Kinderkamer Wonen

Sneakpeek babykamer #hoerababytwee

De babykamer van #hoerababytwee kreeg de kleur ‘Early Dew’ op de muur, daarna kon het kamertje ingericht worden met een vloerkleed, commode en andere accessoires. Kijk mee naar de sneakpeek van de babykamer van onze tweede zoon. 

babykamer sissy-boy vloerkleed kussen

Vloerkleed in de babykamer

Er zijn ongelofelijk veel mooie en leuke vloerkleden voor de baby- en kinderkamer te vinden, maar toen ik dit vloerkleed van Sissy-Boy tegenkwam in de winkel was ik direct verkocht door de kleurencombinatie. Er was alleen één máár: ik had het vloerkleed in de winkel gezien, Frank niet, en toen ik het vloerkleed online opzocht kwamen de kleuren totaal niet overeen met wat ik had gezien. In het echt had het kleed duidelijk lichtblauwe en antracietkleurige strepen en niet lila en donkerpaars zoals het leek op online foto’s. Toen we bij een sample sale van Sissy-Boy waren in november zag ik het vloerkleed afgeprijsd weer liggen en kon ik Frank overtuigen. Toen wisten we ook direct dat we verfblikken konden inslaan, want het zou nu definitief Early Dew worden.

Bijpassend kussen

Ik wist dat er een bijpassend kussen verkrijgbaar was bij het vloerkleed, maar kon deze niet direct meer vinden. Gelukkig kwam deze weer terug in de webshop in de sale en bestelde ik deze direct. Ik kreeg echter het kussen in een verkeerde kleurstelling toegestuurd, maar dat werd fantastisch opgelost door de klantenservice. Supersnel had ik het nieuwe én juiste kussen weer in huis, wat een superleuke toevoeging op de babykamer is.

babykamer commode early dew wandrek

Extra lange commode

Via Pinterest kwam ik verschillende afbeeldingen tegen met de Ikea Tarva ladekast als commode, aangezien we met de baby erbij twee kinderen in de luiers hebben leek het ons fijn om een extra grote commode te hebben. Deze ladekast van Ikea heeft een fijne breedte en genoeg opbergruimte.

De kast verfden we ook met de kleur Early Dew van Flexa Creations. We hebben nog geen knoppen op de kast zitten, maar twijfelen of het überhaupt nodig is. Daarnaast hebben we een grote plank van underlayment, geverfd in Early Dew, op de bovenkant liggen. Deze plank is net wat dieper dan de kast zodat er wel een aankleedkussen op past. Deze plank staat hier nog niet op de foto.

Het wandrek is van de Wibra en bleek een groot succes een paar maanden terug, want toen ik een week later nog wat accessoires voor het rek wilde kopen was alles al uitverkocht.

babykamer hoerababytwee wolkenlamp wandlamp

Wolkenwandlamp

Verlichting is al langere tijd een ‘probleem’ bij ons thuis, want door de hoge plafonds zijn we toegewezen op wandlampen en die zijn óf lelijk óf duur óf je moet echt op zoek naar een creatieve oplossing. Voor Javian’s peuterkamer kozen we voor een plafondlamp van Ikea die we aan de muur hingen. Hij moest wat extra verstevigd worden voor aan de muur, maar uiteindelijk was dat een simpele en leuke oplossing. We besloten voor de babykamer hetzelfde te doen. De lamp is bol en heeft een wolkenprint, de kleur van de lamp is wit wat we mooi vinden op het witte gedeelte van de muur.

De staande lamp verschuift regelmatig van kamer op onze bovenverdieping, afhankelijk van waar we extra licht nodig hebben. Toen we nog regelmatig op de babykamer aan het klussen waren stond deze op de babykamer.

babykamer hoerababytwee wolken plank

Wolkenplank

Wolken komen al vaker terug in decoratie voor de kinderkamers in ons huis, zo kochten we bij een sale van A Little Lovely Company ook een wolkenplankje voor op de babykamer. Inmiddels hangt deze aan de muur en staat deze niet meer op de commode.

 

Binnenkort zal ik nog meer delen van de babykamer, want inmiddels is de kamer volledig in gebruik sinds Senne geboren is.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Iris
    april 22, 2017

    Ziet er echt uit als een hele mooie babykamer! Vooral die grote commode. Die kun je later gewoon als kastje gebruiken.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.