Eten&drinken Pasen Recepten

Grasgroene rocky road met witte chocolade en karamel zeezout

pasen rocky road karamel zeezout met oreokoekjes

Superzoete rocky road gemaakt van witte chocolade met een fris groen kleurtje, karamel zeezout en oreokoekjes. En speciaal voor Pasen: natuurlijk paaseitjes en chocoladehaasjes. 

Paasontbijt, brunch of lunch gepland? Maak deze rocky road als zoete traktatie of breng het langs bij familie of vrienden. Maar houd uiteraard de richtlijnen van het RIVM aan als je overweegt de deur uit te gaan.

Rocky road is makkelijk gemaakt samen met kinderen, van het roeren van de chocolade tot het versieren van de rocky road met allerlei lekkernijen. En tussendoor natuurlijk af en toe even snoepen.

Nodig voor rocky road met karamel zeezout

  • 200 gram witte chocolade
  • scheutje melk
  • groene kleurstof
  • oreokoekjes
  • paaseitjes
  • chocolade paashaasjes
  • oranje en groene smarties
  • oranje en groene m&m’s
  • karamelsaus
  • zeezout

Stappenplan grasgroene rocky road voor Pasen

Smelt de witte chocolade in een pan in kleine stukjes met een scheutje melk. Roer het goed door totdat de chocolade een egaal mengsel is geworden. Voeg nu de groene kleurstof toe en roer ook dit goed door. Leg in een brownie-bakvorm of andere rechthoekige of vierkante vorm een vel bakpapier en verkruimel hier de oreokoekjes in. Doe het chocolademengsel eroverheen en voeg eventueel nog wat extra stukjes koek toe. Dan kan het versieren beginnen. Start met de grotere stukken zoals de paaseitjes en de chocoladehaasjes. Voeg daarna de smarties en m&m’s toe en als laatste wat karamelsaus en korrels zeezout.

Laat de rocky road op het aanrecht afkoelen en zet deze daarna voor een paar uur in de koelkast. Als de chocolade hard geworden is, kun je deze in stukken snijden om te serveren of in te pakken als cadeautje.

Bekijk ook andere recepten voor rocky road →
Bekijk ook andere recepten en ideeën voor Pasen →

Pinterest - rocky road paaseitjes

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Lies
    april 9, 2020

    Wat leuk voor de pasen! Of om te maken met het overschot aan chocolade eieren 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.