Verhuizen Wonen

Tips voor verhuizen met een peuter

verhuizen met peuter

Verhuizen is altijd een grote mijlpaal, maar wanneer er ook een peuter bij komt kijken, heeft het vaak wat extra aandacht nodig. Een peuter is namelijk oud genoeg om te begrijpen wat een verhuizing inhoudt, maar ook jong genoeg om van streek te raken door alle veranderingen en verhuisstress. Afgelopen januari zijn wij verhuisd en bij deze deel ik mijn verhuistips met een peuter. 

De kinderkamer

Een nieuwe kamer is even spannend als leuk tegelijk voor een peuter. In ons geval hadden we ook nog te maken met een peuter die niet altijd even lekker sliep ’s nachts, daarom extra belangrijk om te zorgen voor een rustige overgang naar het nieuwe huis. In ons oude appartement hebben we de kinderkamer zo lang mogelijk intact gehouden op het zicht, ondertussen hadden we wel al veel kasten leeggeruimd. Toen we voor het eerst in het nieuwe huis zouden slapen hebben we alle meubels van de kinderkamer verhuisd en in exact dezelfde opstelling neergezet in de nieuwe kamer. Daardoor was dat ook de enige kamer die ongeveer klaar was toen we de eerste nacht in het nieuwe huis sliepen, maar het had ook resultaat: want onze peuter sliep voor zijn doen heel aardig.

Helpen met klussen

Als er ook geklust moet worden en er gereedschap in het huis zal liggen, zal het niet lang duren voordat de peuter in huis deze vindt en ermee wil spelen. Vele winkels verkopen speelgoed gereedschap, geef jouw kind zijn eigen set gereedschap en laat hem kleine klusjes doen zoals alle schroeven van meubels nog eens extra aandraaien. Denk erom dat bij klussen er nooit gevaarlijk gereedschap zoals zagen en boormachines binnen handbereik van kinderen liggen.

Bekijk bijvoorbeeld deze houten gereedschapskoffer bij bol.com.

Mamalifestyle januari 2016 stickers

Afleiding

Bij verhuizen komen er genoeg momenten dat peuters in de weg lopen, zoals bij het tillen van zware meubels of verven van muren. Zorg ervoor dat jouw peuter een eigen plek heeft om veilig te kunnen spelen en geef hem favoriet of nieuw speelgoed waarmee hij zich even kan vermaken. Denk aan een groot vel muurstickers waarmee hij een compleet meubelstuk kan beplakken, een magnetisch tekenbord of duplo zodat hij het nieuwe huis kan bouwen met gekleurde steentjes. Bij een peuter is de aandachtspanne nooit lang natuurlijk, maar vaak kan hij of zij zich op deze manier toch net wat langer vermaken.

Tula

Bezoekjes aan de bouwmarkt, woonwarenhuizen, woonwinkels of even snel een hapje eten ergens… We waren een hoop op pad in de maand dat we aan het verhuizen waren. Een kinderwagen paste dan ook lang niet altijd in de kofferbak, daardoor was de Tula ideaal. Een Tula pas opgevouwen met gemak in de auto erbij, desnoods op schoot en kwam heel goed van pas bij bijvoorbeeld winkelen in de bouwmarkt waar het niet altijd verstandig is om een peuter zelfstandig te laten lopen. Lees meer over Tula.

Mamalifestyle maart 2016 34 bouwmarkt

Meer achter de schermen kiekjes zien van onze verhuizing? Bekijk het mamalifestyle maandoverzicht van januari.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.