Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: juni 2016

Mamalifestyle maandoverzicht juni 2016

De maand juni is altijd druk, mede door mijn eigen verjaardag. Maar vooral doordat het vaak de laatste maand is voordat iedereen op vakantie gaat en het daardoor een stuk drukker is met werk. Gelukkig was er ook genoeg tijd voor lekker eten. Bekijk het mamalifestyle maandoverzicht van de maand juni 2016. 

mamalifestyle juni 2016 1 buiten

Buiten

De maand juni begon buiten, onverwachts, want de voorspellingen waren niet heel goed voor die dag. Een waar cadeautje dus om in de tuin te kunnen ontbijten. Althans mijn ontbijt, want de kleine boef had binnen al zijn ontbijt naar binnen geschrokt zodat hij buiten lekker kon spelen.

Bij deze aanschouw je trouwens weer mijn vaste ontbijtje: bietensap, koffie en yoghurt met fruit (en dit keer ook havermout).

Mamalifestyle juni 2016 2 playdate

Playdate

Dat spelen zette Javian lekker voort tijdens zijn playdate met Yfke, de dochter van Marlies. Beiden peuters en beiden leuke persoonlijkheden en af en toe enorm zoet samen aan het spelen. Zo hebben ze het houten huisje mooi roze gekleurd van binnen en kreeg ook de schutting een nieuw likje verf.

Mamalifestyle juni 2016 3 kleine keuken

Bloggersmeeting

Begin juni vond ook de Bloggersmeeting van ‘De kleine keuken’ plaats. In een uitgebreid verslag kun je meer lezen over alle info die daar gegeven werd en een kijkje achter de schermen krijgen bij zo’n bloggersmeeting.

Mamalifestyle juni 2016 4 adele

Adele

En toen was het concert van Adele! Ik heb er nog steeds geen woorden voor, wel enorm veel kippenvel en tranen. Het was zo enorm indrukwekkend, zelden of eigenlijk nog nooit zo’n enorm tof en goed concert gezien. Adele is echt steengoed!

Nog iedere keer als ik Adele op de radio hoor of op tv zie, voel ik weer hoe intens dat concert in Ziggo Dome was.

Mamalifestyle juni 2016 5 toddlers and tees

Startsein voor shoppen

Bijna overal startte de sale en dat was voor mij het startsein om een aantal mooie items voor Javian te scoren. Bij Toddlers & Tees slaagde ik voor kleding van Popupshop, CarlijnQ en tinycottons. En toen kwam het ook nog als een waar cadeautje door de brievenbus!

Mamalifestyle juni 2016 ziek

Ziek

En toen was mijn kleine boef opeens ziek… En dat is hij eigenlijk zelden, ik was zelfs compleet vergeten hoe dat ook alweer was: een kind dat moet overgeven. Laten we het erop houden dat er veel gewassen moest, maar gelukkig ook veel geknuffeld. En ’s avonds ging het alweer een stuk beter.

Mamalifestyle juni 2016 babyshower

Babyshower

Begin juni was ook de babyshower van mijn schoonzus Jennifer, waar ik een spuugdoekje versierde met textielstiften. Inmiddels is ons eerste neefje al geboren!

Mamalifestyle juni 2016 babyshower

Angry Birds

We kregen namens Plus supermarkten de Angry Birds opgestuurd, superleuk om te stapelen en daarna om te gooien. Een spelletje dat mijn peuter al best goed begrijpt en wat heel goed gaat in combinatie met buiten poffertjes eten. De actie van Plus is inmiddels afgelopen.

Mamalifestyle juni 2016 9 agenda

Ban.do gekte

Al een paar jaar volgde ik de commotie rondom Ban.do en hun stationery producten. Best leuk allemaal, maar ik greep iedere keer mis omdat ik niet onderdeel was van het geheime genootschap totdat ik op de mailinglist terecht kwam en dus wist wanneer de verkoop startte.

Nog beter was dat ik erachter kwam dat een Nederlandse webshop, Sooo Happy, een aantal van de agenda’s mocht verkopen, waaronder degene op mijn wishlist. En zo werd ik de trotse bezitter van een hele toffe agenda en begreep ik opeens de gekte rondom deze toffe producten. Want die agenda is dus echt heel erg gaaf!

Mamalifestyle juni 2016 10 flatbread

Platbrood

Al een paar keer was ik tegen flatbread aangelopen bij onze Albert Heijn, Libanees platbrood om precies te zijn. En dus besloot ik het te kopen, want ook op Pinterest was ik al veel lekkere recepten met flatbread tegengekomen. Het werd deze combinatie van zoet en zout: superlekker!

