Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: november 2016

mamalifestyle maandoverzicht november 2016 uitgelicht

De maand november zat weer vol met leuke en bijzondere dingen. Zo hadden we de twintigwekenecho wat enorm spannend was, Frank was jarig en we vierden Sint Maarten en Sinterklaas. Nieuwsgierig naar deze maand? Bekijk het mamalifestyle maandoverzicht van november 2016. 

Mamalifestyle november 2016 duplo spelen

Samen bouwen

Wat zouden we moeten zonder duplo… Javian is dol op het bouwen met zijn duplo en ook ik speel soms graag mee. Dit keer bouwde ik op verzoek een tunnel waar de brandweerauto’s doorheen konden rijden. Javian was zo lief om een kussen erbij te trekken waar ik op kon zitten.

Mamalifestyle november 2016 instaswap

Mooie instaswap

Op de eerste dag van de maand mocht ik ook het Instaswap pakket openmaken dat ik had ontvangen. Een prachtig pakket met allerlei lieve cadeautjes. Ik word altijd enorm blij van zulk soort pakketjes maken en verzenden, des te leuker als er dan ook een mooi pakket tegenover staat.

Meer over Instaswap kun je lezen op de website.

Mamalifestyle november 2016 minimarkt lunch

Bezoek aan Minimarkt

Een van onze favoriete adresjes voor shoppen, eten en drinken en natuurlijk de kapper verhuisde naar centrum Haarlem: Minimarkt! Samen met Javian gingen we een kijkje nemen en ook een hapje eten. Ik vond Minimarkt altijd al een aanrader en deze concept store is nu in Haarlem centrum nog mooier geworden.

Mamalifestyle november 2016 20 weken echo

20 weken echo

En toen een zeer belangrijk moment in mijn zwangerschap: de 20 weken echo… Door onze ervaringen tijdens de zwangerschap van Javian zagen we hier enorm tegenop en hebben we zelfs besproken om deze echo helemaal niet uit te laten voeren. Uiteindelijk gingen we toch, legden onze situatie nogmaals uit en probeerden te ontspannen terwijl de echoscopiste de baby volledig checkte. Het was gelukkig allemaal goed, maar het heeft wel een paar weken geduurd voordat dat idee geaard was.

Mamalifestyle november 2016 javian leunen

Leunen in de keuken

Toen we de speelkeuken maakten voor Javian was deze eigenlijk wat aan de hoge kant, gek om te zien dat Javian er nu met gemak op kan leunen. Hij speelt er gelukkig nog steeds even graag mee, we worden regelmatig verwend met zelfgemaakte baksels en bakjes koffie.

Mamalifestyle november 2016 frank jarig

Samen zwemmen

Frank was vrij op zijn verjaardag en dus gingen we naar het zwembad, ’s ochtends is het altijd lekker rustig omdat het zwembad beperkt is opengesteld. Zo konden wij heerlijk zwemmen en daarna lunchen in het cafe van het zwembad.

Mamalifestyle november 2016 lekkers eten

Iets lekkers

Na de middagdut gingen we eropuit om wat lekkers te eten. We kwamen bij Barista Cafe in Haarlem terecht. Terwijl Javian zich vermaakte in de speelhoek konden wij rustig onze gebakjes eten, totdat Javian zijn feestelijke cupcake ontdekte natuurlijk.

Mamalifestyle november 2016 burger

Burgerdag

En ’s avonds trakteerde Frank op zelfgemaakte burgers, die blijven het allerlekkerste van alle burgers die ik eet. Hoewel de burger die wij samen aten in Kopenhagen ook ongelofelijk lekker was…

Mamalifestyle november 2016 babypark

Kinderwagens testen

Frank was nog een paar dagen vrij en dus gingen we ook naar Babypark om kinderwagens te kijken. We hebben de kinderwagen met reiswieg die we bij Javian hadden verkocht en dus moeten we nu een nieuwe wagen. Maar jeetje, wat is er ongelofelijk veel keuze…

Deze kinderwagen van Bugaboo vonden we allemaal heel tof, vooral Javian was erg gecharmeerd van het stoeltje.

Mamalifestyle november 2016 disney film

Eerste keer bios

Een zeer leuke mijlpaal in november: we gingen met Javian voor het eerst naar de bioscoop! Ik zag dat er Disneyfilms draaiden en aangezien Javian al een aantal keer ‘De kleine zeemeermin II’ had gezien thuis leek het ons leuk om naar de ‘De kleine zeemeermin’ te gaan. Het was zeer geslaagd, hoewel Javian tegen het einde niet meer stil kon blijven zitten. Gelukkig was dat niet storend, want er waren nog veel meer kinderen in de zaal.

De bijpassende legging met kwallen is van Flinque.

Mamalifestyle november 2016 ikea

Selfie

Bij een bezoek aan Ikea kan ik het niet laten om bij de spiegels even een selfie te maken. Mijn buik groeit, hard. Mijn winterjas gaat alleen nog maar dicht met de knoopjes en niet meer met de rits. Gelukkig heb ik nog wat dikke vesten en poncho’s liggen, duimen dat ik daarmee de winter doorkom.

