Feest Koningsdag

Leuke activiteiten met Koningsdag – thuis en buiten de deur!

Op 27 april is het Koningsdag, een dag waarop de meeste mensen lekker vrij zijn. Tijd om leuk dingen te doen! Bezoek een vrijmarkt, eet een oranje tompouce of ga lekker knutselen. Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken voor Koningsdag of op Koningsdag.

Oranje tompouce eten

Speciaal voor Koningsdag verkopen veel supermarkten en bakkers oranje tompoucen. En wat mij betreft horen die echt bij Koningsdag, op de een of andere manier smaken ze ook extra lekker deze dag. Naast oranje tompoucen kopen kun je ook zelf tompoucen maken. Bekijk het recept van Miljuschka →

Oranje eten en drinken

Sowieso is het natuurlijk heel leuk om oranje te eten op Koningsdag en daar zijn best veel ideeën voor! Maak een kwarktaart met een drupje oranje kleurstof en versier met rood, wit en blauw. Maak een borrelschaal met allemaal oranje hapjes, bekijk een voorbeeld hier →

Ook leuk: oranje gebak van winkels, zoals oranje donuts of oranje taarten.

Knutsel een kroon

Een kroon knutselen kan op heel veel manieren. Met karton bijvoorbeeld, vouwen rondom het hoofd van jouw kind, even nieten en versieren.

Ook leuk: vlaggetjes knutselen!

Verkleden voor Koningsdag

Koningsdag nodigt ook uit om te verkleden! Kies voor een volledig oranje outfit of verkleed als een heuse koning of koningin, misschien wel met een gek hoedje of een kroon erbij. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Lekker buiten spelen

Hopelijk is het met Koningsdag lekker weer en kan er lekker buiten gespeeld worden. Bij Hema vind je veel leuk buitenspeelgoed en anders zijn er altijd nog heerlijk nostalgische oud Hollandse spelletjes om te doen.

Koningsdag Vrijmarkt met kinderen

Koningsdag staat natuurlijk bekend om de vrijmarkt, wanneer iedereen in de binnenstad spullen mag verkopen. Per gemeente verschillen de regels soms, maar over het algemeen mag iedereen in de binnenstad een plekje zoeken en spullen verkopen, van zelfgemaakte items tot bijvoorbeeld oud speelgoed.

Je kunt zelf spullen verkopen op de vrijmarkt, ga daarvoor vroeg naar de binnenstad om een goede plek te vinden. Bij Hema kun je hele leuke tompouce tape kopen om jouw plek af te bakenen. Gebruik een kleed voor jouw spullen, prijsstickers zijn erg handig en zorg voor wisselgeld.

Superleuk om met kinderen te doen en ook heel leerzaam om spullen te verkopen en met geld leren omgaan. Daarnaast zijn kinderen vaak beter in spullen uitzoeken als zij weten dat deze verkocht kunnen worden.

Natuurlijk kun je ook een vrijmarkt bezoeken om hopelijk mooie items te kunnen scoren voor weinig geld. Voor de mooiste items kun je het beste vroeg naar een vrijmarkt gaan. Voor echte koopjes kun je beter halverwege de middag gaan, mensen prijzen hun producten vaak dan extra goedkoop omdat ze van hun spullen af willen voordat ze naar huis gaan.

Een vrijmarkt bezoeken met kinderen kan ook echt heel leuk zijn. Geef de kinderen een zakcentje om iets te kopen. Leuk om op deze manier kinderen leren met geld om te gaan en ook leren beslissingen te nemen.

Veel plezier op Koningsdag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.