Feest Verjaardag

Javian’s verjaardag: indianenfeestje met pastelkleuren

Indianen kinderfeestje uitnodiging tipi

Verjaardagsfeestjes vieren wij altijd met een thema en voor Javian’s tweede verjaardag kozen we voor een indianenfeestje met pastelkleuren, omdat we tegelijkertijd met zijn verjaardag ook een housewarming voor ons nieuwe huis deden. Het was een hele geslaagde dag, lees en bekijk het verslag van het indianenfeestje. 

Omdat we de verjaardag van Javian zouden combineren met een housewarming vond ik een thema vinden nog best lastig, want ik wilde graag een thema dat bij beide feestelijke gelegenheden zou passen, maar waarbij Javian vooral veel pret zou hebben. Voor Javian’s eerste verjaardag maakte ik twee Pinterestboards aan met mogelijke thema’s: ‘tipi‘ en ‘nijntje‘. Uiteindelijk hebben we zijn eerste verjaardag met Nijntje als thema gevierd en nu kozen we voor ’tipi’, omdat we in zekere zin ook ‘onze tipi’ aan familie en vrienden lieten zien.

Daarbij kwam dat er een paar weken geleden veel leuke decoratie te vinden was passend bij het indianenfeestje en bij mijn ouders vonden we de tipi waar ik vroeger ook mee gespeeld had en Javian nu mooi mee kon spelen.

Uitnodiging voor het indianenfeestje

Al snel bedacht ik om een uitnodiging te maken die je zou kunnen vouwen tot een tipi. In Photoshop maakte ik een patroon wat tot tipi gevouwen kon worden en vulde toen de zijdes met alle informatie, foto’s en slingers. Ik heb er vele avonden voor achter de computer gezeten voordat het een echte tipi was, maar uiteindelijk was ik erg blij met het resultaat.

De uitnodiging verstuurden we per email, maar daarbij gaven we aan dat de uitnodiging geprint en gevouwen kon worden. We kregen erg leuke reacties van familie en vrienden die de tipi hadden gevouwen en mijn schoonbroer had er zelfs een feesthoedje van gemaakt.

Indianen-kinderfeestje-pastel-outfit-twee-jaar Indianen kinderfeestje pastel outfit inspiratie

Indianen kinderfeestje: verjaardagsoutfit

Zodra we hadden bepaald wat het thema zou worden voor Javian’s verjaardag kon ik ook gericht gaan zoeken naar een verjaardagsoutfit en dat was nog best lastig. Met twee jaar passen de meeste kinderen niet meer in de babykleding, maar gaan ze over naar een peuterkledingmaat. Ook Javian zat op zo’n grens en dus moest ik ook een hoop leuke babykleding met tipi’s en cactussen aan mij voorbij laten gaan omdat ik de gok niet aan durfde en wilde dat Javian er langer plezier van zou hebben.

Na wat inspiratie zoeken op Pinterest kwam ik een broek tegen van de wintercollectie van Bobo Choses waarop een tipi zou staan, nou bleek later dat die tipi alleen op het babymodel staat en niet op de broek voor oudere kinderen. Maar de grijze broek heeft meerdere iconen die best passen bij het thema en in de webshop Scandi Mini vond ik de broek in Javian’s maat.

En toen vond ik de leuke kleding van Iek&Jet, in hun webshop vond ik de print ‘Woodland Pine’ die mij aan tipi’s liet denken terwijl het in feite bergen moeten voorstellen. Voor het feest kregen we een broek en een sjaal, erg fijn want een extra broek was erg handig met een peuter die graag en veel eet en een sjaal was onmisbaar omdat een deel van het feest buiten zou zijn. De kwaliteit van de kleding van Iek&Jet is erg mooi en de pasvorm is perfect voor Javian.

Als bovenkleding wilde ik graag een ‘Wonder Years‘ t-shirt van Nor-folk met het cijfer ‘2’, maar deze bleek net overal uitverkocht en voor bestellen bij Nor-folk zelf was ik helaas te laat. Gelukkig vond ik hem via een Facebookgroep tweedehands (maar slechts 1 keer gebruikt). Via een andere Facebookgroep werd ik geattendeerd op de kleding van Little Indians, in hun zomercollectie zit een print met cactussen. Bij Kinderwinkel Teuntje vond ik het vest met deze print, hij zit Javian als gegoten en ook na het feest heeft hij hem al vaak gedragen.

