Eten&drinken Kerst Recepten

Kerstchocolade met candy canes

kerstchocolade met candy canes pastel kerst

Heerlijk fris en toch zoet, dat is deze kerstchocolade met candy canes – ook wel ‘peppermint bark’ genoemd. En het recept is supermakkelijk! Ideaal als snack met kerst of als klein cadeautje voor iemand die wel wat lekkers verdient. 

Nodig voor kerstchocolade met candy canes

  • witte chocolade
  • scheutje melk
  • groene kleurstof
  • blauwe kleurstof
  • mini marshmellows
  • candy canes

Recept kerstchocolade met candy canes

Verwarm op laag vuur in een pannetje een scheutje melk en doe hier de witte chocolade bij. Blijf roeren totdat alle chocolade gesmolten is. Doe de warme chocolade in een bakvorm – bijvoorbeeld een brownie bakvorm – bekleed met een bakpapiertje. Verdeel nu de mini marshmellows en de candy canes in kleine stukjes over de chocolade en druk deze lichtjes aan. Laat de chocolade afkoelen voordat deze de koelkast in gaat. Bewaar de kerstchocolade minimaal twee uur in de koelkast, maar bij voorkeur liever een nacht.

christmas chocolate peppermint bark kerstchocolade met candy canes

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.