Mama Marike Zwanger

Handige en leuke boeken tijdens mijn zwangerschap

mamalifestyle boeken zwangerschap

Zodra ik een positieve test in handen had, bestelde ik een aantal boeken bij bol.com over zwangerschap, ouderschap en een nieuw broertje of zusje voor Javian. Bij deze mijn bestelling plus een aantal andere items die ik al eerder in mijn bezit had en nu goed van pas komen. 

Milestone Pregnancy Cards

Tijdens mijn zwangerschap van Javian kreeg ik de Milestone Babycards cadeau, superleuk. Toen later de Pregnancy Cards beschikbaar kwamen, wilde ik deze ook graag hebben. Maar daarvoor moest ik uiteraard eerst weer zwanger worden, toen we een klein half jaar bezig waren heb ik ze besteld bij Mevrouw Aardbei en nu kan ik ze eindelijk gebruiken! Bij Mevrouw Aardbei zijn ze niet meer te koop, maar ze zijn wel verkrijgbaar bij bol.com.

Mom’s One Line Day

Dit bijzondere dagboek heb ik al een tijdje in mijn bezit en nu al is het erg leuk om af en toe terug te lezen naar wat ik dacht het afgelopen jaar. Er is per dag een kleine ruimte om wat te schrijven, elk jaar opnieuw voor vijf jaar lang. Ik schrijf niet dagelijks, maar probeer regelmatig wel even kort te schrijven hoe mijn dag was. Het dagboek is verkrijgbaar bij bol.com.

Parenthood Listography

Van tevoren leek dit invulboek mij erg leuk omdat het over het ouderschap gaat, maar het is meer gericht op het kind. Ook leuk, maar daardoor zou je eigenlijk voor elk kind er één moeten invullen, wel leuk als cadeau later bijvoorbeeld. Ik heb nu een aantal pagina’s ingevuld, maar twijfel nog of ik er een voor Javian en een voor onze baby maak. Het invulboek is verkrijgbaar bij bol.com.

40ish Weeks

Mijn vorige zwangerschap heb ik heel weinig bijgehouden over hoe het ging, daar wilde ik deze zwangerschap graag verandering in brengen en dus zocht ik naar een prachtig en handig zwangerschapsdagboek. Het werd dit dagboek: 40ish Weeks. Het is een erg leuk en uniek dagboek met leuke vragen en genoeg schrijfruimte. Besteld en gekocht bij mijn supertoffe lokale boekhandel Stevens, omdat de levertijd bij bol.com toen erg lang was.

Kleine Pluis

Natuurlijk bestelde ik ook ‘Kleine Pluis’ voor Javian, aangezien hij zo’n grote fan van Nijntje is. Het voorleesboek gaat over de komst van een klein broertje of zusje, erg geschikt voor onze situatie nu. Het boek is verkrijgbaar bij bol.com.

Wat zit er in je buik, mama?

Nog een voorleesboek voor Javian: ‘Wat zit er in je buik, mama?’. Er valt weinig voor te lezen, maar er zijn des te meer flapjes om te openen om uiteindelijk erachter te komen dat er een baby komt. Al een aantal weken is het boek een grote favoriet hier in huis en ik heb de baby al een aantal keer opnieuw moeten vastplakken. Het boek is verkrijgbaar bij bol.com.

De nieuwe baby

Dit is een activiteitenboek, eigenlijk voor kinderen die iets ouder zijn dan Javian. Maar wel een erg leuk en vrolijk boek dat kinderen voorbereid op de komst van een broertje of zusje. Het activiteitenboek is verkrijgbaar bij bol.com.

 

mamalifestyle boeken baby

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Vlijtig Liesje
    oktober 14, 2016

    Het lijken mij allemaal leuke boeken! Zeker dat dagboek!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.