Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: mei 2016

Mamalifestyle maandoverzicht mei 2016

De maand mei was druk, maar gelukkig was er wel tijd voor veel en lekker eten getuige de vele foodfoto’s en bezoekjes aan hotspots. Bekijk het mamalifestyle maandoverzicht van Marike van mei 2016. 

mamalifestyle mei 2016 1 allerhande box

Allerhande box

De maand mei begon met lekker eten, want we logeerden een kleine week bij mijn ouders die regelmatig de Allerhande box hebben. Omdat we met vijf personen in totaal waren (inclusief Javian) aten we twee verschillende recepten van de box.

Voor de geïnteresseerden, dit waren de twee recepten: slawraps met gehakt en kruiden en fusili met kipbraadworst.

mamalifestyle mei 2016 toren bouwen

Toren bouwen

Bij onze laatste afspraak bij het consultatiebureau weigerde hij natuurlijk om een toren te bouwen, maar in een boekwinkel met speeltafel werd ik plots geroepen door Javian om deze prachtige toren te bewonderen.

De jas is van Mango, de sjaal van Iek&Jet.

Mamalifestyle mei 2016 tiramisutaart

Prima

Mijn lieve vriendje maakte een tiramisutaart, zo ontzettend lekker! Ik vond dan ook dat het prima als ontbijt kon met een kop koffie erbij… Ondertussen vond Javian dat hij prima de achterkant van een placemat kon kleuren.

Volgens kwam het recept bij brendakookt.nl vandaan.

Mamalifestyle mei 2016 asperges

Dubbel mazzel

Mazzeltje: nog een maaltijd mee kunnen eten van de Allerhande box! En dubbel mazzel omdat ik daardoor eindelijk weer eens asperges op een redelijk traditionele wijze kon eten, thuis maak ik het niet zo snel klaar namelijk of ik gebruik het in een salade of wokgerecht.

Het recept vind je hier: asperges met ei-peterselieboter, krieltjes en pastrami.

Mamalifestyle mei 2016 bevrijdingspop

Vrij festival

We konden het niet laten om een bliksembezoek te brengen aan Bevrijdingspop in Haarlem, of beter gezegd: het kinderfestival. We scoorden poffertjes, een hotdog, verse limonades en na een rondje vonden we het wel weer best.

Uiteraard bezochten we het festival met onze Tula, lees meer over het dragen van een peuter.

Mamalifestyle mei 2016 tuin

Buiten eten

Na een rondje Bevrijdingspop hadden we niet heel veel honger meer, maar guacamole met chips gaat er altijd wel in. Ik zat heerlijk even aan onze nieuwe tuintafel terwijl Frank ondertussen ons gazon ontdeed van alle paardenbloemen, wat overigens een rotklus is door het nieuwe maaibeleid van de gemeente (lees: er wordt praktisch niet meer gemaaid).

Mamalifestyle mei 2016 breakfast

The Breakfast Club

Mijn nieuwe favoriete hotspot, mede mogelijk gemaakt door deze berg pannenkoeken die net zo lekker is als die eruit ziet en verkrijgbaar bij The Breakfast Club in Amsterdam. Zeker een aanrader met kinderen want er zijn kinderstoelen. Maar ik snap het ook heel goed als je zonder kinderen gaat en deze berg pannenkoeken voor jezelf wilt houden.

Mamalifestyle mei 2016 9 amsterdam

Rondje Haarlemmerplein

Na zo’n ontbijt konden we wel een kleine wandeling gebruiken. We liepen even langs onze favoriete winkels bij het Haarlemmerplein, bekeken vogels en spelende kinderen bij het water om vervolgens naar huis te gaan. Nog steeds verzadigd van het grote ontbijt. Binnenkort zal ik meer delen over ‘ons rondje’.

Mijn outfit is van H&M, afgezien van de sandalen en de tas van Keecie. Javian’s shirt is van Nor-folk, het vest van Little Label, de legging van Flinque en de schoenen van Vans.

