Kind Spelen

Het Dansende Dierenbos: yoga met je kind

het dansende dierenbos kinderyoga muziek

Er is niets leukers dan interactief met je kind bezig zijn. Maar als je zat bent van weer een puzzel, dan kan je ook kiezen voor iets anders. Bijvoorbeeld kinderyoga en daarbij komt het boek ‘Het dansende dierenbos’ heel goed van pas!

Kinderyoga

Kinderen zijn verbazend lenig. Waar je zelf kreunend en steunend in de ingewikkelde yogahoudingen probéért te komen, doet jouw kind dit lachend. Dertig keer achter elkaar. Ondanks je rode, zweterige hoofd van alle inspanningen, voel je ook een enorme trots als ouder. Jouw kind kan dat!

Zelfvertrouwen en spontaniteit

Nu kan je met je kind op een les gaan, maar die worden niet overal in de buurt gegeven. Gelukkig zijn er boeken zoals ‘Het Dansende Dierenbos’. Kan je thuis lekker aan de slag. In Het Dansende Dierenbos komen dieren, muziek en yoga samen. Op speelse wijze worden kinderen meegenomen in de wereld van de yoga. De dieren in het bos geven de kinderen graag iets mee: zelfvertrouwen, kracht, spontaniteit, plezier en ontspanning.

yoga yfke het dansende dierenbos

Energie en ontspanning

Door de oefeningen te doen, of gewoon te bewegen op de muziek van de bijgeleverde cd, maakt een kind snel contact met zijn of haar lichaam en de ademhaling. Ze raken op een gezonde manier de energie kwijt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze hierdoor makkelijker kunnen ontspannen in het dagelijks leven.

Bij kinderen hoef je niet aan te komen met hoogdravende zweverij of  ingewikkelde termen. Zij worden al heel blij van het bewegen op muziek. En of ze nou de oefeningen doen of niet: bij yoga kan je eigenlijk nooit iets verkeerds doen. En dus doet je kind het altijd goed. Met Het Dansende Dierenbos is bewegen met je kind gemakkelijk en leuk, of je dat nu binnen of buiten doet. Een aanrader voor elke (groot)ouder.

Nieuwsgierig naar ‘Het dansende dierenbos’? Bestel het boek bij bol.com en ga samen met jouw kindje yoga ontdekken.

het dansende dierenbos kinderyoga

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Irene
  juni 19, 2016

  Leuk, vanaf welke leeftijd kan dat denk je?

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  juni 21, 2016

  Leuk hoe ze yoga vertalen voor kinderen!

 • Reageren
  C. Koster
  september 22, 2016

  Erg leuk om te lezen, bedankt voor de informatieve tips!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.