Kinderkamer Wonen

Javian’s peuterkamer: bergen, bomen en beton

javian peuterkamer stuva bank duplo

Elke babykamer verandert op den duur in een peuterkamer. Tenslotte gaan peuters steeds meer de wereld ontdekken, krijgen een eigen smaak en voorkeur en de slaapkamer wordt niet alleen meer gebruikt om in te slapen en verschoond te worden. Zodoende kwamen er bij Javian bijvoorbeeld bergen, bomen en beton in zijn nieuwe peuterkamer. 

Onze plannen

Nog in ons oude appartement bedachten we een nieuw plan voor Javian’s slaapkamer, maar omdat we gingen verhuizen hebben we onze plannen even uitgesteld. Inmiddels komt alles langzaam samen in zijn kamer en bij deze deel ik alvast een aantal foto’s van de peuterkamer.

Grijze muren

Via een van mijn favoriete bloggers Oh Joy vond ik een tijd geleden al inspiratie om muren te verven met een bergenpatroon. Hoewel hun uitvoering felle kleuren bevatte, viel ik vooral voor het grijze plan op ‘papier’. Bij de bouwmarkt hebben we lang getwijfeld over verschillende kleuren, maar uiteindelijk vielen we voor ‘Beton’ van Flexa. Een kleur die als ‘Strak in de lak’ beschikbaar is, maar die wij als muurverf lieten mengen.

Deze kleur verf paste namelijk ook erg mooi bij het vloerkleed wat we al een tijdje in ons bezit hadden en wilden gebruiken in de kinderkamer van Javian.

Leuk feitje: we kochten de verf ‘Beton’ ook als lak en verfden onder andere een houten poppenbedje hiermee en houten wolk hiermee voor op de peuterkamer van Javian.

javian peuterkamer bergen muur

Bergen verven

Het verven van het bergenpatroon heeft lang geduurd, of beter gezegd: hebben we lang uitgesteld. De muren hebben we het afgelopen jaar wel een keer of drie afgeplakt, maar op de een of andere manier twijfelden we iedere keer over het patroon. Wel was snel duidelijk dat er op twee muren een geverfde lambrisering zou komen en op de andere twee muren een bergenpatroon.

Uiteindelijk zijn we gewoon aan de slag gegaan met verven, omdat we de kamer graag ruim voor de komst van de baby wilden verven en we qua tijdsplanning op een gegeven moment wel ‘moesten’ omdat er anders geen vrij weekend meer over zou zijn. Een goede beslissing, want we zijn nu heel blij met het resultaat.

javian peuterkamer bureau boeken bomen

Oh dennenboom

Toen we de plannen bedachten voor de nieuwe kamer van Javian, kwam ik muurstickers van dennenbomen tegen in de webshop Mevrouw Aardbei. Kort daarvoor kocht ik een kussenhoes van Fine Little Day met soortgelijke dennenbomen en ik zag de combinatie al voor mij in de peuterkamer. De stickers hebben uiteindelijk bijna een jaar in de kast gelegen, maar hebben nu eindelijk een plekje op de muur gevonden. Ik heb ze op diverse plekken op de rand van de lambrisering geplakt.

De boekenhouder is een DIY die ik zelf heb bedacht en gemaakt, met een klein beetje hulp. Meestal hangt deze aan het bedje van Javian, maar soms zetten we hem ook op zijn bureautje neer.

javian peuterkamer vloerkleed hm

Lopen op bomen

Ook al een tijd in ons bezit, maar nu pas een plekje in de kinderkamer: het vloerkleed met een boomstam van H&M Home. De kleur grijs matcht erg mooi bij de kleur van de muur en het wit komt uiteraard terug in de meubels. Volgens Javian stelt de print trouwens water voor, want hij pakt wel eens een denkbeeldige hengel om visjes te vangen.

 

Het zwarte en witte huisje op de bovenste foto zijn van A Little Lovely Company. De set brandweerduplo kreeg Javian van Sinterklaas.

 

Zo veranderde de simpele kinderkamer van Javian in een weekend naar stoere peuterkamer. Inmiddels hebben we wel aantal nieuwe wensen en benodigde producten voor zijn kamer, binnenkort komt de wishlist voor zijn peuterkamer online op Mamalifestyle.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.