Eten&drinken Recepten

Witlofsalade: lekker van eigen bodem

Witlofsalade

Voor lunch eet ik graag een salade, maar aangezien er altijd werk wacht bij voorkeur een makkelijke salade. Deze witlofsalade schaar ik absoluut onder makkelijke recepten, want binnen vijf minuten staat hij op tafel. 

Bekijk nog meer saladerecepten →

Witlof is niet bitter

Witlof is een typisch Hollandse groente die het hele jaar van Nederlandse bodem gegeten kan worden. Velen kennen alleen de bittere smaak van witlof. Maar dit is vooral een smaak van vroeger, want als je de bittere kern verwijdert, blijft er een frisse groentesoort over die vooral in combinatie met fruit erg lekker is. Wil je weer ‘leren’ witlof te eten? Dan is het recept voor deze salade een uitgelezen kans om opnieuw kennis te maken met deze groente.

Lees meer over witlof bij ilovewitlof.nl.

Ook voor kinderen

Deze salade is ook zeer geschikt voor kinderen van twee jaar en ouder, mijn zoontje is dol op deze salade en eet zonder dat hij het doorheeft heerlijk groente zoals witlof en radijsjes.

Nodig voor witlofsalade

 • een stronk witlof
 • een halve gerookte kip (zoals bij Albert Heijn)
 • een halve appel
 • vijf radijsjes
 • parmezaanse kaasvlokken
 • mosterd
 • mayonaise
 • yoghurt griekse stijl
 • krulpeterselie
 • zout en peper naar smaak

Stappenplan witlofsalade

Snijd de witlof doormidden, verwijder het bittere ‘hart’ en snijd de rest van de stronken in reepjes. Snijd vervolgens de kipfilet, radijs en appel in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten met elkaar, voeg een theelepel mosterd, een theelepel mayonaise en een theelepel yoghurt griekse stijl toe. Strooi de parmezaanse kaasvlokken erover en meng alle ingrediënten goed met elkaar. Naar smaak kun je nog wat geknipte krulpeterselie of peper en zout toevoegen.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Wimke
  april 24, 2016

  Zo lekker witlof ? en deze witlofsalade is ook een topper??

 • Reageren
  Aukje
  april 25, 2016

  Ja, lekker! Eigenlijk koop ik niet zo vaak witlof, moet ik dus toch vaker doen. Is inderdaad gemakkelijk, zo’n salade.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.