Wonen

6 tips voor een Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur 6 tips

Vroeger reisde ik elk jaar met mijn ouders en zussen naar Scandinavië, daar is mijn liefde voor de Scandinavische landen geboren en met de liefde voor de landen ook zeker de liefde voor een Scandinavische inrichting. Toen ik ging samenwonen met mijn vriend had ik dan ook een aantal ideeën om ook bij ons thuis het gevoel van Scandinavië te krijgen. Hoewel onze inrichting door de loop der jaren aardig is veranderd, zijn de Scandinavische invloeden altijd zichtbaar geweest. Ik deel mijn 6 tips voor een Scandinavisch interieur, waaronder een fijne tip voor een Scandinavische woonstijl met kinderen in huis. 

Veel wit

In onze eerste woning samen lag al een donkere laminaatvloer die we om budgetredenen toen hebben laten liggen. Vrij snel nadat we introkken hadden we daar al spijt van, waardoor we direct wisten dat in een volgende woning we voor een witte vloer zouden gaan. Tot die tijd hadden we een wit laagpolig vloerkleed in de woonkamer liggen. Toen we in onze eerste gezinswoning kwamen te wonen, kozen we dan ook voor een witte laminaatvloer voor de benedenverdieping. Het beste besluit ooit, want het licht in huis is daardoor fantastisch, maar het is ook de ultieme witte basis voor een Scandinavische inrichting.

Zwarte accenten

In de vorm van fotolijsten, kaarsenstandaards of misschien wel servies: zwarte accenten zijn erg welkom bij een Scandinavische inrichting. Het geeft een mooi contrast met het vele wit en geeft de inrichting de moderne touch. Enne, geen geld voor zwarte accessoires? Houten accessoires kunnen gemakkelijk zwart geverfd worden.

Natuurlijke details

Ondanks dat de meeste Scandinavische interieurs bestaan uit veel modern zwart en wit zijn er ook vaak natuurlijke details te vinden, zoals bijvoorbeeld een houten slinger of houten kratjes. Mijn houten kratje komt van een Deense brouwerij waar we ooit een rondleiding hebben gehad, hij staat bij ons in de keuken gevuld met flessen limonade. Wat ook veel te zien is bij een Scandinavisch interieur zijn houten details bij meubels, dus bijvoorbeeld een fauteuil met houten poten of een kast met houten details zoals verkrijgbaar bij OTTO.

Het hygge gevoel

Hoewel een Scandinavische inrichting vaak strak en modern is met dus veel wit en zwart, houden ze in Scandinavië ook van gezelligheid. Naast houten details is dat ook vaak te vinden in de vorm van kussentjes op banken of schapenvachten als kleden. Mijn kussentje met dennenbomen is van het merk Fine Little Day, die nog veel meer toffe Scandinavische accessoires hebben. Het merk is vrij prijzig, maar Ik zie regelmatig items van het merk in de sale bij verschillende Nederlandse webshops.

Groene elementen

Hoewel groene accessoires ook welkom zijn, bedoel ik met groene elementen vooral groene planten. Want hoewel een Scandinavische woonstijl ook vaak minimalistisch is, zijn planten vaak wel een hele fijne aanvulling op het interieur. Het onderstreept ook weer het belang van details uit de natuur zoals het gebruik van hout en dus ook levend groen. De kamerden is een heel mooi voorbeeld van een plant die veel te zien is bij Scandinavische inrichtingen.

Scandinavisch speelgoed

Leuk natuurlijk, zo’n Scandinavisch interieur, maar vaak matcht het speelgoed daar dan weer niet bij. Gelukkig zijn er ook nog hele goede en leuke opties voor speelgoed dat wel past bij deze woonstijl. Sowieso is houten speelgoed een goede tip, bij OTTO hebben ze een leuk assortiment. Wij zijn een aantal jaar geleden begonnen met het vragen van houten auto’s bij verjaardagen omdat het hout mooi past bij deze woonstijl en de jongens er graag mee spelen. Het merk Sebra heeft regelmatig leuke houten auto’s in hun assortiment die qua kleuren ook nog eens mooi passen bij een Scandinavische inrichting. Ook speelgoed met metaal en in het zwart of wit is een goede optie. Wij vonden bijvoorbeeld een zwart Foxrider fietsje op Marktplaats en ik ben heel blij dat we binnen ruimte hebben voor Senne om te oefenen met fietsen, want dit fietsje is echt een fijne toevoeging op ons interieur. Als laatste tip ik het merk Kids Concept, want eigenlijk alles is leuk van dit merk, maar ik ben vooral fan van het houten telraam met fijne kleuren kralen. Educatief en stijlvol speelgoed is natuurlijk helemaal tof.

Scandinavisch interieur 6 tips speelgoed

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.