Mamalifestyle juni 2016 11 kleuren

Samen kleuren

Meneer Paprika is onze favoriete hotspot waar we kunnen afspreken met vrienden, vooral omdat veel vrienden in Haarlem wonen. Meestal is Javian druk aan het spelen met duplo of met de treinbaan, maar dit keer werd er druk gekleurd.

Mamalifestyle juni 2016 12 ontbijt

Stoplicht

Een kleurrijk ontbijtje samen met mijn kleine boef: we aten samen yoghurt met fruit en voor mij koffie en bietensap uiteraard. Het werd een soort stoplichtontbijt met koffie on the side.

Mamalifestyle juni 2016 15 amsterdam

Verjaardag

Op mijn verjaardag gingen we ’s middags naar Amsterdam, erg gezellig! Je kunt meer van onze dag zien in de plog die ik maakte van deze dag.

Mamalifestyle juni 2016 poppendrager

Poppendrager

Mijn kleine boef heeft een enorme behoefte om te verzorgen, dat doet hij bij zijn ouders en soms bij de visite. Maar de laatste tijd zorgt hij opeens heel lief voor zijn knuffels. Zo wilde hij dat zijn pop mee ging boodschappen doen, in de Tula welteverstaan. Nou was pop nog een beetje klein voor de Toddler Tula, maar van een sjaal maakte ik zomaar een draagdoek.

Als een trotse vader ging Javian mee boodschappen doen, al fluisterend ‘ga maar lekker slapen pop’ en ‘nu zijn we bij de winkels pop, gaan we wat lekkers voor jou kopen’ en af en toe een aai over het zachte bolletje van zijn pop. Zo ontzettend lief!

Sindsdien gaat pop vaker mee op pad, gewikkeld in de sjaal terwijl ik nog even verder zoek naar een mooie poppendrager.

Mamalifestyle juni 2016 geslaagd

Tijd voor taart

Juni is de maand van examenuitslagen en zo ook die van mijn zusje en haar vriend: zij zijn allebei geslaagd voor hun opleiding! Tijd voor taart, want ook al zou ik mijn zusje pas later weer zien een kans om taart te eten laten we niet voorbij gaan.

Mamalifestyle juni 2016 trakteren

Trakteren

Als ondernemer heb ik eigenlijk geen collega’s, maar ik besloot gewoon te trakteren bij mijn soort-van-collega’s bij vtwonen. Ik vroeg Frank de blueberry yoghurt cake te bakken omdat ik zelf een beetje in tijdnood zat qua werk en maakte nog snel een slinger van paasfiguren van de Hema en twee rietjes.

De dag erna at ik de restjes samen met Javian als ontbijt.

Mamalifestyle juni 2016 lunch

Samen lunchen

Omdat de hele week toch al bestond uit veel en lekker eten ging ik ook nog eens samen lunchen met Javian bij Bagels & Beans. Het was de eerste keer dat Javian en ik met zijn tweeën ergens gingen zitten en het ging zo goed, voor herhaling vatbaar dus.

Mamalifestyle juni 2016 pluimspirea

Roze pluimen

De vorige bewoners van ons huis hebben uiteraard ook de tuin aangelegd en dan is het natuurlijk altijd een beetje een gok wat er boven komt in het bloeiseizoen. Deze groene takken leken lange tijd nogal saai totdat er opeens lichtroze pluimen aan kwamen, de pluimspirea zo bleek. Ik knipte een paar takken en deed ze in een vaas in huis, zo konden we nog een week of twee genieten van de mooie roze kleur.

Mamalifestyle juni 2016 a little lovely company

Sample Sale

Misschien ken je ‘A Little Lovely Company‘ wel, een bedrijf dat veel vrolijke producten voor kinderen maakt. Zij organiseerden een sample sale waar ik samen met Javian en mijn ouders naartoe ging. Naast de sample sale was er ook een springkussen en eten en drinken. Allemaal erg goed geregeld dus!

Mamalifestyle juni 2016 vaderdag

Vaderdag

En toen was het Vaderdag! Al weken hield ik cadeautjes verborgen in mijn kledingkast in de hoop dat Frank ze niet per ongeluk zou vinden en Javian zijn mond zou houden. Uiteindelijk heeft Javian alleen tegen Frank gezegd ‘nog even emmer inpakken’, maar Frank snapte niet wat hij bedoelde en besteedde er verder geen aandacht aan gelukkig. De cadeautjes waren erg geslaagd dus!

