Mama Marike

De mamalifestyle van Marike: juli 2016

Mamalifestyle maandoverzicht juli 2016

De maand juli is altijd een maand vol met mijlpalen van zowel Mamalifestyle.nl als voor mij persoonlijk. Daarnaast is juli een drukke maand met werken, de Nijmeegse Vierdaagse en verschillende verjaardagen. Kijk je mee naar de mamalifestyle van juli 2016? 

mamalifestyle juli 2016 koffie cake

Koffie en cake

De eerste dag van de maand ging geruisloos voorbij, de tweede dag gingen we naar Amsterdam voor een sample sale met kinderkleding. Aangezien we niets leuks voor Javian konden vinden, haalden we maar koffie en cake bij Coffee & Coconuts. We wilden eigenlijk even zitten, maar het was ongelofelijk druk. Gelukkig was meenemen ook een optie.

Mijn rok is trouwens van de damescollectie van Bobo Choses.

mamalifestyle juli 2016 cupcake

Cup & Cake

Alweer cake! Dit keer een cupcake gemaakt door mijn zus van Better Sweet Than Sorry. Wij hielpen haar met een bestelling wegbrengen en als beloning kregen we een aantal cupcakes die over waren. Superlekker! En combineert prima met voetbal kijken.

food-festival-eten-op-rolletjes

Super zweven

Een superleuk foodfestival: Eten op Rolletjes in Haarlem! En een ware primeur voor Javian: de eerste keer in de zweefmolen. Hij wilde heel erg graag, vond het fantastisch, maar het duurde allemaal net wat te lang waardoor hij vlak voor het einde toch moest huilen. Gelukkig geen trauma aan over gehouden, want de eerstvolgende keer dat we een zweefmolen zagen wilde hij er weer in.

mamalifestyle juli 2016 lelies

Lieve lelies

Er kwam een lieve vriendin op bezoek en om mijn verjaardag nog te vieren nam ze spontaan lelies mee. Zo’n grote bos dat ik deze kon verdelen over drie vazen. Nadat de bloemen open bloeide kon ik de stampers eruit knippen, zodat ze ook wat veiliger in huis stonden.

mamalifestyle juli 2016 tiramisu toetje

Tiramisu toetje

Zowaar een heel erg lekker toetje, we hadden namelijk iets te vieren: mijn oudste zus is geslaagd voor haar opleiding! En dat moest natuurlijk gevierd worden met wat lekkers! Normaliter zouden we dan dus mijn zus vragen om iets lekkers te bakken, maar daar had ze nu natuurlijk geen tijd voor omdat ze moest afstuderen haha.

mamalifestyle juli 2016 slaap pop

Slaap Pop Slaap

Javian is een kleine poppenvader in de dop, zo was het bedtijd voor Pop. Het bedje werd netjes opgemaakt, Pop werd neergelegd en Javian schoof een krukje bij om een slaapliedje te zingen. Zo ontzettend lief.

Javian’s rompertje is van Mini Rodini van een oude collectie, de salopette is van Gray Label.

mamalifestyle juli 2016 ontbijt

Onderweg ontbijten

Samen met Carolien Vader ging ik naar de andere kant van het land voor een mogelijke nieuwe klus. Ontzettend leuk, maar er moest natuurlijk wel een ontbijtje mee. In het blauwe bakje zat appeltaart yoghurt. De sjaal is van Pom Amsterdam.

mamalifestyle juli 2016 lunch

Samen lunchen

Even lunchen samen met mijn mannen bij Sissy-Boy Daily in Haarlem. Een goede kans om mijn favoriete salade daar weer eens te eten, terwijl mijn mannen giga tosti’s aten en kleurden in een van de kleurboekjes.

mamalifestyle juli 2016 outfit

Outfitfoto

Behalve outfitfoto’s delen op Mamalifestyle.nl deel ik ook af en toe foto’s met mijn zussen. We hadden een verjaardag en door het wisselende weer vroegen zij zich af wat ik aanhad, aangezien ik al onderweg was. Dus ging deze foto rond, de jumpsuit ken je misschien wel van een van mijn OOTD‘s.

De tas is ‘Move Mountains’-bag van Keecie.

mamalifestyle juli 2016 schommelstoel

Lekker schommelen

Javian vermaakte zich opperbest op de verjaardag, dankzij de leuke schommelstoel. Het lijkt mij super relaxt om deze in de tuin te hebben, alleen vrees ik dat mijn kleine boef er vaker in te vinden zal zijn.

