Mama

Mijn favoriete foto apps voor mijn iPhone

sw iphone 13 foto apps tips

Ja, een iPhone is een telefoon bedoeld om mee te bellen, maar mijn favoriete functie van mijn iPhone is toch de camera. Ideaal om even snel een foto te maken van de kinderen of even leuke Stories te maken voor Instagram. Om die foto’s vervolgens mooi na te bewerken of de Stories mooi vorm te geven gebruik ik apps. Bij deze mijn favoriete foto apps voor iPhone. 

De camera van de iPhone 13

Ik ben in het trotse bezit van een iPhone 12, maar kijk smachtend naar de nieuwe iPhone 13. Vooral de camera specificaties schijnen nog beter te zijn, niet alleen voor foto’s maar ook voor video’s. Een van de voordelen van een iPhone vind ik het maken van foto’s in het donker. Elke avond voordat ik naar bed ga, kijk ik nog even bij mijn slapende kinderen. Soms liggen ze er zo zoet of gek bij dat ik het niet kan laten om een foto te maken. Vroeger leverde dat een praktisch zwarte foto op, maar tegenwoordig heb ik prachtige foto’s met duidelijk zichtbaar zoete slapende kinderen. Extra bijzonder aan de iPhone 13 ook is de mogelijkheid tot macro-fotografie, iets wat ik als liefhebber van tuinieren heel tof vind.

Ik spaar nog even door, maar ga jij een iPhone 13 pro kopen of heb je deze wellicht al in jouw bezit, laat dan vooral weten wat jij vindt van de camera!

Lees ook: Hoe ik overzicht houd in de foto’s op mijn iPhone →

Mijn favoriete foto apps

Mijn filmrol staat vol met mooie en leuke foto’s, tegenwoordig probeer ik er een keer per week wat mee te doen in plaats van ze te laten ‘verstoffen’ in mijn filmrol. Daarvoor gebruik ik de volgende apps:

  • VSCO: mijn favoriete foto’s bewerk ik met deze fijne app. Er zitten een aantal toffe filters in die ik mooi vind en vaak alleen wat in sterkte verander. Mocht een foto meer bewerking nodig hebben dan kan ik de helderheid, schaduwen en warmte van een foto met deze app aanpassen. De foto’s worden vervolgens verzameld in een map op mijn telefoon zodat ik deze makkelijk terug kan vinden.
  • Unfold: deze app biedt waanzinnig veel mogelijkheden voor het vormgeven van Stories. Maar daarnaast vind ik het ook heel fijn om in deze app collages te maken van foto’s. Die collages zijn heel geschikt voor Stories, maar bijvoorbeeld ook voor een blog of op Pinterest. Daarnaast kun je zo makkelijk een paar leuke foto’s delen met familie of vrienden. Zo heb ik al mooie collages gemaakt van onze kleine baby Lior.
  • A Color Story: een fijne app om te zien hoe mijn Instagram feed eruit gaat zien met de nieuwe foto’s die ik wil delen. Want ja, als het om Instagram gaat, ben ik best een beetje ijdel en vind ik het dus leuk als de foto’s onderling ook leuk matchen. Ik kan hiervoor makkelijk alle bewerkte foto’s toevoegen vanuit mijn mapje ‘VSCO’.

Geen hele lange lijst met foto apps dus, maar wel de apps die ik wekelijks gebruik en waar ik erg tevreden over ben. Voor bladendokter.nl heb ik een blog geschreven over meer apps voor Instagram, waaronder ook een aantal foto apps, maar bijvoorbeeld ook planningstools. De moeite waard om te lezen als Instagramfan.

sw iphone 13 foto apps tips (1)

mamalifestyle sw

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.