Groen Wonen

Leren bloemschikken? Hallo Bloomon workshop!

bloomon bos bloemen

Bloemschikken, dat is best een kunst ontdekte ik tijdens een Bloomon workshop. Maar mét resultaat, want inmiddels heb ik al twee weken een weelderige bos bloemen thuis staan. 

Schuin afsnijden?

Meestal als ik een bos bloemen kreeg, zette ik deze in een vaas met water en herschikte soms nog een of twee stelen voordat de bos uitgebloeid in de prullenbak verdween. Zelden stonden bossen bloemen langer dan twee weken bij mij thuis. Want ja, schuin afsnijden deed ik niet altijd moet ik eerlijk bekennen en wanneer het water licht van kleur veranderde, ondernam ik ook geen actie. Kennelijk moet er dan een workshop aan te pas komen om het nu wel goed aan te pakken.

bloomon workshop groningen

Bloomon workshop

Bloomon is inmiddels vrij bekend als bloemenabonnementenservice. Zij organiseren ook workshops door het hele land om meer te leren over het bloemschikken en de zorg voor zo’n bos bloemen. Samen met mijn moeder ging ik naar een Bloomon workshop in Pronk in Groningen.

Schone vaas

De truc voor langer genieten van een bos bloemen zit ‘m niet in de bloemen, maar in de vaas. Die moet schoon zijn, goed schoon. Chloor zorgt ervoor dat bacteriën gedood worden en de bloemen langer blijven staan. Zodra de bloemen in de vaas gaan is het zakje voeding voldoende, maar na een paar dagen of een week is het slim om de bos te herschikken in de vaas en een drupje chloor toe te voegen aan het water.

Schuin afsnijden

Voordat het bloemschikken kan beginnen, moeten eerst alle stelen schuin afgesneden worden. Iedereen weet dat, maar ik deed dat dus lang niet altijd. Door het schuin afsnijden kunnen bloemen beter water opnemen, omdat de wond vers is. Voortaan dus echt elke keer doen!

Kruislings schikken

De truc om alle bloemen mooi tot hun recht te laten komen is om kruislings bloemen in de vaas te steken. Daarbij gaan de kortste stelen als eerste in de vaas, zodat uiteindelijk de langste stelen in het midden van de vaas eindigen. Natuurlijk kun je altijd nog wat bloemstelen herschikken als alles eenmaal in de vaas staat, zo deed ik dat toen ik ontdekte dat de bos net wat mooier uitkwam vlak voor onze witte muur.

Herschikken

Daarnaast is het slim om dus na een paar dagen of een week compleet te herschikken. Alles uit de vaas, de vaas schoonmaken en vers water én een drupje chloor erin en aan de slag. Alle bloemstelen die slap hangen, bruin kleuren of anderzijds niet meer mooi zijn kunnen weg en de rest kan opnieuw volgens het kruislings schikken een plekje krijgen in de vaas.

Aan het einde van de workshop ging ik met een medium bos bloemen naar huis, daarnaast mocht ik een vaas en een doosje met een mesje en theedoek meenemen omdat ik nog een keer een bos thuis laat bezorgen. Eens zien hoe dat bevalt!

bloomon bos medium palm spring cupcakesbloomon medium bos palm spring

Mijn ervaring met Bloomon

Inmiddels staat mijn bos bloemen twee weken en hoewel ik er al enkele stelen uit moest halen, staat er nog steeds een flinke bos op tafel. Ik zou zelf nooit zoveel verschillende bloemen bij elkaar gezocht hebben, maar het staat wel bij elkaar. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik mijn bos bloemen redelijk saai vond in vergelijking met de kleurrijke bossen die ik soms op Instagram voorbij zie komen. Ook had ik een beetje pech met mijn dahlia in de deze bos, mijn favoriete bloem had de reis niet helemaal overleefd en daardoor heeft deze al veel te snel de vaas verlaten. Daarnaast ken ik uit mijn persoonlijke omgeving niet altijd even positieve verhalen over de diensten en de klantenservice van Bloomon. Daarom ben ik extra benieuwd hoe het gaat als de volgende bos binnenkort wordt bezorgd.

 

Feit blijft dat bloemen blij maken en de tips en trucs die ik kreeg bij de workshop van Bloomon zorgen ervoor dat ik nog wat langer kan genieten van mooie bloemen in huis. Ondertussen blijf ik lekker oefenen met bloemschikken.

Wil jij ook zo’n mooie Bloomon bos bloemen? Bestel via mijn link, dan ontvang je een gratis vaas bij jouw bos bloemen en ik spaar voor een gratis bos bloemen – dan zijn we beiden blij 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.