Indianen kinderfeestje pastel kastIndianen kinderfeestje pastel planten

Feestdecoratie indianenfeestje

Toen de outfit geregeld was, kon het zoeken naar feestdecoratie beginnen. Allereerst vond ik bij de Wibra papieren opbergzakken die qua print mooi bij ons huis en het thema paste, vooral de opbergzak met tipi was perfect. Op de opbergzakken zitten ansichtkaarten van Sparkling Paper. Daarnaast hadden we een aantal cactussen en succulenten van de Hema bij elkaar gespaard die ook in onze kast stonden net als de verentooi van ‘Op je kamertje’. Op de onderste plank van de kast zie je een hert van Ikea, blokken van Hay, een vrachtauto van Sebra, de uitnodiging, dieren van Schleich en ook nog een stolp met Javian’s verjaardagskroon van Noe en Zoe van vorig jaar.

In onze woonkamer staat ook een plantenstandaard met drie vakken, daar zitten altijd al stokjes met snorren in, nu voegde ik daar stokjes met stickers van Sparkling Paper eraan toe.

Galerij met feestdecoratie

Toen Javian op zijn verjaardag naar beneden kwam, werd hij verrast met ballonnen. Daarnaast hadden we een opblaasbare cactus van de Xenos staan. Er hingen verschillende slingers zoals een witte slinger waarop we tipi’s hadden geplakt en een slinger van Dille & Kamille, bij het raam hadden we ook houten slingers hangen die we met kerst ook gebruikt hebben.

Voor het feest bestelde ik een indianentooi bij ‘Op je kamertje‘, je ziet hem hier op de foto met houten blokken van Hay en ansichtkaarten van Sparkling Paper. Uiteraard hadden we ook weer een word banner hangen, deze keer met de tekst ‘Hoera, Javian 2 jaar’. Daaronder hingen posters van Sparkling Paper en aan het plafond een grijze honeycomb van Ikea. Op tafel hadden we verschillende bordjes van de Xenos, zelfgemaakte veren van vilt en houten pijlen van de Blokker.

Bij de cactussen in de kast heb ik nog ansichtkaarten van Sparkling Paper opgehangen, net als op de opbergzakken en op de deur naar de woonkamer hing een grote poster van Sparkling Paper met een tipi samen met een muursticker van de Wibra en een zelfgemaakte hanger met veren van de Xenos en het tuincentrum.

Indianen kinderfeestje totempaal

Tweede verjaardag en totempaal

Speciaal voor Javian’s tweede verjaardag hadden we allemaal foto’s laten afdrukken van het afgelopen jaar. Het overgrote deel van de foto’s gebruikte ik voor een fotoalbum, met de overige foto’s maakte ik het cijfer twee op de deur van de trapkast en de deur van de woonkamer.

Daarnaast hadden we een totempaal staan gemaakt van Allerhande boxen, cadeaupapier en gekleurd tape. Dankzij een aflevering van ‘Het Zandkasteel’ noemt Javian hem ‘Toto-paal’ en danst hij er regelmatig omheen.

Lees ook het stappenplan voor het maken van deze totempaal

Indianen kinderfeestje pastel dromenvanger diy

DIY Dromenvanger

Via Pinterest vond ik vele mooie dromenvangers, maar ook een webshop die alle benodigdheden daarvoor verkocht. Aangezien ik wat vaker met mijn handen dingen wil maken, besloot ik zelf een dromenvanger te maken. Eigenlijk wilde ik daarvoor vilt gebruiken, maar uiteindelijk maakte ik veren van papier en beplakte die met masking tape.

Indianen kinderfeestje pastel taart cupcakes Indianen kinderfeestje pastel taart Indianen kinderfeestje pastel cupcakes

Indianen kinderfeestje: eten en drinken

Taart en cupcakes: tipi, cactussen en dromenvangers

Zoetigheid zoals taarten en cupcakes bestel ik altijd bij Nienke van Better Sweet Than Sorry, toevallig ook mijn oudste zus, ik heb nog nooit taarten gehad die lekkerder waren dan die van haar. Mijn ideeën over de taart waren behoorlijk uiteenlopend: een witte basis, met pastelkleuren en herkenbare figuren die passen bij een indianenfeestje zoals een tipi, cactussen, pijlen of dromenvangers. Mijn inspiratie verzamelde ik op een geheim Pinterestboard die ik deelde met Nienke en naar aanleiding daarvan stelde Nienke mij nog een aantal vragen (zoals: mag de leeftijd van Javian en zijn naam op de taart).