Mamalifestyle mei 2016 9 buiten eten

Buiten eten

We kochten eindelijk een tuintafel en banken zodat we ook buiten konden eten, voor het gemak kochten we nu een heuse biertafelset. Misschien dat we straks in de uitverkoop nog een mooiere set kopen, maar voor nu kunnen we prima buiten zitten en eten.

Ik maakte onder andere guacamole en mijn favoriete pastasalade.

Mamalifestyle mei 2016 16 kaarten

Moederdagpost

Stiekem houd ik enorm van die commerciële feestdagen zoals Moederdag, een goed excuus namelijk om mensen in jouw omgeving te laten merken hoe belangrijk zij zijn. En dus stuurde ik drie lieve mama’s een moederdagkaart met bloemzaadjes.

Mamalifestyle mei 2016 minimarkt

Tijd voor de kapper

Het was weer tijd voor de kapper… Voor Javian tenminste! Wij gaan altijd naar de kinderkapper bij Minimarkt in Bloemendaal, zodat we na de kapper even koffie kunnen drinken terwijl Javian lekker speelt. Kunnen we mooi weer eens een selfie maken met onze vermoeide koppies.

Mamalifestyle mei 2016 bylima

Bij By Lima

Na Minimarkt vertrokken we naar By Lima in Haarlem voor een late lunch. Sinds we hier afgelopen najaar kwamen voor een ontbijtje is dit echt een van onze favoriete plekken in Haarlem door de fijne service, het lekkere eten en het prachtige interieur.

Mamalifestyle mei 2016 moederdag

Moederdagpakket

Ik kreeg een moederdagpakket opgestuurd met een ‘wifi repeater’ van Fritz!, superhandig! Gezien de grootte van onze tuin en de mooie zomerse dagen komt deze heel goed van pas.

Mamalifestyle mei 2016 16 zwemmen

Zwemmen maar

Mei bracht een hoop mooie dagen, ideaal om Javian lekker te laten zwemmen in een kinderbadje. En dus zat ik op de bank in de tuin met een handdoek met snelweg (Etos), hydrofiel doek met zwemmers (tinycottons) en kleine slippers. Gelukkig was er ook nog plek voor mijn laptop, zodat ik nog even wat achterstallig werk kon wegwerken.

Mamalifestyle mei 2016 17 vaas

Vaas cadeau

Een verlaat moederdagcadeau: een prachtige vaas van Sissy-Boy! Ik kocht namelijk prachtige eucalyptustakken vlak voor Moederdag, maar had eigenlijk geen geschikte vaas meer. En dus kreeg ik de dag na Moederdag een grote vaas die ik al een tijdje op het oog had.

Hier kun je meer lezen over mijn moederdag.

Mamalifestyle mei 2016 19 tula

Tulaliefde

Onze Tula gaat nog steeds overal mee naartoe, dus ook naar de Ikea. Ideaal, want stiekem was het al een beetje bedtijd voor Javian en zo kon hij lekker tegen mijn rug aan liggen.

Lees meer over Tula en het dragen van een peuter.

Mamalifestyle mei 2016 21 eten

Biefstuk

Ik ben gek op de combinatie van biefstuk en patat, maar eigenlijk eten we het maar zelden. Stom, bedacht ik me opeens en dus zaten we diezelfde avond nog aan de biefstuk. Ik besloot er maar wat spannends van te maken met rucola, parmezaanse kaas en balsamicostroop.

Mamalifestyle mei 2016 barbecue

BBQ

Met mooi weer ga je barbecuen toch? Wij besloten een beetje spontaan te gaan barbecuen, dus het was een beetje improviseren, maar erg geslaagd. Het is trouwens niet mijn foto, want ik was te druk met eten, dat heb je wel eens.

Mamalifestyle mei 2016 24 the-big-story

Lunch

Nog meer eten! Het was namelijk weer tijd voor een vergadering bij The Big Story / Bladendokter. Een vergaderingen gaat altijd gepaard met een heerlijke lunch daar, erg fijn.

