Tuin Wonen

Project tuinset zwart beitsen: de klus en het resultaat!

project-tuinset-verven-zwarte-beits-bloemen-resultaat

Vorig jaar zomer kochten we met een leuke aanbieding een biertafelset met een zwart metalen frame en houten tafelblad omdat we graag een simpele tuinset wilden in onze tuin die we ook makkelijk konden opbergen. Dit jaar was het tijd om de set te beitsen nadat deze de hele winter buiten had gestaan. Lees en bekijk meer over ons project: tuinset zwart beitsen. 

Biertafelset

De tuinset in zijn originele kleur kwam al eens voor in een blog over onze tuin. Toen waren we al niet heel erg blij met de houten kleur van het tafelblad, maar het beitsen wilden we nog even uitstellen omdat er genoeg andere klussen in en rondom het huis waren.

Inspiratie

We hebben lang getwijfeld welke kleur de tafel moest krijgen, uiteindelijk vond ik bij toeval inspiratie op Instagram, @sarahlotterietdijk deelde een foto van haar zwarte tuinset. Aangezien het metalen frame van onze set ook al zwart was – en niet donkergroen zoals bij de meeste tafels – leek het ons ook heel tof om deze zwart te verven. En daarnaast gebruiken we graag zwart-witte accessoires, dus een zwarte tuinset staat daar mooi bij. Met een aanbiedingen kochten we twee potten zwarte beits van het eigen merk van Gamma en konden we aan de slag.

mamalifestyle project tuinset zwart verven beitsmamalifestyle project tuinset zwart verven halverwege

Tuinset beitsen

Nadat de tuinset de hele winter buiten had gestaan in weer en wind, hoefde er nog maar weinig geschuurd te worden voordat we konden beitsen. De lak was er al grotendeels af gesleten, maar om het geheel toch helemaal glad te maken, heb ik de tafel en bank één keer helemaal geschuurd. Ik gebruikte schuurpapier wat we nog hadden liggen en gebruikte mijn tuinhandschoenen om mijn handen te beschermen. Nadat ik de tafel en de banken had afgenomen met een doek, kon het echte werk beginnen.

Voor het beitsen gebruikte ik een simpele verfroller en verfbak. Ik heb eerst alles een laag beits gegeven wat toen heel licht wat kon drogen, daarna ging ik er nog een keer overheen met de roller zodat de kleur echt diepzwart zou zijn. Daarna kon de set gedurende de nacht in de buitenlucht drogen omdat het gelukkig droog bleef. De ochtend daarna was alles bijna droog en zag het geheel er al zo tof uit. De gehele set moet eigenlijk nog een keer gebeitst, want er zitten wat plekken op waar de verf wat dunner is, maar dat komt later wel weer een keer.

Voor nu kunnen we in elk geval genieten van onze toffe tuinset! Zo hebben we al een aantal keer buiten gegeten aan onze tafel, zoals op onderstaande foto te zien is aten we een variant op deze pastasalade.

zwarte-beits-project-tuinset-zwart-verven project-tuinset-verven-pastasalade

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Je kunt de zwarte tuinset, gezien op de inspiratiefoto, ook kopen bij Deens.nl.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.