Eten&drinken Recepten

Appel crumble met pepernoten

image

Sinterklaas is weer in het land, de schoentjes worden gezet en de kinderen stuiteren nog net niet de deur uit. Een heerlijke, maar ook drukke tijd. Een groot voordeel is wel al het lekkers wat deze tijd met zich mee brengt en daarom deze keer een heerlijke crumble met pepernoten!

Wat heb je nodig voor 4 personen

 • 4 grote appels
 • 150/200 gram pepernoten
 • 1tl kaneel
 • 1 flinke el kokosolie
 • 1 el honing
 • 4 el boekweitmeel

Stappenplan pepernoten crumble

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe er eventueel een klein beetje citroensap overheen en meng de kaneel erdoorheen.

Maak de pepernoten fijn in een keukenmachine of sla er met een pollepel op, zo blijven de stukjes wat groffer, wat ik persoonlijk lekkerder vind in de crumble. Ook een leuk werkje voor de kinderen om mee te helpen! Leg er dan een theedoek overheen zodat niet alle pepernoten door de kamer vliegen.

Vewarm de kokosolie in een pannetje en doe daarbij het boekweitmeel, honing en de pepernoten kruimels. Het deeg moeten losse kruimels worden. Doe de appels in een ovenschaal en kruimel het deeg over de appels. Bak de crumble in 30 minuten af op 200 graden. Smakelijk!

Het is een lekker en gemakkelijk dessert wat snel op tafel staat! En wil je echt genieten start je dag eens met deze heerlijke crumble.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Wimke
  november 21, 2016

  Mmmmmmmmmm ?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.