Mamalifestyle november 2016 rompertjes

Groot en klein

Een beetje blurry foto, maar deze moest in mijn maandoverzicht erbij. Ik bestelde bij H&M twee rompertjes voor Javian en de baby. Het rompertje is voor Javian nog wat aan de grote kant en voor de baby bestelde ik een maat 56, maar het verschil tussen beide rompertjes blijft bizar groot. Lastig voor te stellen dat er straks zo’n klein hummeltje in past en hetzelfde draagt als mijn grote zoon.

Mamalifestyle november 2016 posterboek

vtwonen posterboek

Een leuk cadeautje: het vtwonen posterboek viel op de mat! Er zitten een hoop mooie platen in, ik was vooral gecharmeerd van de dierenposters en zag gelijk voor mij hoe deze een mooie plek konden krijgen in de aanstaande babykamer.

Het vtwonen posterboek kun je bestellen bij tijdschrift365.nl.

Mamalifestyle november 2016 sint maarten

Sint Maarten

Sint Maarten is een traditie die niet overal in Nederland voorkomt, maar wel een die ik ken uit mijn jeugd. Superleuk om dus nu met Javian langs de deuren te gaan. Vorig jaar deden we dat ook al, maar zei Javian geen woord waardoor we maar weer snel snoepjes gingen uitdelen bij de deur.

Deze keer ging het verbazingwekkend goed! Javian zong volledig zelf bij alle deuren en wilde eigenlijk de hele straat wel door, waardoor we besloten met de auto langs te gaan bij onze broers en zussen en de ouders van Frank die allemaal in dezelfde woonplaats wonen. Een groot succes!

Ik was een ongelofelijk trotse moeder.

Mamalifestyle november 2016 sint maarten-snoep

De buit

Het bewijs dat Javian echt heel goed zong met Sint Maarten: dit was zijn buit! Grappig ook om te zien hoe hij snoepjes uitkoos, terwijl hij eigenlijk niets van dit snoepgoed kent. Uiteindelijk heeft hij er ook weinig van gegeten.

Mamalifestyle november 2016 schoencadeau

Schoencadeau

November is natuurlijk ook de maand dat Sinterklaas weer aankomt in Nederland en Javian had goed opgevangen dat hij zijn schoen mocht zetten. Dat hele concept vond hij maar een beetje raar, maar toen we uitlegden dat er dan een cadeautje in kwam vond hij het uiteindelijk toch goed. We wilden hij graag zijn laars bovenaan de trap zetten en niet bij de voordeur.

Wij moesten nog een beetje wennen aan onze nieuwe rol. Gelukkig zat er in de bak met Sinterklaasspullen nog een ingepakt cadeautje en wist ik mij te herinneren dat het een Sinterklaasboek was. Zo had Javian toch een cadeautje in zijn laars.

De volgende ochtend liep hij er echter straal voorbij totdat wij hem erop wezen.

Mamalifestyle november 2016 20 weken

Over de helft

November was ook de maand waarin ik officieel over de helft van mijn zwangerschap was. Ontzettend gek om nu twintig weken zwanger te zijn, een jaar eerder had ik nooit gedacht dat we er zo lang op moesten wachten. Door de gesprekken bij de fertiliteitspoli in het ziekenhuis zag ik wel in hoe bijzonder het eigenlijk is als een vrouw zwanger raakt omdat er in het vrouwelijk lichaam nog zoveel potentiële obstakels zitten waarom het niet zou lukken.

Mamalifestyle november 2016 styleswap

Styleswap

In november mocht ik ook mijn Styleswap openen en dat zag er al veelbelovend uit toen ik de doos openmaakte. Ik deed al een keer eerder mee aan de Styleswap, daarover heb ik toen ook een verslag geschreven.

Mamalifestyle november 2016 dekentje

Onder de deken

Bij de Blokker kocht ik deze deken met dennenbomen, onder het mom van ‘nooit genoeg dekens in huis’. Gelukkig was Javian dat wel met mij eens en zodra de deken uit de verpakking was, greep hij zijn kans om even lekker op de bank te gaan liggen.

Mamalifestyle november 2016 avondeten

Spruitjes mijlpaal

Al lange tijd waren onze avondmaaltijden niet heel spannend, omdat ik mijn lichaam maar weinig voedsel accepteerde. Deze ovenschotel met spruitjes, spekjes en appel was daardoor wel een mijlpaal.

Mamalifestyle november 2016 bankhangen

Bankhangen

Niet alleen Javian deed aan bankhangen in november, ook ik deed gezellig mee. Hoewel ik ook merkte dat ik steeds meer energie kreeg, waren er nog genoeg momenten dat ik echt moest bijkomen op de bank van de dagelijkse drukte.

Mamalifestyle november 2016 televisie

Zelf vermaken

Op de momenten dat ik moest bijkomen, zette ik voor Javian de televisie aan en mocht hij de duplobak omkiepen op het vloerkleed. Zo vermaakt hij zich gelukkig prima even zelf.