Daarnaast bestelde ik ook cupcakes bij Better Sweet Than Sorry, daarvoor maakte ik weer een geheim Pinterestboard waarop ik afbeeldingen van cupcakes met cactussen van fondant verzamelde. Ook kwam ik cupcakes tegen met dromenvangers waarbij ik Nienke vroeg of dit ook mogelijk was, uiteindelijk werden die nog mooier dan ik had verwacht!

Indianen kinderfeestje pastel eten tipi trail mix Indianen kinderfeestje pastel fruit quinoaIndianen kinderfeestje groentedip humus

Salades en snacks: tipi trail mix, quinoa en groenten

Naast taart en cupcakes was er nog meer eten, een deel bestond uit standaard recepten die we bij elke verjaardag eigenlijk weer gebruiken en een deel bestond uit inspiratie die we vonden op Pinterest.

Bij bijna elke ‘pow wow party’ – zoals ze indianenfeestjes noemen in het Engels – maken ze een tipi trail mix; wat veelal een combinatie van fruit, noten en zaden is. Ook wij maakten onze versie van een tipi trail mix met kleine bakjes met blauwe bessen en druiven en bakjes met notenmix. Daarnaast hadden we een schaal met aardbeien, kokos en een bakje quinoamix erbij om in te dippen. Om deze schaal compleet te maken gebruikten we een stuk hout en een houten label waarop we ’tipi trail mix’ schreven.

Daarnaast hadden we verschillende bakjes en schaaltjes met salades en snacks. Zo hadden we een bakje waarin tomatensalsa, nachochips en geraspte kaas zat met als decoratie een veer van de Xenos. Maar ook een bakje met quinoa, bevroren fruit en munt en een bakje met verschillende groente en appel, daarbij hadden we humus in twee smaken.

De salades werden geserveerd in plastic bakjes en bekers van de Hema met plastic bestek.

Helaas niet op de foto, maar wel op het feest: stokboord met humus, kruidenboter, aioli, tzatiki en bakjes met olijven.

Indianen kinderfeestje pastel servetten

Servetten op tafel

We gebruikten verschillende servetjes vanuit de houder van Ikea, de servetten met de cactussen pasten perfect bij het thema en kwamen van de Xenos. Er zijn ook nog andere producten met deze print zoals kartonnen bekers en bordjes.

De prikkers zijn gemaakt met stickers van Sparkling Paper.

Indianen kinderfeestje drinken

Drinken: tappen maar!

Uiteraard hadden we ook weer een limonadebar gemaakt met twee limonadetaps. In een limonadetap zat een zelfgemaakte citroenlimonade met water, versgeperst citroensap van een netje citroenen en stevia. In de andere limonadetap zat gewoon appelsap van Innocent.

De limonadetaps stonden op het aanrecht en ertussen stond een bak met rietjes van Kikkerland met bamboe en berkenprint, daartussen prikkers met stickers van Sparkling Paper ter decoratie.

De kartonnen bekers met gekleurde prints komen van Sostrene Grene, de zwart-witte bekers kocht ik vorig jaar al, maar ik weet niet precies meer waar.

Indianen kinderfeestje cactussen raamstickersIndianen kinderfeestje pastel tipi buiten Indianen kinderfeestje pastel kano

Buitenspelen

Gelukkig hadden we ongelofelijke mazzel met het weer, want we wilden natuurlijk de tipi buiten neerzetten. De tipi heeft mijn oma vroeger gemaakt en ik had deze nu versierd met een tasselslinger en twee witte pijlen van de Blokker. Daarnaast hadden we een kano gemaakt van kartonnen dozen en gekleurde tape.

Het witte vloerkleed lag vroeger in onze woonkamer toen we nog geen witte vloer hadden, nu gebruiken we hem als lekker zacht buitenkleed. Op de ramen van de tuindeuren hadden we raamstickers met cactussen.

 

Het was een erg geslaagd feest mede dankzij het mooie weer en alle lieve vrienden en familie die er waren. En het allerbelangrijkste: Javian vermaakte zich opperbest en genoot zichtbaar van het feest.

Bekijk nog meer leuke inspiratie voor feestjes

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Josan
  april 21, 2016

  Wat een werk! Maar wat ziet alles er ontzettend gaaf uit:-)

 • Reageren
  Kinderfeestje, welk thema kies je? ⋆ Marstyle
  maart 20, 2019

  […] Indianenfeestje – Dit feestje van Mamalifestyle is voor een peuter gegeven, maar qua decoratie en uitnodigingen echt leuke inspiratie en mooie foto’s. […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.