De legging van Javian is van Mini Rodini, het t-shirt is van H&M.

mamalifestyle juli 2016 tuinfeest

Tuinfeestje

En toen gaf ik zelf een klein feestje, na herhaaldelijk vragen van mijn zussen en ouders wanneer ik mijn verjaardag zou vieren besloot ik gewoon een tuinfeestje te geven. Tenslotte hadden we ook de diploma’s van mijn jongste en oudste zus om te vieren. Aangezien het mooi weer was gingen we barbecuen in de tuin. We hadden onder andere de loaded hummus en salade met komkommer, tomaat en feta op tafel staan.

mamalifestyle juli 2016 taart

Tuin taart

Uiteraard kon een taart niet uitblijven op het tuinfeest! Mijn zus van Better Sweet Than Sorry maakte deze taart met bloemen, vlinders en bijtjes: echt prachtig en superlekker! Daarnaast maakte ze kleine cupcakes.

mamalifestyle juli 2016 playdate

Playdate

En toen kwamen de lieve Nicoline en Elisa langs om te spelen. Hoewel samen spelen voor dreumesen en peuters natuurlijk niet altijd even makkelijk is, waren ze erg lief voor elkaar. Het was een hele gezellige dag.

mamalifestyle juli 2016 bloemen

Bos bloemen

Precies een week voordat ik acht jaar samen zou zijn met mijn vriend kwam hij thuis met deze bos bloemen, superlief! Omdat we met ons jubileum niet thuis zouden zijn gaf hij de bloemen nu al zodat ik er toch nog een week van kon genieten.

Het was trouwens een enorm bos die ik over twee grote vazen van Sissy-Boy heb verdeeld. Vooral met de sieruien was ik erg blij, want ik vind dit al jaren zeer bijzondere planten met hun minuscule bloemen.

mamalifestyle juli 2016 pizza

Waardevolle vriendinnen

Het afgelopen jaar heb ik sommige vriendinnen nog meer leren waarderen. Ik had een hele leuke en goede avond met een vriendin die met mij en Javian kwam eten en met wie we uiteindelijk ’s avonds laat nog aan tafel zaten te kletsen, zelfs nadat Javian allang op bed lag, inmiddels met de flatbread met nectarine en mozzarella. Zo waardevol.

sea-life-scheveningen-strand-javian

Sea Life

Op uitnodiging mochten we naar Sea Life, het leek mij een prachtig uitje voor Javian en het bleek ook een groot succes. Je kunt mijn verslag van deze middag hier lezen.

mamalifestyle juli 2016 bbq

BBQ in de tuin

We kregen een tweedehands BBQ en deze moest natuurlijk even getest worden. Een goede kans om ook even de bloemen in de tuin op de foto te zetten. En ons slechte gazon, dat ook.

mamalifestyle juli 2016 outfit

Outfit jaloezie

Ik ben zo ontzettend verliefd op de zomercollectie van tinycottons. Natuurlijk komt dat vooral door het thema ‘Botanical’, maar ook de kwaliteit van de kleding is enorm goed. Stiekem zou ik deze outfit dan ook heel graag in mijn eigen maat willen, inclusief het vestje van Little Indians.

Ik kocht de kleding van tinycottons bij SaysWoo en het vestje van Little Indians bij Kinderwinkel Teuntje.

mamalifestyle juli 2016 lunch

Lekker lunchen

Het weekend voor de Vierdaagse gingen we nog even samen lunchen met Javian bij Anne&Max in Haarlem. Het was best druk, dus we hadden alleen een plekje bij loungestoelen. Dat at niet heel relaxt, maar wat we aten was wel erg lekker. En Javian had zijn eerste babyccino, dat vonden wij leuker dan hij dat vond haha.

mamalifestyle juli 2016 feest

Feest

En toen hadden we een feestje bij Marlies thuis, waar we ook nog even op de foto werden gezet. Javian dacht dat hij ook een snor vast had geloof ik, haha.

mamalifestyle juli 2016 woodstone

Uit eten

Na het feestje bij Marlies brachten we Javian weg om te logeren en hadden wij een datenight. Uiteraard aten we weer bij Woodstone. En deze keer deden we weer eens een ‘volledig menu’: oftewel antipasti als voorgerecht, pizza’s als hoofdgerecht en een toetje met koffie na.