Mamalifestyle mei 2016 plantjes

Plantjesmarkt

Misschien heb je hem gespot in de agenda met uittips voor de maand mei: de plantjesmarkt! Voor ons inmiddels traditie, helemaal nu we een echte tuin hebben en plek voor veel planten. Helaas viel het aanbod mij een beetje tegen, maar we gingen toch met aardig wat tassen weer naar huis.

Mamalifestyle mei 2016 25 meneer paprika

Meneer Paprika

Het is mijn favoriete adresje om samen met Javian en vriendinnen af te spreken: Meneer Paprika in Haarlem. Niet alleen zodat Javian lekker kan spelen en ik rustig kan kletsen en koffie kan drinken, maar bovenal omdat ze hier de allerlekkerste cheesecake hebben.

Mamalifestyle mei 2016 27 rollende keukens

Rollende Keukens

Uiteraard brachten we in mei ook een bezoekje aan Rollende Keukens, het weer was helaas niet al te best. Het waaide best hard – getuige het lege bakje wat hier van de tafel vloog. Gelukkig vond de kleine beer het allemaal best, zo lang hij maar lekker eten kreeg.

Mamalifestyle mei 2016 piano

Piano spelen

Tijdens de verjaardag van een van mijn nichtjes kroop Javian opeens achter de piano, kleine deugniet. Vooralsnog hebben we nog geen talent voor pianospelen ontdekt, wel veel plezier in het muziek maken.

Mamalifestyle mei 2016 werk

Work, work, work

Mijn werk komt eigenlijk zelden voor in mijn maandoverzichten, maar ik zit toch echt regelmatig te tikken (naast natuurlijk mijn artikelen hier op Mamalifestyle.nl). Deze foto maakte ik na een werkdag op de redactie van Online Home Deco waar ik in opdracht van vtwonen.nl werk als seo-specialist.

Mamalifestyle mei 2016 woodstone

Pizza carpaccio

Omdat Javian een nachtje ging logeren, konden Frank en ik weer eens uit eten. We hadden weinig tijd, want ’s avonds hadden we een zakelijke afspraak en dus gingen we weer naar Woodstone. Helaas viel de bediening en service een beetje tegen en zaten er toch kappertjes op mijn pizza (terwijl ik al twee jaar zonder bestel en we altijd herkend worden). Misschien toch maar weer eens thuis een pizza carpaccio maken…

Mamalifestyle mei 2016 poppenbedje

Slaap lekker, pop

De dag erna ging ik langs een aantal kringloopwinkels omdat ik op zoek was naar een tof vintage stoeltje voor Javian. Die vond ik uiteraard niet, maar wel een simpel poppenbedje. Aangezien Javian een ontzettend lieve poppenvader is, kon ik deze niet laten liggen natuurlijk.

Inmiddels is het bedje helemaal geschuurd en moet ik nu bedenken in welke kleur ik deze wil verven… Het beddengoed is in elk geval wit met zwarte stiksels geworden.

Mamalifestyle mei 2016 lunch

Lunchtijd

Na het kringlopen was er ook nog tijd om gezellig te lunchen met een van mijn zusjes. Heel gek om zonder Javian bij Bagels&Beans te zitten, aangezien hij de grootste fan is van deze plek. Maar ook wel heel relaxt om eens rustig zelf mijn broodje te kunnen eten en gezellig met mijn zusje natuurlijk.

Mamalifestyle mei 2016 schommel

Schommelen

Ondertussen kreeg ik deze lieve foto toegestuurd van mijn kleine boef. Hij vermaakte zich opperbest in de speeltuin, de schommel is altijd een groot succes.

