Eten&drinken Recepten

Relaxt ontbijtidee: luxe broodjes

luxe broodjes rosbief avocado ei

Maak van het ontbijt een heerlijk relaxte en luxe ochtend met deze twee ideeen voor luxe broodjes. Mijn persoonlijke favoriet voor wanneer ik ontbijt met brood: rosbief en iets met avocado! 

De laatste jaren ontbijt ik zelden met brood, maar wanneer ik brood eet kies ik bij voorkeur voor een brood waar liefde en passie in zit. Degenen die bij Albert Heijn winkelen zullen wel weten wat ik bedoel: Liefde&Passie brood van Albert Heijn! Voor mij het ultieme brood en daardoor automatisch een bijzonder ontbijt voor wanneer ik het weer eens eet. Eigenlijk kies ik dan altijd uit twee verschillende soorten beleg: rosbief of iets met avocado.

Nodig voor luxe broodjes

  • Liefde&Passie brood van Albert Heijn
  • roomboter
  • zout en peper
  • rosbief
  • parmezaanse kaasvlokken
  • peterselie, rucola of basilicum
  • avocado
  • ei
  • 2 of 3 radijsjes

Stappenplan luxe broodjes

Besmeer een snee brood met roomboter en beleg met rosbief, strooi er wat parmezaanse kaasvlokken en geknipte peterselie, rucola of basilicum over. Naar smaak voeg je peper en zout toe, maar dankzij de zoute smaak van de kaas en de kruiden zal het dit niet per se nodig hebben.

Kook het ei naar eigen smaak. Gebruik een rijpe avocado zodat deze als een soort boter gebruikt kan worden op een snee brood. Een halve avocado voor een snee brood is voldoende. Snijd de radijsjes in schijfjes en leg deze op het brood, bovenop volgt het ei. Eventueel kun je ook hier wat geknipte peterselie over doen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.