Mamalifestyle november 2016 monkey platter

Monkey platter

Regelmatig maak ik voor Javian een ‘monkey platter’, of zoals Javian het noemt: een verrassingsbordje. Daarop standaard iets van fruit en groente met een rijstwafel of cracker en wat extra’s in de vorm van bijvoorbeeld rozijntjes of snoepjes. Een groot succes, want ik kreeg tot nu toe elke keer een leeg bord terug.

Mamalifestyle november 2016 lunch

Lekkere lunch

Verrassingsbordjes zijn niet zo’n mijn ding: een broodje met mozzarella, courgette, rucola en balsamicostroop echter wel. En ook weer een beetje een mijlpaal omdat ik voor lunch het meestal zo makkelijk mogelijk houd en ik hiervoor echt even boven de pannen moest staan.

Mamalifestyle november 2016 sinterklaasfilm

Sinterklaasfilm

Een bijna jaarlijkse traditie aan het worden: de Sinterklaasfilms met Winky Wong kijken. Deze worden volgens mij ook jaarlijks uitgezonden op televisie en het zijn leuke films waarvan een groot deel ook te begrijpen is voor Javian.

Mamalifestyle november 2016 bank

Bank verkocht

Een nieuwe bank stond al een tijdje op onze wishlist, maar het ontbrak aan tijd en budget om op zoek te gaan naar een mooie nieuwe bank met meer zitplekken. Daarom kwam een winactie van Basic Label op een perfect moment, want we wonnen een nieuwe bank!

Daardoor moesten we onze oude bank te koop zetten, want plek voor twee banken hebben we helaas niet. Ik vond het stiekem best lastig om afscheid te nemen van onze witte bank, daardoor kon ik het niet laten om nog wat foto’s te maken van onze woonkamer met witte bank.

Mamalifestyle november 2016 peuterkamer

Peuterkamer in wording

In november gingen we eindelijk aan de slag met het verven van de kinderkamer van Javian nadat we al ruim een jaar een plan in ons hoofd hadden en de verf ook al maanden in huis. Nadat we een planning maakten voor alle komende weekenden bleef er eigenlijk maar één weekend over om de kamer te gaan verven en dat was nu.

In een middag en deel van de avond was de klus klaar en waren zo blij dat het eindelijk gedaan was!

Mamalifestyle november 2016 kleuren

Kleuren voor de Sint

Bij bijna elke supermarkt of winkel lag er wel een kleurplaat klaar om in te kleuren voor de Sint. Onze liefhebber van kleuren wilde alle kleurplaten meenemen. Driftig werden alle kleurplaten ingekleurd, maar het inleveren in ruil voor wat lekkers of een kleinigheidje vond hij dan weer niet zo goed idee.

Mamalifestyle november 2016 samen

Pyjamaochtend

Langzamerhand begin ik mij beter te voelen en dus worden de pyjama-ochtenden schaarser, des te belangrijker om er dubbel van te genieten als we weer eens een beetje uitslapen en in pyjama de halve dag doorbrengen.

Mamalifestyle november 2016 noodles

Zoete noodles

De eerste maanden van mijn zwangerschap had ik een afkeer van ongelofelijk veel voedsel, maar steeds vaker krijg ik weer zin in dingen die we regelmatig aten voor mijn zwangerschap. Zoals deze noodles met kip, mango, groenten en munt.

Mamalifestyle november 2016 minimarkt

Tijd voor de kapper

Eigenlijk was het bij ons eerste bezoek aan de nieuwe Minimarkt al tijd voor de kapper, maar we wilden Javian eerst even laten wennen aan de nieuwe zaak. Eind november was het dan echt tijd voor een nieuwe kappersafspraak. Javian was dat niet helemaal met ons eens, waardoor we eerst even rustig gingen zitten en Frank uitlegde dat er toch echt geknipt moest worden.

Mamalifestyle november 2016 sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Eind november hadden we het Sinterklaasfeest van Frank’s werk. Eerst werd er lief gekleurd, vanaf het moment dat de Sint en zijn pieten kwamen, zat Javian ademloos op schoot te kijken. Toen hij bij de Sint geroepen werd, zong hij zowaar op volume O een sinterklaasliedje waarna hij zijn cadeautje in ontvangst nam. Een groot succes dus!

Mamalifestyle november 2016 visite

Overoma en overopa

Na het sinterklaasfeest reden we naar mijn opa en oma. Javian heeft een enorm bijzondere band met mijn oma, erg bijzonder om hun samen te zien spelen. Vooral verstoppertje doen is favoriet.

Mamalifestyle november 2016 puzzel

Puzzelen

De maand november eindigde vooral met veel middagen puzzelen, want bij het Sinterklaasfeest van Frank’s werk kreeg Javian weer een puzzel van Sebra, net als vorig jaar.

 

En nu een nieuwe maand voor de boeg: december. Een drukke maand qua feestdagen, maar hopelijk wordt december ook de maand dat ik echt weer aan het werk kan gaan als mijn energie in stijgende lijn blijft komen en de misselijkheid en het overgeven tot een minimum beperkt blijft.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.