Mamalifestyle mei 2016 huisje

Houten huisje

We wonnen een prachtig houten huisje voor in de tuin via de Albert Heijn in Heerenveen, echt supertof! Eenmaal opgehaald, moest het huisje ook weer opgebouwd worden in de tuin. Best een klus, omdat het plank voor plank weer in elkaar gezet moest worden. Uiteindelijk hebben we het huisje even in de woonkamer gezet, want deze moest nog gebeitst en daar kwamen we niet direct aan toe. Inmiddels staat het huisje gebeitst en wel weer buiten!

Mamalifestyle mei 2016 tuin

Rupsje Nooitgenoeg

Terwijl ik druk aan het werk was, werd mijn moestuin langzaam opgegeten door een rupsje nooitgenoeg… Helaas heb ik de broccoli weg moeten gooien, want deze zat helemaal onder de insecten. De rucola heb ik verpot en kortgewiekt en deze komt nu gelukkig weer op. Nu nog even afwachten op de slamix en andijvie ook weer goed gaan groeien, want ook deze zijn verpot.

Mamalifestyle mei 2016 meneer paprika

Kleine boef

Alweer bij Meneer Paprika, want onze kleine boef wilde zo graag even spelen. En wij vonden het weer eens tijd voor taart. Dit is trouwens Javian’s gezicht als ik de camera tevoorschijn haal, hij noemt het ‘lachen’. Nu snap je vast wel waarom ik hem kleine boef noem.

Mamalifestyle mei 2016 trein

Treinreizen

Al voor Javian’s tweede verjaardag kochten we treintickets om een dagje samen te gaan reizen, maar natuurlijk vergaten we die weer en vonden we ze de dag voordat ze zouden verlopen. En dus zaten we totaal ongepland en lichtelijk onvoorbereid in de trein. Javian sliep het grootste deel, waardoor onze planning totaal in de soep liep. Maar uiteindelijk hadden we het best leuk en heeft Javian er weer een leuke herinnering bij.

Mamalifestyle mei 2016 marike

vtwonen blogger

En zo zat ik opeens vóór de camera, in plaats van erachter. Er moest namelijk een portretfoto gemaakt worden voor een nieuwe toffe samenwerking met vtwonen. Ik ben namelijk vtwonen blogger geworden en zal op de site al het leuks voor kinderen gaan delen. Mijn eerste blog staat online, bekijk hem hier: 5 tips bij het organiseren en stylen van een kinderfeestje.

Mamalifestyle mei 2016 radijs

Reuzeradijzen

Naast het debacle met rupsje nooitgenoeg was er gelukkig ook een goede oogst. Wat zeg ik: een fantastische oogst! Uiterst links zie je namelijk een normaal formaat radijsje, dus stel je maar eens voor hoe groot die andere radijsjes wel niet zijn! Supertof!

Allemaal van de AH moestuintjes trouwens.

Mamalifestyle mei 2016 glijbaan

Rondje lopen

Hoewel we een glijbaan in de tuin hebben, blijft de glijbaan om de hoek ook erg leuk. Af en toe combineren we een bezoekje aan de glijbaan met een rondje buiten lopen. Javian blij, ik blij.

Wonen in zo’n kindvriendelijke wijk is lang zo slecht nog niet.

Mamalifestyle mei 2016 sapje

Alles gemengd

Even een boodschap doen in het centrum van Hoofddorp met Javian lukt niet meer… Hij spot al snel de Bagels&Beans en zet het nog net niet op krijsen omdat hij per se een ‘alles gemengd sapje’ wil. Meestal weet ik hem wel af te leiden, maar een beetje extra drinken is nooit weg dus nu kozen we voor een sapje-to-go. Een ultiem gelukkige Javian was het resultaat.

Mamalifestyle mei 2016 visite

Blije tafel

Er kwamen lieve vrienden eten, gezien het mooie weer maakte ik een aantal salades die we zelf ook vaak eten. Zoete aardappelfrieten erbij en wat tapas en alle buiken waren vol aan het einde van de avond. Geslaagde avond.

