Eten&drinken

Sint Maarten: lekker en gezond uitdelen

sint maarten gezond uitdelen

De traditie van liedjes zingen langs de deuren tijdens Sint Maarten ken ik al mijn hele leven, extra leuk om deze traditie nu ook mee te maken als moeder. En hoewel mijn kinderen best af en toe een snoepje krijgen, ben ik toch vooral een voorstander van gezond snoepen. Dat bracht mij op ideeën voor producten om gezond mee uit te delen tijdens Sint Maarten. 

Sint Maarten wordt gevierd op 11 november. De kinderen gaan dan ’s avonds, meestal vanaf 18 uur, langs de deuren en zingen een liedje in ruil voor snoepjes of ander lekkers.

Gezonde ideeën voor Sint Maarten

  • Mandarijnen: dit spreekt wel voor zich en hoewel ik vroeger niet zo dol was op de zogenaamde mandarijnenmoeders met Sint Maarten ben ik er nu wel zelf een geworden haha. Gelukkig heb ik zelf wel een kind die af en toe ook een mandarijntje uitkiest als hij Sint Maarten loopt.
  • Rozijntjes en abrikoosjes in doosjes: ideaal voor alle kleine kinderen die Sint Maarten lopen en wat overblijft eten onze eigen kinderen wel op. Wij hebben de doosjes rozijntjes van Albert Heijn en abrikoosjes van De Kleine Keuken.
  • Koekjes van de Kleine Keuken: de koekjes van De Kleine Keuken gaan er hier in als zoete koek, maar dan zonder alle zoetstoffen en andere onnodige ingrediënten. De speltkoekjes en chocoloco’s hebben wij standaard in huis en zijn ook erg geschikt om uit te delen bij Sint Maarten omdat de koekjes per twee verpakt zijn.
  • Bear pure fruit yoyo’s: toen Javian naar school ging in maart, zocht ik naar gezonde snoepjes om hem af en toe mee te verwennen. De fruit yoyo’s van Bear zijn daar ideaal voor, want gezond en los verpakt en er zit ook nog een leuke sticker bij.

Al deze producten zijn te koop bij Albert Heijn, maar vaak ook bij andere supermarkten.

Bekijk nog meer gezonde snacks →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.