mamalifestyle juli 2016 milestone junior

Junior mijlpalen

In de uitverkoop bij Sissy-Boy scoorde ik de Milestone Junior kaarten. Superleuk om deze nu te kunnen gebruiken, nu we alle Milestone Baby kaarten wel gehad hebben.

mamalifestyle juli 2016 strand bbq

Uitzicht op het strand

Zomaar een spontaan idee dat fantastisch uitpakte: we gingen eten op het strand! Het was superlekker en gezellig en heel erg lang nog mooi weer. Tegen de tijd dat we uitgegeten waren, konden we mooi opwarmen met een kopje koffie en daarna liepen we over het strand weer terug naar de auto.

mamalifestyle juli 2016 strand

Wij, samen

En bij onze wandeling over het strand maakten we onder andere deze foto. Sinds Javian er is, maken we niet zo vaak meer foto’s met ons tweeën. Dus deze foto is extra waardevol. Tijdens onze avond op het strand vierden we ook acht jaar liefde samen, aangezien we op de dag dag zelf – 18 juli – middenin de drukte van Nijmegen zouden zitten.

mamalifestyle juli 2016 kinderfeest

Vierdaagsfeesten

En toen kwamen we in de drukte van de Vierdaagsefeesten van Nijmegen terecht. Op maandag gingen we nog even langs het Kidsfestival waar Javian zijn ogen uitkeek bij de Kikker, Boris en Barbara en hij ademloos luisterde naar een verhaaltje van Nijntje. Superleuk om hem zo, nieuwsgierig en verwonderd, te zien.

mamalifestyle juli 2016 wachten

Vierdaagse van Nijmegen

En toen begon de Vierdaagse! Frank liep hem voor de tiende keer, een hele prestatie dus wij stonden elke dag klaar om hem op te vangen. Alleen dat wachten duurde Javian soms iets te lang… Zoveel onbekende gezichten, waar blijft papa nou?

mamalifestyle juli 2016 eten

Goed eten

Hoewel we in een vakantiehuisje zaten, moest er natuurlijk wel goed gegeten worden voor Frank. Mijn ouders hadden daarvoor de Allerhandebox laten bezorgen bij een Albert Heijn en in de buurt. Zo aten we deze heerlijke pasta met kip saltimbocca.

mamalifestyle juli 2016 buitenspelen

Samen spelen

Op het huisjespark was ook een speeltuin waar Javian graag wilde spelen. Hier keek hij nieuwsgierig naar een paar oudere kindjes die hem later zelfs vroegen om mee te spelen. Javian was helemaal trots, zo lief.

mamalifestyle juli 2016 water

Even afkoelen

Het was de gehele Vierdaagse warm, erg warm. Daardoor was verkoeling erg welkom, gelukkig hadden ze daar bij de Vereeniging iets slims op bedacht: zwembadjes! Ideaal voor Javian om mee te spelen en voor de wandelaars ter verkoeling van de voeten.

mamalifestyle juli 2016 ijskoffie

Lekker ijskoffie

Speciaal voor de Nijmeegse Vierdaagse was een straat als ‘Ramblas’ aangewezen en daar stonden allemaal foodtrucks en stands. Waaronder de Barista Bandits die een heel groot bord met ‘ijskoffie’ hadden staan, met de warme temperaturen hebben we die gehaald waarop we bijna elke dag terugkwamen om weer een ijskoffie te halen. Zo lekker!

mamalifestyle juli 2016 vierdaagse

Gehaald!

En toen zat de Nijmeegse Vierdaagse er weer op, Frank heeft hem succesvol volbracht!

Grappig feitje: ik wilde graag een foto maken van Frank bij het punt waar hij zich moest aan- en afmelden met zijn medaille. Maar precies op dat moment kwam er een stelletje achter Frank staan dat innig aan het knuffelen was. We hebben nog even gewacht of ze weggingen, maar uiteindelijk was dit de beste foto waarbij ze niet in het zicht waren haha.

mamalifestyle juli 2016 zooparc

Zoo Parc

Aangezien we een huisje vlakbij Nijmegen hadden, konden we na de Vierdaagse lekker een beetje uitslapen en daarna nog wat leuks doen in de omgeving. We besloten naar Zoo Parc te gaan, aangezien Javian zo gek was van dieren. In dit park loop je regelmatig door de verblijven van dieren heen, erg bijzonder.