Mamalifestyle mei 2016 schiphol

Vliegtuigen spotten

Je maakt Javian eigenlijk niet blijer dan met een bezoek aan Schiphol en dan met name even vliegtuigen kijken op het panoramaterras. Maar vliegtuigen spotten is wel vermoeiend, dus op de terugweg wilde Javian erg graag even in de wagen rondkijken, gelukkig kunnen we onze Greentom wagen beiden kanten op zetten.

Mamalifestyle mei 2016 tuin

Hotel geopend

Het vlinderhotel kreeg ik ook voor Moederdag, het bijenhotel kocht ik er later nog zelf bij. Nu maar hopen dat we vele vlinders en bijen in onze tuin mogen verwelkomen. De aardbeienplant kreeg ik via de schoonmoeder van een van mijn zusjes, heel lief en Javian is gek op aardbeien.

Mamalifestyle mei 2016 verven

Beetje verven

Het was weer tijd om even mijn gedachten te verzetten en dan ga ik maar een beetje verven. Er was een krukje die een tweede laag nodig had, maar toen dat klaar was besloot ik ook maar wat andere krukjes te verven. Fijne klus om mee bezig te zijn en het resultaat is echt heel mooi geworden. Misschien komt er nog een foto voorbij op Instagram binnenkort, volg je me daar?

De kleur is trouwens Early Dew van Flexa Creations.

Mamalifestyle mei 2016 tiramisu

Tiramisutijd

Het was er weer tijd voor: tiramisu. Dit keer liet ik het niet aan mijn vriend over, maar maakte ik zelf tiramisu met de nieuwe bakken van Galbani. Best een succes, ware het niet dat je de tiramisu dan eigenlijk diezelfde avond al moet opeten, daarna wordt het snel minder lekker.

Mamalifestyle mei 2016 haar

Knippen?

Mijn haar is een drama sinds de zwangerschap… Dat en de combinatie van heel weinig naar de kapper gaan (lees: gemiddeld één keer per jaar). Ik kan eigenlijk niet meer fatsoenlijk mijn haar in een staart dragen, want dan heb ik dus dit soort plukken… Ik weet niet zo goed wat ik met mijn haar aan moet nu, misschien moet ik het maar weer kort knippen?

Ik wil wel even benadrukken dat ik niet voor een ‘pittig kort moederkapsel’ ga, maar kort haar hoort wel een beetje bij mij. Sinds mijn tienerjaren is mijn haar eigenlijk altijd wel kort geweest. In mijn maandoverzicht van juli 2015 kun je een voorbeeld zien.

Mamalifestyle mei 2016 bus

Avontuur

De laatste dag van mei gingen we op stap naar Schiphol voor een afspraak met een lieve vriendin. Een groot avontuur, want we gingen weer eens met de bus wat Javian fantastisch vindt. Dit keer besloot ik zonder kinderwagen te gaan en dat beviel eigenlijk heel erg goed. Weer eens de bevestiging dat de tijd echt heel snel gaat en mijn kleine boef echt heel snel groot wordt.

 

Juni belooft nu al een memorabele maand te worden, de agenda staat weer aardig vol met werk en afspraken. Veel leuk, een aantal zeer spannend en sommige noodzakelijk: we gaan het meemaken.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Danielle
  juni 6, 2016

  Superleuk, dat je mag bloggen voor vtwonen! En wat een mooie foto van jullie samen! Verder erg leuk om alle bekende plekken te zien waar ik ook veel te vinden ben nu ik naar Haarlem ben verhuisd. Gaan we een keer samen cheesecake eten bij Meneer Paprika? Natuurlijk mag Javian ook mee 😉 En ik snap hem wel hoor, die Alles Gemengd is erg fijn!

  • Reageren
   Marike
   juni 10, 2016

   Hee Danielle, dank voor je reactie 🙂 En lijkt me heel leuk om een keer af te spreken bij Meneer Paprika, stuur je een priveberichtje op FB? 🙂

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  juni 7, 2016

  Ideaal om je kind te dragen op zo’n festival denk ik.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.