Mama Marike

Plog 14 juni 2016: Verjaardag van Marike

Hieperdepiep hoera, ik ben jarig! Een dag waar ik best tegenop zag om allerlei redenen, daarom extra belangrijk om er gewoon een leuke dag van te maken. Ik besloot weer eens te ploggen en dus kunnen jullie nu meekijken naar hoe wij mijn verjaardag vandaag vierden. Niet speciaals, maar wel erg leuk en lekker: bekijk de plog maar! 

plog verjaardag 14-6-16 rituals

Cadeautjes

Terwijl ik nog maar een half oog open had, bestormde Javian al ons bed: ‘Ben je jarig, mama?’. Na wat knuffelen, kietelen en felicitatiekusjes kreeg ik mijn eerste cadeautjes: handzeep en afwasmiddel van Rituals. Niet alleen praktische cadeau’s, maar ze staan ook nog eens mooi op het aanrecht. De lichtroze kleur matcht mooi met de accessoires in de woonkamer.

plog verjaardag 14-6-16 snel ontbijt

Rennen en vliegen

Toen moesten we een beetje haasten, want er stond een bezoekje aan het ziekenhuis op het programma. Javian kreeg dus snel even ontbijt in zijn handen geschoven terwijl wij snel schoenen aan deden en spullen pakten.

plog verjaardag 14-6-16 bloed prikken

Bloed prikken

Er moest weer eens bloed geprikt worden en aangezien Frank vandaag vrij was, besloten we het maar vandaag te doen. Javian vermaakte zich gelukkig prima met een boekje in de wachtkamer en in de prikkamer hingen posters van Buurman&Buurman en Nijntje zodat hij lekker afgeleid was, kon ik mooi in Frank’s hand knijpen.

plog verjaardag 14-6-16 scones

Brunchen met scones

Na het prikken mocht ik eindelijk weer eten en drinken en dat vond ik een goede reden om de verpakking scones open te maken die ik kreeg van mijn ouders. Ik maakte zelf clotted cream van mascarpone en creme fraiche, want deze kon ik niet vinden in de supermarkt. Mijn twee heren smulden ondertussen van een croissant.

plog verjaardag 14-6-16 koffie

Koffie en dan slapen

Na het ontbijt dronken we nog even koffie op de bank terwijl Javian lekker aan het spelen was, kon ik mooi nog een cadeau in ontvangst nemen. Ondertussen zakte ik langzaam een beetje weg… Toen Javian dus ook liet merken dat hij moe was, besloot ik even mee te gaan voor een middagdut. Niet helemaal gepland, maar ook niet geheel onbegrijpelijk gezien het bloed prikken.

plog verjaardag 14-6-16 lunch

Lekker lunchen

Na de middagdut waren we allemaal wel toe aan lunch, dat stond in ieder geval wel op de planning voor vandaag. Eigenlijk was de brunch meer lunch en de lunch meer ontbijt, want we gingen naar ‘The Breakfast Club’ in Amsterdam voor de allerlekkerste pannenkoeken. Doordat we zo laat waren, was het heerlijk rustig en kon Javian lekker door de tent lopen.

plog verjaardag 14-6-16 koffie hart

Soort van gratis koffie

Extra mazzeltje: de serveerster/barista was aan het oefenen met figuurtjes in koffie en dus kregen we een gratis cappuccino aangeboden. En koffie gaat er altijd wel in hier haha. Uiteindelijk hebben we deze wel betaald in de vorm van fooi bedachten we ons later haha.

plog verjaardag 14-6-16 water

Nat, maar droog

Op verzoek van Javian deden we nog een rondje Haarlemmerplein. Helaas liet het weer het niet toe om ook door de waterstralen te lopen, want het zag er dreigend uit. Gelukkig hebben we geen regendruppel gezien, maar alleen natte straten.

plog verjaardag 14-6-16 amsterdam

Voertuigen spotten

Aangezien we zo vol zaten van onze late lunch liepen we ook nog door en rondom Amsterdam Centraal. Javian vindt treinen machtig mooi en eigenlijk is er geen groter cadeau dan hem zo gelukkig te zien. Nadat we ook nog even keken naar de boten op het IJ gingen we naar Vapiano.

Kijk nou toch even hoe groot hij hier is… Of ik ben heel klein, laten we het daar maar op houden.

plog verjaardag 14-6-16 vapiano

Kort diner

Aangezien we nog steeds – ja echt haha – zo vol zaten, namen we alleen een voorgerecht. Ik had al weken zin in de carpaccio van Vapiano (en de pizza’s, toetjes etc), vooral vanwege de nostalgie die ik erbij voel. Na ons voorgerecht deelden we samen nog een toetje en toen liepen voldaan we weer terug naar de auto.

Overigens vind ik het echt ideaal dat Vapiano kinderstoelen voor zowel de lage als de hoge tafels heeft, daarnaast is het ook heel erg fijn dat ze een speciaal kidsmenu aanbieden, ook al hebben we daar nu geen gebruik van gemaakt.

plog verjaardag 14-6-16 plog

Ploggen

Eenmaal thuis aangekomen konden we Javian zo overleggen in bed en had ik dus tijd om achter de laptop te kruipen voor onder andere deze plog. Voor de oplettende kijker: er ligt daar een tof boek over hardlopen wat ik ga reviewen: Fun to Run. Voor mijn zwangerschap van Javian deed ik het regelmatig en met veel plezier, maar door de zwangerschap ben ik er abrupt mee gestopt. Wie weet pak ik het door dit mooie boekje weer op…

plog verjaardag 14-6-16 slinger

Missie mislukt

Omdat ik zo blij was met mijn outfit vroeg ik Frank om outfitfoto’s te maken. Uiteindelijk heb ik misschien één geschikte foto en een hoop gekke foto’s. Zo vroeg ik Frank hoe we de slinger even hoger konden hangen, omdat ik deze eigenlijk niet op de foto wilde. Dat maakt outfitfoto’s maken alleen wat lastiger…

plog verjaardag 14-6-16 post

Post!

Eindelijk tijd om verjaardagspost te openen, want naast vele lieve online felicitaties en hele lieve berichtjes via whatsapp en sms kreeg ik ook nog papieren post: superleuk!

plog verjaardag 14-6-16 opruimen

Opruimen?

En nu kunnen de slingers weer van de muur… Deze dag kwam dit jaar het meest van de buurt van mijn verjaardag vieren, want dit jaar geef ik geen feest. Wel heb ik andere plannen voor mijn nieuwe levensjaar… Maar daarvoor probeer ik nog even de woorden te vinden, misschien volgt dat later nog.

Nog een plog bekijken? Lees de plog van mijn moederdag.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Olga
    juni 15, 2016

    Nog van harte gefeliciteerd en maak d’r een heel fijn jaar van met z’n drieën! X

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.