Een heerlijk vegetarisch gerecht voor het avondeten: gevulde paprika met couscous met pompoen en halloumi. Het fijne aan dit recept is dat alles vooraf gemaakt kan worden, zodat de paprika’s voor het eten alleen nog even in de oven moeten.
Voor wie halloumi nog niet kent: het is een zoute geitenkaas die ideaal is om te grillen of bakken, omdat deze kaas niet smelt, maar juist een beetje knapperig wordt. Ideaal om te gebruiken bij veel verschillende gerechten waarbij smaken afzonderlijk goed tot hun recht komen.
Nodig voor gevulde paprika met halloumi en couscous met pompoen
- 1 paprika per persoon
- halloumi
- couscous
- pompoen in blokjes
- peterselie
- pesto – bekijk mijn recept hier →
- zout en peper
Recept gevulde paprika met halloumi en pompoen
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de pompoenblokjes, maar zorg ervoor dat ze nog wat stevigheid behouden. Meng daarna de couscous met de pompoenblokjes en wat peterselie. Bak de halloumi kort even in de pan. Snijd de bovenkant van de paprika af en haal alle pitjes eruit. Vul deze daarna met het mengsel van couscous en pompoen. Voeg wat halloumi toe bovenop. Zet de paprika’s in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Doe voor serveren nog een lepeltje pesto bovenop de paprika’s.
Eet smakelijk!
0 reacties