Eten&drinken Recepten

Gevulde paprika met halloumi en couscous met pompoen

gevulde paprika haloumi pompoen

Een heerlijk vegetarisch gerecht voor het avondeten: gevulde paprika met couscous met pompoen en halloumi. Het fijne aan dit recept is dat alles vooraf gemaakt kan worden, zodat de paprika’s voor het eten alleen nog even in de oven moeten. 

Voor wie halloumi nog niet kent: het is een zoute geitenkaas die ideaal is om te grillen of bakken, omdat deze kaas niet smelt, maar juist een beetje knapperig wordt. Ideaal om te gebruiken bij veel verschillende gerechten waarbij smaken afzonderlijk goed tot hun recht komen.

Nodig voor gevulde paprika met halloumi en couscous met pompoen

Recept gevulde paprika met halloumi en pompoen

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook de pompoenblokjes, maar zorg ervoor dat ze nog wat stevigheid behouden. Meng daarna de couscous met de pompoenblokjes en wat peterselie. Bak de halloumi kort even in de pan. Snijd de bovenkant van de paprika af en haal alle pitjes eruit. Vul deze daarna met het mengsel van couscous en pompoen. Voeg wat halloumi toe bovenop. Zet de paprika’s in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Doe voor serveren nog een lepeltje pesto bovenop de paprika’s.

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.