Eten&drinken Recepten

Loaded hummus: maak van hummus een salade

gevulde hoemoes loaded humus

Loaded hummus is een ideaal bijgerecht wat gegeten kan worden als salade, maar ook heerlijk is bij bijvoorbeeld stokbrood of een stuk flatbread. Bekijk het recept voor deze loaded hummus, oftewel hummus met toppings. 

De inspiratie voor de loaded hummus kwam van Pinterest waar er verschillende varianten te vinden zijn passend bij verschillende keukens. Ik koos ervoor om wat ingrediënten toe te voegen die ik voorbij zag komen en waarvan ik wist dat het in de smaak zou vallen bij mijn gezin.

Nodig voor loaded hummus

 • hummus

Eventueel kun je zelf hummus maken, bekijk daarvoor bijvoorbeeld het recept bij ikbenirisniet.nl.

 • cherrytomaatjes
 • radijsjes
 • rode ui
 • koriander
 • zout
 • peper

Stappenplan loaded humus

Vul een schaal of diep bord met een flinke laag humus, zorg voor een klein kuiltje in het midden. Snijd de cherrytomaatjes en rode ui in kleine stukjes en de radijsjes in schijfjes. Gebruik een kruidenschaar om de koriander te knippen of scheur de blaadjes met de hand wat kleiner. Verdeel de groenten en de koriander over de kuil in de humus. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Serveer de loaded humus met wat stokbrood. Wanneer je het als een salade wilt eten, kun je de humus nog meer vullen met meer groenten. Deze loaded humus is een ideaal bijgerecht voor bij een zomerse barbecue.

 

Nog meer loaded hummus? Bij degroenemeisjes.nl staat ook een recept online.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Demi | DE KOOKFABRIEK
  augustus 4, 2016

  Ziet er lekker uit!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.