Evenementen Uitgaan & reizen

Leukste festivals en evenementen in mei 2016

festival evenementen mei kinderen trek foodfestival

Zodra de ‘r’ uit de maand is, kun je de winterjas definitief in de kast hangen én begint het festivalseizoen. Naast vele toffe evenementen voor volwassenen zijn er gelukkig ook een heleboel kindvriendelijke festivals in de maand mei. Bekijk het overzicht en plan jouw meimaand. 

5 mei – Bevrijdingspop kinderfestival in Haarlem

In het Florapark in Haarlem staan op Bevrijdingsdag al jaren kinderen centraal tijdens een echt kinderfestival. Er is een volledig programma voor kinderen van alle leeftijden. Lees meer op de website.

5-8 mei – Las Dalias on the Road in Amsterdam

Las Dalias is een bekende hippiemarkt op Ibiza en deze komt nu naar Nederland in de vorm van een festival. Met muziek, vele kraampjes en lekker eten zoals tapas kun je je vast vermaken. Speciaal voor de kinderen is er een ‘Kids Area’. Lees meer op de website.

6-8 mei – Here Comes The Summer op Vlieland

Into The Great Wide Open heeft een klein zusje: Here Comes The Summer. Wederom een muziek in het teken van muziek en lekker eten, maar ook met een eigenwijs kinderprogramma. En dat allemaal gecombineerd met het eilandleven van Vlieland. Lees meer op de website.

6-8 mei – TREK festival in Rotterdam

Als je trek hebt gekregen: foodfestival TREK trekt door Nederland vanaf mei tot in september. Ruim negen steden krijgen het festival op bezoek. Met een verscheidenheid aan foodtrucks en eten ideaal om met (hongerige) kinderen te bezoeken. Lees meer op de website.

12-16 mei – Het weekend van de Rollende Keukens in Amsterdam

De Rollende Keukens op het Westergasterrein in Amsterdam zijn misschien wel dé grondlegger van foodfestivals in Nederland. Het foodfestival is in elk geval altijd een groot succes, ook voor kinderen. We hebben al eerder geschreven over het Weekend van de Rollende Keukens. Lees meer op de website.

12-16 mei – TREK festival in Utrecht

13-14 mei – Luilakmarkt in Haarlem

De Luilakmarkt stelt in vergelijking met andere genoemde festivals weinig voor, maar is wel erg leuk om te bezoeken met kinderen. Deze markt draait volledig om planten en bloemen, tussendoor staan enkele kraampjes met eten en drinken. Grappig feitje is dat de markt de hele nacht doorgaat. Lees meer op de website.

13-16 mei – Appelparade in Lisserbroek

Een festival op een appelboomgaard, dat is een leuk buitenfeestje! En er is veel meer te doen dan alleen te wandelen door de boomgaard of appeltaart te eten. Lees meer op de website.

13-16 mei – Lepeltje Lepeltje in Amersfoort

Nog zo’n leuk foodfestival, dit keer in Amersfoort: Lepeltje, Lepeltje. Foodfestivals zijn eigenlijk altijd leuk met kinderen, maar Lepeltje, Lepeltje heeft zelfs een speciaal doorlopend kinderprogramma. Lees meer op de website.

15 mei – Utrechtse Fabriek in Utrecht

De Utrechtse Fabriek is een markt met veel aandacht voor stationery, woonspullen en kinderkleding en accessoires. Er zijn ook activiteiten voor kinderen, de markt vindt plaats in het Griftpark in Utrecht. Lees meer op de website.

19-22 mei – TREK festival in Utrecht

22 mei – Sunday Market in Amsterdam

Een speciale editie van de Sunday Market in het Tropenmuseum ter ere van het Good Hair Festival daar. De markt staat dan ook in het teken van haar, beauty en de tropen. Lees meer op de website.

22 mei – OERRR festival in Kraggenburg

Een festival dat volledig in het teken staat van de natuur, speciaal voor kinderen van vier tot twaalf jaar, georganiseerd door de kinderafdeling OERRR van Natuurmonumenten. Allemaal leuke buitenactiviteiten, enne vies worden mag! Lees meer op de website.

22 mei – Seinfestijn in Haarlem

Het Seinfestijn is misschien klein, maar reuze gezellig. Er staan kraampjes voor originele cadeautjes en lekker eten, maar Marloes de Vries is er bijvoorbeeld ook om ter plekke jouw portret te tekenen. En ook de kinderen kunnen zich uitstekend vermaken. Lees meer op de website.

28 mei – Sissy-Boy lentemarkt in Amsterdam

Waarschijnlijk ken je Sissy-Boy wel van de winkels, maar wist je al dat er ook een heuse Sissy-Boy markt bestaat? Op 28 mei kun je shoppen bij merken specifiek gekozen door Sissy-Boy en natuurlijk is er ook genoeg te eten en drinken. Voor kinderen zijn er ook kraampjes met kleding en accessoires. Lees meer op Facebook.

 

Mis je een festival of evenement in deze lijst? Laat een reactie achter of mail naar mamalifestylenl@outlook.com, dan voegen we het evenement toe.

Beeld: TREK

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Nicole
    mei 5, 2016

    Helaas allemaal zo ver weg! Zal eens kijken wat voor leuke dingen er in de buurt zitten 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.