Mama Marike

StyleswapNL eerste editie: verstuurd en ontvangen

styleswapnl pakket doos cadeautjes

Misschien zag je afgelopen weekend de hashtag #styleswapNL af en toe voorbijkomen, afgelopen weekend mochten een heleboel mama’s namelijk hun ontvangen pakket openen. Ook ik deed mee en deel mijn verstuurde pakket en ontvangen pakket. 

Start van de StyleswapNL

De StyleswapNL is een swap georganiseerd door Petra en Kristl die ook de beheerders zijn van ‘Exclusieve kinderkleding Urban Style …‘ Facebookgroep, waar vele mama’s kinderkleding verkopen van bijzondere merken. Een aantal weken terug kwam het idee om binnen deze groep een swap te organiseren omdat veel van deze mama’s dezelfde soort stijl qua kinderproducten delen. Het resultaat was de #styleswapNL waarvoor inmiddels een nieuwe Facebookgroep is aangemaakt en via Instagram kun je natuurlijk de foto’s van de eerste editie van deze swap bekijken.

Om mee te mogen doen aan deze swap moest iedere mama wat informatie over zichzelf en haar kinderen sturen en bij voorkeur een moodboard om het samenstellen van een pakket wat makkelijker te maken. Bij deze het moodboard wat ik instuurde voor mijn deelname aan deze swap.

Moodboard Marike Bijlsma - styleswapstyleswapnl cadeautjes verstuurd styleswapnl diy slinger

StyleswapNL samengesteld en verstuurd

Een paar weken geleden kreeg ik via de mail een mama toegewezen voor wie ik een pakket mocht maken. Uit het moodboard bleek duidelijk dat deze mama dol was op zwart-wit en mintgroen, aangezien dat ik kleuren(combinaties) zijn die ik ook mooi vind, vond ik het erg leuk om een pakket voor haar samen te stellen.

Kleine cadeautjes

Bij de Xenos, Wibra en Hema vond ik leuke spullen om in het pakket te doen. Zoals een ‘bus’ om brownies te maken, een leuke mok, een slinger met zwart-witte en mintgroene dieren, een douchegel, servetjes, rietjes, tuinconfetti, een puzzel om zelf in te kleuren en een notitieboekje die ik nog wat heb gepimpt. Ik besloot ook wat zelf te maken, zoals een zomerse slinger waarvoor ik onder andere masking tape gebruikte met de tekst ‘Hello Sunshine’. Daarnaast kocht ik houten huisjes die ik beschilderde met schoolbordverf, daarbij deed ik natuurlijk een mintgroen krijtje zodat het kindje van mijn swapmaatje ook deze zelf kan kleuren.

Uiteindelijk bestond het pakket alleen maar uit zwart-witte en mintgroene producten, precies wat mijn swapmaatje leuk vindt.

styleswapnl verstuurd ingepakt styleswapnl pakket cadeautjes ingepakt

StyleswapNL pakket inpakken

Uiteraard moest alles ook ingepakt worden, daarvoor had ik uiteraard weer zwart-wit en mintgroen inpakpapier. Bij de Xenos vond ik cadeaupapier met panda’s en thuis had ik nog mintgroen cadeaupapier van de Hema liggen. Uiteindelijk kwam ik helaas cadeaupapier tekort en aangezien ik geen andere zwart-wit cadeaupapier of mintgroen papier had, besloot ik de laatste cadeautjes oningepakt te laten. Zo zag het geheel er in elk geval mooi uit.

styleswapnl pakket ontvangen styleswapnl ontvangen pakket cadeautjes

StyleswapNL ontvangen!

Het grote voordeel van meedoen aan een swap is niet alleen dat je een swap mag maken, maar er ook weer een terug ontvangt. Het pakket werd op zaterdag bezorgd en op zondag mochten we uitpakken, samen met Javian was ik erg nieuwsgierig, want het was een grote doos.

In de grote doos zat een boodschappentas vol met cadeautjes! Eerst hebben we alle cadeautjes neergelegd op de grond, zoals je ook hebt kunnen zien op mijn Instagramaccount.

Uiteraard mocht Javian de cadeautjes openmaken die specifiek voor hem bedoeld waren. Zoals een boek, , een zonnebril, een groeimeter, een speelgoedsetje voor op het strand en een fotolijst voor op zijn kamer. Daarnaast zat er nog een dienblad, koekjesmix en kaarsjes in de doos voor mij. Dankzij de persoonlijke foto’s en de met zorg uitgekozen cadeautjes een erg leuk pakket geworden waar we erg blij mee waren.

 

Wil jij de volgende keer ook meedoen aan de StyleswapNL? Meld je aan voor de Facebookgroep om op de hoogte te blijven.

 

Waarom doe ik mee aan een swap?

Online zag ik na de swap een heleboel blije berichten, velen waren enthousiast over het pakket dat zij hadden ontvangen. Toch was er een enkeling die toch wat teleurgesteld was over het ontvangen pakket. Dat zette mij een beetje aan het denken. Ik doe namelijk nu al een paar jaar mee aan diverse swaps online, daarbij wist ik vanaf dag 1 dat het een gok was wat je zou ontvangen, maar doordat ik zag wie er nog meer deelnamen had ik goede hoop. Maar ik ben veel vaker teleurgesteld door het pakket wat ik ontving dan dat ik er echt blij van werd. Toch doe ik nog steeds regelmatig aan een swap mee, omdat ik niet meedoe voor het pakket wat ik ga ontvangen.

Ik doe mee aan swaps om mijzelf creatief te stimuleren. Creatief bezig zijn door een pakket samen te stellen waarvan ik hoop dat de ander daar echt blij van wordt. En dan is het mooi meegenomen dat ik soms op DIY projecten kom die ik ook voor mijzelf zou wil maken, hetzij soms in een andere kleur of vorm. Dat laatste lukt niet altijd, maar het feit dat ik sinds ik meedoe aan swaps vaker creatief bezig ben helpt absoluut om mijn leven leuker te maken.

Als ik vervolgens een swappakket ontvang ben ik blij met elk cadeautje wat erin zit, want voor alles wat ik zelf niet gebruik vind ik altijd wel weer een andere bestemming: ik geef het cadeau aan een familielid of vriend of gebruik het bij een volgende swap. Zo hoeft een ontvangen swap niet altijd mij blij te maken, als ik er maar iemand anders blij mee kan maken.

Neemt overigens niet weg dat ik heel goed snap als je teleurgesteld bent als jij met veel zorg en moeite een pakket maakt en zelf iets ontvangt waar duidelijk minder zorg en moeite uit blijkt…

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Nicole
  juli 10, 2016

  Die teleurstelling heb ik ook veel gehad, denk dat ik 1x echt blij was.. Maar toch blijf ik meedoen.
  Omdat het gewoon leuk is om lekker crea bezig te zijn 🙂 Zoals je al zegt…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.