Mama Zelfzorg

Hoe ik elke dag 10.000 stappen haal

De 10.000 stappen op een dag halen is vaak een soort magische grens als het gaat om voldoende gezonde beweging. Natuurlijk ben je niet verplicht om zoveel stappen te halen, maar het kan wel veel gezondheidsvoordelen opleveren. Aangezien ik niet sport, probeer ik wel elke dag 10.000 stappen te halen. Lees mijn tips voor elke dag 10.000 stappen zetten.

Hoe track ik mijn 10.000 stappen?

Allereerst: ik houd mijn stappen bij via mijn Fitbit. Deze kreeg ik cadeau van mijn partner en vader van mijn kinderen als ‘baargoud’. Ik wilde graag weer fitter worden na mijn zwangerschap en bevalling en de Fitbit was een soort extra steuntje om hiermee aan de slag te gaan.

Voordat ik mijn Fitbit had, gebruikte ik al de ‘Gezondheid’ app op mijn iPhone. Hiervoor moet je echter wel altijd je telefoon bij je dragen en hij registreert stappen toch iets minder goed, waardoor je eigenlijk veel meer stappen moet zetten, niet een heel goed probleem, maar wel goed om te weten.

Stappen zetten tijdens dagelijkse dingen

Elke ochtend sta ik onder de douche, daar poets ik ’s ochtends ook mijn tanden. Tijdens het tanden poetsen wandel ik op mijn plaats. Zo zet ik soms wel eens 1000 stappen door enkel en alleen op mijn plek te stappen. Zo zijn er natuurlijk nog meer voorbeelden te bedenken.

Stap voor stap, was voor was

Bij het doen van de was moet ik regelmatig trappen lopen. De wasmachine staat op zolder en de slaapkamers zijn op de eerste verdieping. In plaats van dat ik in een keer alles schone was naar beneden breng, breng ik elk stapeltjes was voor elke kamer los naar beneden. Zo loop ik wel vijf keer de trap op en neer.

4000 stappen heen en weer naar school

Onze kinderen gaan naar een school op loopafstand en dus breng ik ze en haal ik ze lopend. We kunnen wellicht sneller zijn met de fiets, maar door te lopen ben ik langer actief bezig en haal ik heen en terug in de ochtend en de middag al snel 4000 stappen. Daarnaast kan ik ’s ochtends na het brengen nog besluiten een extra lang rondje te lopen.

Niet wachten, maar lopen

Als ik moet wachten tot ik ergens wordt opgehaald, dan ga ik niet zitten wachten, maar loop ik alvast in de goede richting. Dit komt niet dagelijks voor, maar het kan wel helpen op sommige dagen.

Nog een voorbeeld van ‘niet wachten, maar lopen’ is stappen zetten tijdens het wachten tot de koffie klaar is of stappen op de plaats tijdens het koken.

Niet genoeg stappen op een dag?

Als ik aan het einde van de dag nog niet genoeg stappen heb gehaald, dan stap ik voor de televisie op mijn plaats. Zo vliegt de tijd voorbij en zet ik gemakkelijk nog wel 1000 tot 2000 stappen met een half uur televisiekijken. Zoek maar een leuke serie uit, zou ik zeggen.

Extra motivatie met asr vitality

Naast de gewone motivatie om gezond te bewegen elke dag, gebruik ik nog een steuntje in de rug. Al bijna twee jaar gebruik ik asr vitality als stok achter de deur. Met de app kan ik namelijk elke dag punten sparen en met een hele week genoeg punten kan ik sparen voor gratis producten of cadeaubonnen. Dit helpt mij enorm om juist de meest rustige dag van de week, de zondag, toch nog te blijven bewegen.

Dit artikel bevat een affiliatelink. Als jij via de link een bestelling doet, kan ik een kleine commissie ontvangen. Alvast enorm bedankt als jij daarmee mij en mamalifestyle.nl wilt helpen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.