Mamalifestyle juni 2016 lunch

Vaderdaglunch

Doordat ik weer eens migraine had, kwam er niets terecht van een vaderdagontbijt. Maar dat maakte ik goed met een late lunch bij Bagels & Beans. Inmiddels worden we een beetje vaste klanten… Maar het is dan ook allemaal erg lekker!

Mamalifestyle juni 2016 bbq

Barbecue

Voor Vaderdag kreeg Frank een barbecue-emmer van de Hema en deze moest natuurlijk even getest worden. Zo hadden we toch een vrolijk gedekte tafel voor Vaderdag. Het weer zat overigens niet heel erg mee qua wind, waardoor we uiteindelijk binnen moesten eten.

Mamalifestyle juni 2016 woodstone

Pizza carpaccio

Het was wel weer tijd voor een bezoekje aan Woodstone en dus om pizza carpaccio te eten. Volgens mij komt deze pizza minstens een keer per maandoverzicht voorbij, het is dan ook mijn favoriete pizza.

Mamalifestyle juni 2016 bloed prikken

Spannende dag

Na een relaxte avond uiteten volgde een spannende dag in het ziekenhuis. Er stonden namelijk een aantal onderzoeken gepland waaronder wederom bloedprikken, erg spannend allemaal. Ik heb veel hierover geschreven voor mijzelf, misschien dat ik dat ooit nog eens deel…

Mamalifestyle juni 2016 bagels and beans

Late lunch

Door de afspraken in het ziekenhuis hadden we geen tijd om te lunchen, maar gelukkig was er laat in de middag wel nog tijd om alweer even bij Bagels&Beans neer te ploffen voor een broodje en koffie. Tegelijkertijd ook even afleiding van de onderzoeken in het ziekenhuis…

Mamalifestyle juni 2016 buiten eten

Buiten eten

En toen was er weer een mooie dag om buiten te eten! En aangezien je nooit weet hoe vaak het wel kan in Nederland besloten we de barbecue weer aan te steken. Erg lekker en heerlijk om zo in de tuin te kunnen zitten!

Bekijk meer foto’s van onze tuin.

Mamalifestyle juni 2016 poppenbed

Poppenbedje pimpen

Na een heftige avond had ik even heel erg afleiding nodig en dus ging ik eindelijk aan de slag met het pimpen van het poppenbedje. Ik maakte nog even een voor-foto ging toen aan de slag ’s avonds.

Het eindresultaat volgt later, want het bedje moet nog een tweede laag krijgen.

Mamalifestyle juni 2016 wolk

Silver lining

Wat ook geverfd werd, was de wolk die ik ooit kocht bij een tombola van 101 Woonideeën. Toentertijd was die roze, voor Javian’s oude kamer werd die lichtgeel geverfd en nu is de wolk 50 tinten grijs. Dat moet nog egaal worden met de tweede laag.

Mamalifestyle juni 2016 avondvierdaagse

Avondvierdaagse

Als peuter is de Avondvierdaagse natuurlijk een reuze interessant fenomeen, helemaal als er een stoet aan kinderen langs jouw slaapkamerraam loopt. Javian was druk aan het zwaaien, zwaar onder de indruk van de drukte en alle vrolijke kinderen.

Mamalifestyle juni 2016 minimarkt

Knipperdeknip

Soms hoor ik verhalen van kinderen rond de twee jaar die nu voor het eerst naar de kapper gaan… Javian is al een keer of zes geweest! Het was nu ook weer hoog tijd, maar onze peuter dacht daar anders over. Gelukkig had de kapper wel even tijd en dus kon Javian eerst even spelen, waarna het knippen helemaal goed ging.

We gaan trouwens altijd naar de kinderkapper bij Minimarkt, zodat we het kunnen combineren met wat drinken, spelen en shoppen.

Mamalifestyle juni 2016 ikea

#ikeahaarlem

Als er een winkel is waar Javian graag mee naartoe gaat, dan is het wel Ikea! Helemaal met de autowagentjes waardoor Javian zelf de Ikea doorstuurt, zijn een groot succes. De Ikea in Haarlem is trouwens verbouwd, waardoor we wel weer even onze weg moesten zoeken door de winkel. Het is wel een stuk mooier geworden!

Mamalifestyle juni 2016 ontbijt

Ontbijtrituelen

Stiekem ben ik dol op ontbijtfoto’s, ik vind het leuk om andermans ontbijtrituelen te zien. Daarom deel ik ook zelf graag ontbijtfoto’s. Dit was een verlaat ontbijt voor mij, omdat ik veel last van mijn hoofd had. Daarom maakte ik gelijk maar van de gelegenheid gebruik door te ontbijten met scones.

