Eten&drinken Recepten

Basisrecept voor turning bitches – oftewel wentelteefjes

basisrecept wentelteefjes

Wentelteefjes, eigenlijk zijn het een soort pannenkoekjes van brood. Supermakkelijk om te maken, ideaal om oud brood voor te gebruiken en ook nog eens heel erg lekker. Bekijk het basisrecept voor wentelteefjes. 

Nodig voor wentelteefjes

  • sneetjes brood
  • ei
  • melk
  • kaneel
  • snufje zout
  • (poeder)suiker

Klop het ei met een scheut melk, een snufje zout en voeg wat kaneel toe. Leg beide kanten van een sneetje brood in het mengsel van ei en melk. Bak de sneetjes brood in de pan totdat beide kanten goudbruin verkleurd zijn. Serveer met poedersuiker of gewone suiker.

Nieuw brood of oud brood

Wentelteefjes worden het beste gebakken van oud brood, dan blijven ze lekker stevig en houden ze hun vorm beter vast. Maar van nieuw brood kunnen ook prima wentelteefjes gemaakt worden, leg het brood dan maar kort in het mengsel.

Variëren met wentelteefjes

Wist je dat wentelteefjes niet per se van boterhammen gemaakt hoeven worden, sneetjes van een bolletje kunnen ook heel goed gebruikt worden voor wentelteefjes. En wat dacht je van oliebollen wentelteefjes? Daarnaast kun je variëren in smaak door bijvoorbeeld hartige wentelteefjes te maken met verschillende kruiden of kaas of spek, zoals het recept van Uit Paulines Keuken.

De bordjes op de foto zijn van Engelpunt →

recept wentelteefjes spek honing

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.