Eten&drinken

De Kleine Keuken Bloggersmeeting: tips en trucs voor goede voeding

de kleine keuken goodiebag

Donderdag 2 juni was ik aanwezig bij de bloggersmeeting van ‘De Kleine Keuken’, als je nu een kleine keuken voor je ziet, heb je nog heel wat te leren en moet je vooral blijven lezen. Want ‘De Kleine Keuken‘ is onmisbaar in het leven van ouders! Lees mijn verslag van de bloggersmeeting! 

De Kleine Keuken

Stiekem kende ik ‘De kleine keuken’ al nadat ik de Negenmaandenbeurs bezocht op uitnodiging van BabyBeGood en een aantal producten kocht van ‘De kleine keuken’. Ze maken namelijk verse maaltijden, broodbeleg en koekjes voor baby’s en kinderen. Zonder schuldgevoel, want waar veel etenswaren voor kinderen onnodige ingrediënten bevatten, gebruiken ze bij ‘De kleine keuken’ alleen wat nodig én gezond is.

Achter dit inspirerende bedrijf zitten vier gedreven mama’s met verschillende achtergronden die samen met hun testteam van 13 kinderen ervoor zorgen dat er inmiddels een heel mooi assortiment aan gezonde etenswaren voor kinderen zijn.

De kleine keuken bloggersmeeting check your pack

Veel te veel suiker

Feit is dat kinderen veel te veel suiker binnen krijgen. In 1932 was dit gemiddeld 3,5 kilo suiker per jaar, maar tegenwoordig consumeren we zo’n 38 kilo per jaar. En dat is veel, heel veel! Niet zo gek dus dat de 1 op de 7 kinderen onder de vier jaar te maken krijgt met overgewicht. En natuurlijk is wat babyvet helemaal niet slecht, maar als het een structureel probleem lijkt te worden is het een goed idee om de voeding eens onder de loep te nemen.

Overgewicht bij kinderen ontstaat vaak door een van de volgende redenen:

 • ouders weten niet genoeg over voeding –> blijf lezen, er komen tips aan!
 • kinderen kennen de oorsprong van voedsel niet –> daarom is bijvoorbeeld samen moestuinieren ook zo belangrijk!
 • baby’s leren structuren en texturen van voedsel niet door gebruik van potjes –> spelen met voedsel is voor baby’s lang zo slecht nog niet!
 • er worden verkeerde smaakvoorkeuren ontwikkeld –> tussen zes en twaalf maanden ontwikkelen baby’s hun smaakvoorkeuren, natuurlijk zijn ze dol op zoet fruit, maar juist deze maanden ook groente geven is dus erg belangrijk!
 • kinderen eten teveel suiker –> vele producten voor kinderen zitten vol suikers, let dus op ingrediënten en laat deze producten liever staan!

Geraffineerde suikers hebben vele slechte eigenschappen; zo onttrekken ze mineralen en vezels aan het lichaam, het is moeilijk te verteren waardoor een kind zelf hulpstoffen moet bijmaken voor de verwerking van suikerinname, suiker zorgt voor een onrustig gevoel, werkt verslavend en zet direct om in vet.

Andere namen voor suiker

Geen suiker meer in de thee of minder koekjes eten is helaas niet genoeg om de suikerinname tegen te gaan. Suiker komt namelijk in vele gedaanten voor en zit in meer producten dan je denkt. Bekijk eens goed de ingredienten van een product en vermijd: glucosestroop, fructosestroop, maltose, dextrose, invert stroop of sacharose.

De kleine keuken bloggersmeeting koekjes De kleine keuken bloggersmeeting koekjesDe kleine keuken bloggersmeeting koekjes monique

Het blijft een bloggersmeeting en dus dringen om foto’s te maken van de producten – spot jij welke blogger hier een foto maakt? Ik zal het verklappen, het is Monique van moonoloog.nl

Maar wat mag dan wel?

Natuurlijk mag een stuk taart of een koekje af en toe best, maar als je kiest voor gezonde varianten hoef je misschien wel helemaal niet vaker ‘nee’ te zeggen. Hier komen de producten van ‘De Kleine Keuken’ in beeld, want zij maken dus gezonde varianten.

‘De Kleine Keuken’ heeft een aantal gouden eetregels opgesteld die heel handig zijn bij voeding voor kinderen, maar ook voor jezelf erg fijn zijn om bij de hand te houden:

 • goede vetten
 • volkoren producten
 • weinig/geen geraffineerde suikers
 • water is lekker
 • maak het zelf

Dankzij deze gouden eetregels werd ook direct duidelijk wat er allemaal niet in de producten van ‘De Kleine Keuken’ mocht zitten: geen toegevoegd zout of suiker, geen onnodige vetten zoals palmvet. Gehard palmvet zorgt er bijvoorbeeld voor dat pindakaas stevig blijft, anders komt er een laagje olie bovenop de pindakaas te liggen terwijl je deze heel gemakkelijk weer kunt doorroeren. En als gehard palmvet ervoor zorgt dat de ingrediënten een stevige substantie vormen, wat doet dit dan in een kinderlichaam?

Uiteindelijk werd duidelijk dat de producten van ‘De Kleine Keuken’ aan de volgende eisen moesten voldoen:

 • 100% biologisch
 • 100% volkoren
 • en met goede vetten

Nou zul je zelf ook niet altijd biologisch eten, toch moet je er wel rekening mee houden dat de bestrijdingsmiddelen van producten die niet biologisch zijn al effect hebben op een mensenlichaam en aangezien een kinderlichaam nog vele malen kleiner is, is het effect ook vele malen groter.

Tegenwoordig maakt ‘De kleine keuken’ de volgende producten:

 • Babyvoeding
 • Broodbeleg
 • Koekjes

Nieuwsgierig naar de producten? Neem een kijkje op de website van ‘De Kleine Keuken’, waar je ook alle verkooppunten vindt zoals Plus en Jumbo.

de kleine keuken bloggersmeeting foodtest

Foodtest

Om de proef op de som te nemen kregen een geblinddoekte proeverij, waarbij we bijvoorbeeld potjes babyvoeding en koekjes met en zonder suiker gingen proeven. Direct werd duidelijk dat het verschil in smaak gigantisch is en dat al dat zoet nergens voor nodig is, want puur eten is veel lekkerder.

lunch de kleine keuken bloggerstmeetingDe kleine keuken producten

Lunchtijd + goodiebag

Om alle informatie even te laten bezinken, kregen we een heerlijke lunch aangeboden. Uiteraard biologisch, veelal vegetarisch en ongelofelijk lekker. En heel gezellig met andere leuke bloggers zoals bijvoorbeeld Laura van lauraenjames.com, Marieska van love4kidz.nl en Monique van moonoloog.nl.

 

Met een mooie goodiebag keerde ik weer huiswaarts. Erg fijn om de bevestiging te krijgen dat wij thuis al heel goed bezig zijn met voeding en nog fijner om weer nieuwe producten van ‘De Kleine Keuken’ te kunnen gaan testen thuis. Binnenkort zal ik delen hoe deze producten ons bevallen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.