Mamalifestyle juni 2016 diy

Kraamcadeau versieren

Voor het kraambezoek aan ons pasgeboren neefje moest er natuurlijk ook even geknutseld worden. Ik liet Javian met textielstiften een hydrofiel doek versieren. Bij alles wat hij tekende, schreef ik wat het was. Bij toeval tekende hij allemaal dingen die passend waren bij het gezin, gelukkig. Het komt ook wel eens voor dat Javian op een verjaardagskaart naar eigen zeggen een vuilniszak tekende… Je begrijpt: dat heb ik er toen maar niet bijgeschreven.

Mamalifestyle juni 2016 kaart

Welkom op de wereld

We gingen nog even op zoek naar een passend kaartje bij de kraamcadeau’s, maar ik kon eigenlijk niet echt iets moois vinden. Totdat ik tegen deze kaart aanliep en gelijk dacht ‘welkom op de wereld’. Ook best passend bij de ouders die graag reizen, dus dit werd de felicitatiekaart voor de geboorte.

Misschien dat ik nog wel zo’n mooie kaart ga scoren, want ik vind hem ook prachtig voor aan de muur!

Mamalifestyle juni 2016 bos

Op zoek

Na het korte kraambezoek gingen we met zijn drieën uiteten bij de Konijnenberg. Bijna een jaar geleden schreef ik ook al over dit pannenkoekenrestaurant. Na het eten liepen we even door het Groenendaalse Bos omdat Javian de Gruffalo en de Grote Gevaarlijke Muis wilde zoeken. En wij konden de afleiding wel goed gebruiken, dit moeten we echt vaker doen.

Mamalifestyle juni 2016 tuinfeest

Tuinfeest

In juli geef ik een klein tuinfeestje voor mijn ouders, zussen en aanhang. Want Marike die geen verjaardagsfeest geeft, is onbegrijpelijk. Dus in plaats van mijn verjaardag te vieren geef ik een tuinfeestje. Goed excuus om leuke servetten te kopen in elk geval.

Mamalifestyle juni 2016 voetbal kijken

Voetbal kijken

Hoewel Nederland niet mee doet aan het EK leeft het binnen ons gezin en omgeving best aardig doordat mijn vriend elke editie een ekpoule organiseert. Dit keer deden er ook wat collega’s van mijn vriend mee, waardoor we afspraken om een wedstrijd bij hem op kantoor te kijken. Javian ging ook gezellig mee!

Javian draagt hier trouwens een broek van mijn ultieme favoriete collectie van tinycottons.

Mamalifestyle juni 2016 trein

Wereldreis

En toen gingen we een wereldreis maken met de trein! Voor de diplomauitreiking van mijn jongste zusje moesten we namelijk helemaal naar Heerenveen. Gelukkig schoven mijn middelste en oudste zus ook nog aan in de trein en vond Javian het allemaal erg mooi.

Mamalifestyle juni 2016 pakket

De winnaar van het zomerse pakket

En nu groot feest! Want bij deze ga ik de winnaar bekendmaken van dit mooie pakket. Ik was een beetje bang dat niemand het pakket zou willen winnen haha, maar er kwamen best veel reacties! Superleuk!

De winnaar van het pakket is: Saskia! Je krijgt van mij een mailtje en dan komt het pakket zo snel mogelijk jouw kant op. Iedereen enorm bedankt voor het meedoen, hopelijk doen jullie een volgende keer ook weer mee.

Volgende keer…

De maand juli wordt weer een spannende maand met werk, onderzoeken en natuurlijk de Vierdaagse die Frank dit jaar voor het laatst gaat lopen en wij samen in een huisje zitten. Over een maand kun je het allemaal zien in mijn maandoverzicht, maar volg mij ook op Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Saskia
  juli 12, 2016

  Wat een super leuk en uitgebreid fotodagboekje! Erg leuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen. Super cute, die poppendrager.

  Ook nogmaals bedankt voor het winnen van het leuke pakket<3 ben er echt super blij mee. Zal je laten weten wat m'n vriendinnetje van de items vind.

 • Reageren
  Jessica
  juli 13, 2016

  Jeetje, wat ziet het eruit als een drukke maand! Dat vind ik van Juni ook altijd hoor, veel verjaardagen van mijn zusje, en vriendin onder andere welke ik echt niet kan overslaan! Druk op het werk etc etc….

  Bij Meneer Paprika lijkt Claire wel op de foto te staan kan dat of weet je niet hoe zij heet?

 • Reageren
  Madam Elisa
  juli 14, 2016

  Ik vind zulke fotoboekjes altijd heel erg leuk om te mogen bekijken 🙂 Leuk leuk!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.