Ik draag hier de rok van Bobo Choses en uiteraard ook mijn Keecie tas (zie voor links, elders dit maandoverzicht).

mamalifestyle juli 2016 pannenkoek

Pannenkoek

Na het Zoo Parc gingen we nog uit eten met mijn ouders bij het plaatselijke pannenkoekenrestaurant omdat deze een groot speelgedeelte had voor kinderen. Met moeite kregen we Javian aan tafel, gelukkig waren de poffertjes ook interessant.

mamalifestyle juli 2016 bagels&beans

Bagels&Beans

Uiteraard kon in dit overzicht Bagels&Beans niet ontbreken. Toen we thuis waren aangekomen, gingen we lunchen met de tapas. Aangezien Javian ook mee eet, bestellen we er altijd een bagel extra bij.

mamalifestyle juli 2016 slapen

Lekker lui

Steeds vaker slaat Javian zijn middagdut over… Terwijl andere keren hij op de bank gewoon weer doorslaapt, zelfs nadat ik hem uit bed had gehaald na een lange middagdut. Onze plannen helemaal in de war, ik ben er maar even naast gaan zitten en heb gewacht tot hij wel wakker werd.

Het hemdje is van tinycottons.

mamalifestyle juli 2016 flatbread

Luxe lunch

Toevallig hadden we nog Libanese wraps liggen en ik besloot eens een luxe lunch te maken voor mij en Frank die thuis aan het werk was. Misschien heb ik hem een klein beetje gedwongen om deze buiten te komen opeten in de zon, in plaats van in de donkere saaie studeerkamer…

Dezelfde wraps gebruikte we voor de variant met mozzarella en nectarine.

mamalifestyle juli 2016 zwemmen

Zwemmen

Wat een pret, zo’n zwembad in de tuin! Samen met mijn jongste zusje en Javian kocht ik goede vloertegels voor het zwembed en dus konden we eindelijk zwemmen in de tuin! Nu duimen voor nog meer mooie dagen!

mamalifestyle juli 2016 haaien

Haaiencape

Aangezien de badjas van Javian te klein wordt, zocht ik een andere oplossing. En toen liep ik tegen deze haaiencape aan van de Hema. Hoewel onze peuter hem in een eerste instantie niet wilde dragen, wilde hij dat opeens wel na het zwemmen in de tuin. En toen mocht ‘ie de hele dag niet meer af haha.

mamalifestyle juli 2016 opruimen

Zelf opruimen

Javian gaat met gigantische stappen vooruit de laatste tijd en dus snapt hij opeens ook dat er opgeruimd moet worden voor hij naar bed gaat. Nog mooier is als hij dat spontaan gaat doen als hij merkt dat ik de spullen pak om naar boven te gaan. Ik stond verwonderd te kijken…

Overigens gaat het natuurlijk niet echt elke dag zo, voor iedereen denkt dat ik een perfect kind heb haha.

mamalifestyle juli 2016 poster

Muurdecoratie

We zijn druk bezig om Javian’s kamer mooi te maken. Toen we gingen verhuizen hebben we alles in de kamer neergezet volgens de oude situatie en daarna weinig gewijzigd. Nu Javian een echte peuter wordt, verdient hij een passende kamer. En dus zocht ik ook naar decoratie voor aan de muur.

Als stralend middelpunt de prachtige dierenposter van Marta Abad Blay, stiekem wil ik hem ook op mijn slaapkamer.

mamalifestyle juli 2016 ijskoffie

IJskoffie

Sinds de ijskoffies in Nijmegen ben ik weer ‘hooked’ en dus maakte ik thuis ook een keer ijskoffie. Eigenlijk zo simpel, maar toch doe ik het niet vaak thuis.

mamalifestyle juli 2016 tiramisu

Hartje

En ook deze maand maakte Frank weer zelf tiramisu en deze keer kreeg ik er zowaar een hartje in, mooi om deze maand vol liefde zo af te sluiten.

 

Augustus wordt een rustige maand, want ik ben onverwachts vrij. Het na- of voordeel van freelancer zijn. In dit geval neem ik het maar positief en hoop ik maar een beetje van deze vakantie te genieten.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.