Kind Verzorging

Tula Toddler: onmisbaar met een peuter

Toddler Tula Arrows Marike Javian

Als moeder van een baby leek een draagdoek of draagzak mij erg handig, want tussen alle krampjes en regeldagen ging het leven gewoon door en moest er nog steeds gekookt worden en het huishouden gedaan. Toen dacht ik dat ik steeds minder zou gaan dragen, we zouden de kinderwagen meer gebruiken en zodra mijn zoon zou lopen ook die steeds minder erbij pakken. Boy, I was wrong: de Tula Toddler is onmisbaar!

Beginnen met dragen

Sinds Javian een maand oud was, ben ik hem gaan dragen met een mei tai, dat beviel prima, vooral binnenshuis. Maar ik merkte dat ik buitenshuis toch minder vaak ging dragen. Daarom kochten we toen Javian vier maanden oud was onze eerste Tula. Sindsdien ben ik steeds vaker gaan dragen. De Tula is namelijk enorm makkelijk in gebruik en jouw baby draag je natuurlijk het liefste de hele dag dichtbij jou. Toch dacht ik dat we de Tula steeds minder nodig zouden hebben, want Javian leerde al snel lopen en we hadden een fijne en makkelijke kinderwagen. Toen wist ik nog niet dat alle baby’s uiteindelijk eigenwijze dreumesen worden en alle dreumesen uiteindelijk peuterpubers zouden zijn.

Zodra Javian anderhalf werd, merkte ik dat we steeds vaker weer de Tula erbij pakten ondanks dat Javian supergoed kon lopen. In de kinderwagen kon hij eigenlijk alleen maar benen zien en lopen was toch wel vermoeiend af en toe en ging vaak trager door de korte spanningsboog.

Een echte ‘Tula Toddler’

Langzaam begon ik te merken dat Javian uit zijn ‘baby’ Tula ging groeien, dankzij zijn lange benen waren we toe aan een echte peuter Tula. Ongeveer tegelijkertijd met de komst van de Tula Toddler kwamen ook de gezellige buien die horen bij peuterpubers en toen bleek een ergonomische draagzak pas echt onmisbaar. Ik kan mij niet eens meer indenken hoe wij boodschappen deden of winkelden zonder Tula. Want waar normaliter regelmatig spullen uit de schappen worden getrokken en er krijsbuien kunnen volgen zodra ik ‘nee’ zeg tegen iets wat Javian wil, draag ik hem nu moeiteloos door de winkel heen. Ik kan hem makkelijker afleiden door simpelweg ons gezichtspunt te veranderen of door even wat heen en weer te wiegen, door Javian steevast ‘klein beetje dansen’ genoemd.

Sterker nog: dragen is vele malen gezelliger geworden nu Javian een peuter is, want met regelmaat word ik heerlijk in mijn nek gekriebeld, gekust of krijg ik fijne knuffels. En met een beetje geluk doet hij even een kort dutje tegen mijn warme rug. Dingen die allemaal ondenkbaar waren als Javian in de kinderwagen zou zitten, wat hij enkel nog accepteert als hij echt heel moe is.

Nou verschilt het uiteraard per persoon en vooral per kind, maar dragen met een Tula is bij ons een hele fijne en aangename gewoonte geworden. Hoewel het nog wel eens voorkwam dat Javian wat protesteerde als hij van ons in de Tula moest, kalmeerde hij altijd direct zodra hij erin zat. Inmiddels vraagt hij zelfs regelmatig of hij in de Tula mag of hij draagt op eigen initiatief de Tula naar de auto als we op pad gaan.

Wanneer dragen?

We gebruiken de Tula met name bij grote boodschappen doen, (noodzakelijk) winkelen en langere wandelingen buiten en binnen zoals bijvoorbeeld in musea. Een enkele keer gebruiken we de Tula binnenshuis als Javian behoefte heeft aan knuffels als ik wil koken of het huishouden wil doen of als hij bijvoorbeeld zijn slaapje weigert, maar wel doodmoe is. En je hoeft jouw kindje vervolgens niet twee uur te dragen tijdens zijn slaapje, want op Facebook kun je vele voorbeelden vinden van ‘succesful transfers’ van Tula naar bed.

Handig adresje: UrbanBabies

Bekijk het aanbod van Tula’s bij UrbanBabies, een webshop en fysieke winkel in Amsterdam! Hier kun je de Standard en Toddler Tula’s passen en vergelijken, ook met bijvoorbeeld andere merken ergonomische draagzakken onder begeleiding van een professionele draagconsulente. En je vindt bij UrbanBabies ook toffe en handige accessoires voor dragen.

Twijfel je? Huur een draagzak voor een week, als je vervolgens besluit een draagzak aan te schaffen krijg je het huurbedrag weer terug.

Tula Toddler Tula draagzak arrows

Dit product is opgestuurd om over te schrijven, lees onze disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.