zoeken naar gerelateerde afbeeldingen. Even zoeken op Pinterest naar ‘Nijntje taart’ en ‘Miffy cake’ leverde ook mooie inspiratie op voor een taart en doordat zwart-wit een heuse woontrend is, kon ik ook veel mooie zwart-witte feestdecoratie vinden. Eerst verzamelde ik alles op mijn Pinterestboard, zodat ik later kon selecteren wat ik wilde gebruiken.

Eerste verjaardag nijntje thema zwart-witzwart-wit slinger kinderfeestje nijntje

Zwart-wit decoratie voor kinderfeestje

Toen het thema bepaald was en mijn Pinterestboard langzaam vol liep met inspiratie werd het tijd om op zoek te gaan naar decoratie in zwart-wit en oranje. Ik zocht zowel spullen voor op tafel bij de taart als decoratie om op te hangen in huis.

Bij de Blokker vond ik zwarte servetten met witte stippen en bij Ikea vond ik witte servetten met een oranje dierenprint. Het tafelzeil met zwarte stipjes vond ik ook via Instagram bij Winkeltje van Nicole. Maar ook bij bol.com kun je zwart-wit tafelzeil, zowel voor een kleinere tafel als voor een lange tafel.

Omdat Javian’s feestje samenviel met Pasen vorig jaar had ik ook paastakken staan met decoratie en een slinger van Everything Elze, de vaas had ik versierd met zwart-wit en oranje masking tape. Op tafel stond ook een vaas met oranje ranonkels.

Daarna ging ik op zoek naar oranje en zwart-wit feestdecoratie om op te hangen. Bij de Wibra vond ik papieren oranje lampions en simpele oranje ballonnen had ik zelf nog in huis. In ons vorige huis hadden we altijd een slinger van 101 Woonideeen in samenwerking met Engelpunt hangen, zo werd het al snel feestelijk in huis, maar er miste nog wel slingers. Via Instagram ontdekte ik Stipjes en Ruitjes en via haar bestelde ik een stoffen zwart-wit slinger, inmiddels is de webshop online en is bestellen nog makkelijker.

Daarnaast had ik de word banner in huis waarmee ik twee slingers maakten; één slinger met ‘hoera een’ en één slinger met Javian’s namen ‘Javian Enric Sijmen’. Bij de slinger ‘hoera een’ wilde ik eigenlijk ‘hoera een jaar’ doen, maar ik had geen ‘J’ meer en toen ook nog geen cijfers, inmiddels heb ik wel de uitbreidingsset. Van de word banner die ik heb, kun je de kleurige en gouden variant nog kopen bij buitendelijntjesshop.com. Maar A Little Lovely Company heeft ook mooie letter banners in verschillende kleuren.

Nijntje verjaardag koelkast masking tape Nijntje verjaardag keukenkastjes nijntje nijntje verjaardag eerste verjaardag kinderfeestjeNijntje verjaardag nijntje raamtekening

Nijntje versiering in huis

Uiteraard moest er behalve zwart-wit en oranje decoratie ook nog specifieke Nijntje versiering komen voor de eerste verjaardag van Javian. Allereerst maakte ik met masking tape het gezicht van Nijntje op de koelkast, doordat de koelkast al wit was en de ogen en het mondje zo kenmerkend zijn, was het al snel duidelijk een Nijntje. De zwarte masking tape kun je kopen bij buitendelijntjesshop.com.

Mijn moeder maakte van papier een drietal aan verschillende grootte Nijntjes voor op de keukenkastjes, zodat het zou lijken alsof Nijntje steeds meer over de rand zou kijken. We plakten de Nijntjes met masking tape op de keukenkastjes.

De eerste verjaardag van Javian vond ik een goed excuus om de prachtige ‘Hello’ poster van Miniwilla te bestellen bij Toddlers and Tees, helaas kwam de poster beschadigd aan zoals je kunt zien op de foto. Gelukkig stuurde Toddlers and Tees een nieuwe poster op, ruim voor het vieren van de verjaardag.

Met een raamstift tekende ik de contouren van Nijntje op het raam, net zoals op de poster van Miniwilla. Niet heel duidelijk, maar vooral Javian vond het erg leuk dat er ‘buiten’ ook een Nijntje was.

Nijntje verjaardag kiekeboe taart Nijntje verjaardag nijntje taart

Verjaardagstaart voor Nijntje kinderfeestje in zwart-wit

Met name voor de verjaardagstaart had ik veel inspiratie verzameld, samen met Nienke van Better Sweet Than Sorry heb ik overlegd voor een verjaardagstaart om uiteindelijk een unieke taart te krijgen. We kozen voor een echte verjaardagstaart en een cake, beiden uiteraard met Nijntje als boegbeeld en in de kleuren zwart-wit en oranje.

De cake werd een langwerpige kiekeboecake waar bovenop ‘Javian’ stond, binnenin was de cake oranje met blanke Nijntjes waarvoor we een koekvormpje hebben gebruikt.

De verjaardagstaart kreeg twee volledige witte verdiepingen waarbij er bovenop het gezicht van Nijntje stond en op de zijkant een naamlabel en oranje en zwarte stippen. de onderste verdieping had rondom allemaal silhouetten van Nijntje gemaakt met een foodstift en het cijfer 1 in oranje.

