Feest Geboorte

Baby traktatie voor de peuterspeelzaal van Javian

traktatie baby geboren senne 10 maart 2017

Als er een baby geboren wordt, mag de grote broer trakteren op de peuterspeelzaal! Maar een traktatie voor een babygeboorte kan nog best lastig zijn! Lees meer over onze traktatie voor de geboorte van baby Senne

Inspiratie voor een baby traktatie

De laatste maanden van mijn zwangerschap was ik al op zoek naar inspiratie voor een traktatie voor de peuterspeelzaal van Javian voor als zijn kleine broertje er zou zijn. Maar ik vond het best lastig om iets origineels, gezonds en makkelijks te bedenken… Uiteindelijk kreeg ik hulp van mijn geheugen, want ondanks de volop aanwezige zwangerschapsdementie herinnerde ik mij opeens dat mijn moeder wel eens lieve baby’tjes maakte van lege toiletrollen door er een gezichtje op te tekenen en een luiertje te maken van een tissue.

Al een tijdje spaarde ik lege toiletrollen omdat Javian ze graag gebruikt als verrekijker en ik op Pinterest veel creatieve inspiratie tegenkwam met deze kartonnen rolletjes. En tissues hadden we ook voldoende in huis. Tijd om te knutselen dus!

Stappenplan baby traktatie

De lege toiletrollen beplakten we met gekleurd papier omdat sommige rollen teksten erop hadden. Ik koos voor verschillende kleuren blauw en groen, passend bij een hydrofiel doek die we erbij gebruikten (en ook passende kleuren bij de babykamer). De gezichtjes hebben we uitgeprint, want tekenen kan ik niet zo mooi als mijn moeder en plakken is dan vele malen makkelijker. Alle baby’s kregen een wit ‘mutsje’ gemaakt van papieren onderzetters, ook wel doilies genoemd. De luiertjes van tissues zitten in principe los, maar redelijk strak met een splitpen vast om de baby’tjes heen gevouwen zodat we deze voorzichtig eraf konden halen en de toiletrollen konden vullen met doosjes rozijntjes.

In een grote mand legde ik een hydrofiel doek van de Hema met wolkjes en daarin lagen alle baby’tjes. De mand en de traktatie was erg licht, daardoor kon Javian zelf met de mand rondlopen en alle kinderen van zijn groep een baby’tje geven. Om hun doosje rozijntjes te kunnen pakken, moesten de kinderen de luiertjes eraf halen wat ze allemaal erg grappig vonden. Groot succes dus!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.