Evenementen Uitgaan & reizen

Leukste festivals en evenementen in augustus 2016

Lepeltje Lepeltjes foodfestival

De maand augustus is voor de meesten de laatste vakantiemaand voordat weer school en werk werk begint. Een extra mooie kans om in deze zomerse maand nog te genieten van leuke festivals en evenementen. 

t/m 7 augustus – Parade in Utrecht

De Parade is een rondreizend theaterfestival met overdag ook aandacht voor kinderen. Vooral de welbekende zweefmolen is een must voor kinderen. Daarnaast zijn er vele leuke foodtrucks te vinden. Lees meer op de website.

4 – 7 augustus – Amsterdam Kookt in Amsterdam

Het festival Amsterdam Kookt komt nog een keer terug dit festivalseizoen, dit keer naar de NDSM-werf. Hier draait het niet alleen om eten, maar ook om muziek met artiesten als Eefje de Visser en Van Dik Hout. Lees meer op de website.

5 – 7 augustus – Rrrollend in Den Haag

Een special summer edition van dit foodfestival in Den Haag. Bekijk op de website precies welke foodtrucks aanwezig zullen zijn. Lees meer op de website.

5 – 7 augustus – Lepeltje Lepeltje in Eindhoven

Lepeltje Lepeltje is een foodfestival met veel aandacht voor activiteiten voor kinderen, muziek en natuurlijk heel veel lekker eten. Eind augustus staat dit foodfestival ook op het festival Mysteryland. Lees meer op de website.

7 augustus – Swan Market in Rotterdam

De Swan Market begon ooit in Rotterdam, maar reist inmiddels bijna heel Nederland door. Deze dag strijkt de markt weer even in zijn geboorteplaats neer. Op deze markt vind je vele originele merken voor kleding, accessoires, woonspullen en meer en ook veel leuke dingen voor kinderen. Lees meer op de website.

12 – 14 augustus – Rrrollend in Almere

Het foodfestival wat eerder deze maand in Den Haag was, komt nu naar Almere. Lees meer op de website.

12 – 28 augustus – Parade in Amsterdam

Eerder deze maand in Utrecht, nu ook in Amsterdam: de laatste stad voor de Parade. Lees meer op de website.

14 augustus – Swan Market in Antwerpen

Net over de grens: de welbekende Swan Market. Daardoor staan er ook andere merken dan wanneer de markt in Nederland zou staan. Lees meer op de website.

18 – 21 augustus – Sonsbeek Theater Avenue in Arnhem

Een theaterfestival voor groot en klein, ooit begonnen als festival om het 100-jarig bestaan van het park Sonsbeek te vieren. Inmiddels een jaarlijks terugkerend feest waarbij je kunt rondlopen en verschillende activiteiten kunt bekijken. Lees meer op de website.

19 – 21 augustus – Rrrollend in Hoofddorp

Het foodfestival komt nu ook naar Hoofddorp. Lees meer op de website.

21 augustus – FeelGood Market in Eindhoven

Een markt met veel bijzondere producten, veelal uit de streek. Er zijn veel activiteiten voor kinderen, zodat ouders rustig kunnen shoppen. Daarnaast zijn er workshops, proeverijen en muziek. Lees meer op de website.

26 – 28 augustus – Uitmarkt in Amsterdam

De Uitmarkt is de aftrap van een nieuw cultureel seizoen, verschillende theaterprogramma’s, muziekoptredens en musicals worden hier gepresenteerd. Daarnaast zijn er natuurlijk eetkraampjes en kun je lekker rondlopen met kinderen. Lees meer op de website.

26 – 28 augustus – Proefpark in Haarlem

Een relatief klein, maar daardoor erg gemoedelijk foodfestival in Haarlem. Met veel verschillende foodtrucks met ook veel opties voor kinderen, een ideaal uitje dus. Lees meer op de website.

26 – 28 augustus – Rrrollend in Leiden

Van Den Haag naar Almere naar Hoofddorp naar Leiden. Lees meer op de website.

28 augustus – Swan Market in Utrecht

Nog een keer een Swan Market deze maand, deze keer in Utrecht. Lees meer op de website.

28 augustus – Verhalenfestival in Amsterdam

Het afsluitende festival voor de zomervakantie echt voorbij is. Het beeldenveld van de Westergasfabriek wordt omgetoverd tot een waar verhalendorp met grote tenten en een podium waar verhalen tot leven komen. Specifiek voor kinderen van twee tot twaalf jaar. Lees meer op de website.

 

Mis je een kinderfestival, foodfestival of ander evenement in deze lijst? Laat een reactie achter of mail naar mamalifestylenl@outlook.com, dan voegen we het evenement toe. Bekijk alle agenda artikelen.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Jessica
    augustus 2, 2016

    Rollend in Hoofddorp, check hij staat in de agenda, super leuk!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.