Het grote voordeel aan de taarten van Better Sweet Than Sorry is dat bijna alles mogelijk is qua vormen en smaken. Ideaal voor een kinderfeestje met een specifiek thema dus. Als je zelf ook een taart wilt bestellen bij Better Sweet Than Sorry kun je mailen naar bettersweetthansorry@gmail.com.

nijntje verjaardagsfeest koekjes-van-malunijntje verjaardag pannenkoeken

Meer zoet eten voor zwart-wit kinderfeestje

Daarnaast bestelde ik koekjes bij Koekjes van Malu, die helaas nu niet meer actief is. Verschillende maten wolken, sterren, manen en ballonnen in wit met zwarte stipjes en kleine oranje bloemen lagen gewoon op tafel voor iedereen die daar zin in had.

Voor Javian had ik een aantal konijnenpannenkoeken gemaakt zodat hij enigszins verantwoord mee kon snoepen, naast natuurlijk een stuk taart wat hij ook mocht eten. Ik gebruikte een spuitfles voor de pannenkoeken, daardoor zijn ze misschien niet heel strak, maar voor Javian was het onmiskenbaar een konijn.

Naast alle zoetigheid waren er natuurlijk ook hartige hapjes, maar deze waren niet specifiek voor het thema bedacht of versierd.

kinderfeestje nijntje verjaardag zwart-wit oranje

Drinken tijdens kinderfeestje

Sinds ik de trotse eigenaar ben van meerdere limonadetaps maak ik bij elke verjaardag een limonadebar. Onze sidetable leende zich hier erg goed voor, want er is genoeg ruimte voor meerdere limonadetaps en bekertjes. Zo kunnen gasten zichzelf voorzien van drinken, waardoor je als ouders meer aandacht hebt voor hoe jouw kindje de verjaardag ervaart.

De limonades maak ik altijd helemaal zelf, voor deze verjaardag had ik een citroenlimonade met munt een een limonade met frambozen en granaatappelsap gemaakt. Voor meer inspiratie kun je ook mijn maandoverzicht van de maand juni kijken, want met mijn verjaardag had ik ook een limonadebar.

De limonadetaps zijn van de Hema en de Kruidvat, het plastic tafelkleed is van de Hema, de potten voor de rietjes en de onderzetters zijn van Ikea.

Nijntje verjaardag outfit zwart-wit

Feestoutfit voor Nijntje verjaardag

Uiteraard moest er ook een bijpassende verjaardagsoutfit komen in de kleuren zwart-wit en oranje. Bij toeval werd de outfit heel budgetvriendelijk, want de mooie items van bijzondere merken die ik op het oog had waren allemaal uitverkocht of niet in de juiste maat beschikbaar.

Het werd uiteindelijk een oranje shirtje met cijfers van de Wibra, vooral voor een eerste verjaardag vond ik de cijfers erg leuk. De broek kwam van de H&M en lag al wat langer in de kast, toevallig paste deze perfect bij het thema. Het merk Lucky no 7 verkoopt ook een zwart-wit broekje.

Voor een Nijntje verjaardag is een outfit zelf maken natuurlijk ook heel geschikt, zo versierde ik een simpel wit rompertje met een Nijntje gezichtje voor de opening van het Nijntje Museum.

Voor zijn eerste verjaardag kreeg Javian onder andere dit gigantische konijn van Maileg en een witte poppenwagen om zijn konijn (en andere knuffels) in rond te rijden. Inmiddels is Javian bijna twee jaar, maar hij speelt er nog altijd erg graag mee.

Eerste verjaardag kinderfeestje javian Eerste verjaardag foto 1 rompertjes

Speciaal voor de eerste verjaardag

Speciaal voor de eerste verjaardag van Javian hadden we foto’s geprint van zijn eerste levensjaar en deze gebruikt voor een fotoboek waar we foto’s van de belangrijkste mijlpalen op chronologische volgorde in hadden gedaan, daarnaast gebruikten we foto’s om op meerdere plekken in het huis het cijfer 1 van te maken.

Bij toeval vond ik vlak voor de verjaardag nog een idee op Pinterest wat ik erg leuk vond: een kledinghanger met het eerste rompertje en een rompertje in de kledingmaat die Javian op dat moment had. Zo kon je goed zien hoeveel hij gegroeid was in een jaar tijd.

Tweede verjaardag

Over een paar weken vieren we Javian’s tweede verjaardag met een compleet nieuw thema, vlak na zijn feestje zal ik ook daarvan mijn inspiratie en ideeën delen.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Linda
  maart 14, 2016

  Wow, wat heb je deze verjaardag uitgebreid aangepakt! en ook echt tot in de puntjes, ben heel benieuwd naar de tweede verjaardag.

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  maart 15, 2016

  Het ziet er superleuk uit. En wat is Nijntje dan eenvoudig na te maken eigenlijk. Ik herken haar echt!

 • Reageren
  Nathalie
  mei 14, 2016

  Wat gaaf. Goed geregeld!

 • Reageren
  Kinderfeestje, welk thema kies je? ⋆ Marstyle
  maart 20, 2019

  […] Nijntje feest – Niet echt een kinderfeestje maar geweldig voor een eerste of tweede verjaardag zijn de ideeën van Mamalifestyle. Hoe prachtig is de uitvoering van dit Nijntje feest? Enneh… natuurlijk geef je als cadeau dan een bezoek aan het Nijntje museum! […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.