Tuin Wonen

DIY in de tuin: een speelhuisje én plek voor afvaltonnen verbergen

houten speelhuisje tuin afvaltonnen opbergen

In onze fijne tuin hebben we niet superveel ruimte, dus de ruimte die we hebben willen we zo effectief mogelijk gebruiken. Zo werd het houten speelhuisje van de kinderen ook een plek voor afvaltonnen verbergen. Spelen en opbergen ineen, zo zie ik het graag! 

Houten speelhuisje

Het houten speelhuisje hebben we al jaren in de tuin staan voor de kinderen, ze hebben er al die jaren graag mee gespeeld. Toen we gingen verhuizen hebben we nog even getwijfeld, maar de kinderen wilden het huisje zo graag mee verhuizen dat deze plank voor plank van Hoofddorp naar Heerenveen is gegaan.

Bekijk het houten speelhuisje van een paar jaar geleden in een hele andere stijl →

In onze nieuwe tuin hebben we het houten speelhuisje weer opgebouwd en ook nu was het een fijne speelplek voor de kinderen. Maar aangezien onze tuin hier in Heerenveen kleiner is, bleef er soms weinig speelruimte over. En toen kwam er een storm over het land… Het dak en nog een aantal houten delen van ons speelhuisje vlogen door de tuin. Het frame stond nog wel overeind, maar er moest wel flink geklust worden om het huisje weer heel te maken. In plaats van het huisje weg te doen, werden wij op een ander idee gebracht: het houten speelhuisje gebruiken om ook een plek voor de afvaltonnen te maken.

houten speelhuisje tuin afvaltonnen opbergen (2)

Het houten huisje verbouwen

Het frame van het houten huisje was nog prima en de planken grotendeels ook, maar om de afvaltonnen erin te kunnen zetten moesten er delen uit. Wij besloten twee zijkanten eruit te halen en de beste kanten nog te gebruiken als speelhuisje en afscherming van de afvaltonnen. Met alle houten delen van het huisje en een extra balk van de bouwmarkt hebben we het huisje weer stevig opgebouwd én dit keer vastgezet met een balk in de grond. Toen het hele frame weer was opgebouwd, hebben we het huisje eerst stevig geschuurd met een schuurmachine.

Wil jij een schuurmachine kopen voor dit soort klusjes? Wij hebben een delta schuurmachine gebruikt, die is geschikt voor dit soort klusjes.

Toen het houten huisje weer helemaal klaar was, hebben we deze nog helemaal in de zwarte beits gezet zodat het huisje goed zou passen bij de rest van de tuin en ons huis. Het voordeel van de zwarte beits is ook dat het hout er niet zo snel verweerd uit ziet en het beter bestand is tegen het weer. Nu nog duimen dat de storm niet nog een keer aan de haal gaat met ons houten huisje haha, maar het gaat nu al een paar maanden goed gelukkig.

Spelen in het speelhuisje

Het houten huisje is nu een gezellige plek in onze tuin. De kinderen spelen er graag rondom, maar als ze meer ruimte willen, trekken we de afvaltonnen even aan de kant. Dan is het weer een leuk huisje, geschikt voor verstoppertje bijvoorbeeld.

Opbergplek in de tuin

Spelen de kinderen elders? Dan kunnen wij toch in de tuin zitten zonder direct zicht te hebben op de afvaltonnen. Win-win. Daarnaast hebben we er wat extra opbergruimte bij, want achter de afvaltonnen liggen een stapel tuintegels klaar voor DIY-projecten en een losse zak zand hebben we hier ook even tijdelijk neergelegd. Opgeruimd staat netjes!

Bekijk meer leuks voor de tuin →

mamalifestyle sw

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.