Kind Verzorging

Senne in de luiers: Naty luiers maatje 1

senne luiers naty maat 1

Een van de cadeautjes die we kregen toen we bekend maakten in verwachting te zijn van onze Senne was een pak ecologische luiers van Naty maat 1. Een zeer gewenst cadeau, want voor Javian gebruiken we ook luiers van Naty en dat bevalt erg goed. Maar we hadden nog geen ervaringen met de kleinste maat luiers van Naty tot nu dus…

Naty ecologische luiers maat 1

Bij Javian ontdekte ik de luiers van Naty – ook wel Nature Babycare – pas toen hij al in maat 3 zat qua luiers, dus we hadden geen ervaring met de kleinere maatjes van Naty. Nadat Senne uit de Pampers maat 0 was gegroeid, konden we deze luiers eindelijk gebruiken.

De luiers van Naty zijn naar mijn idee in verhouding met andere luiers wat breder en net iets korter. Het buikje van Senne is net iets te smal voor deze luiers, maar gelukkig kunnen de plakstrippen wat dichter over elkaar geplakt om toch stevig om zijn buik te zitten en niet af te zakken bij trappelende beentjes. De luiers van Naty voelen duidelijk anders aan dan luiers van bijvoorbeeld Pampers, meer een soort zacht papier. En hoewel papier nou niet direct geschikt lijkt voor babybillen zijn de luiers van Naty dat zeker wel, maar het kan qua gevoel even wennen zijn voor ouders in het begin. Daarnaast hebben de luiers een soort versteviging tussen de billen, ik vergelijk het een beetje met een soort ‘maandverband’. Stevig en toch lekker zacht!

Luiers verschonen

Zowel overdag als ’s nachts zitten de luiers prima. Overdag verschoon ik Senne sowieso voor elke nieuwe voeding en als hij gepoept heeft, krijgt hij direct een schone luier omdat hij er niet van houdt om met een vieze luier te liggen – en gelijk heeft ‘ie! In principe geven we Senne nog een schone luier bij de laatste avondvoeding ergens tussen 22 uur ’s avonds en middernacht, dan houdt hij het in principe vol tot een uur of zes/zeven in de ochtend.

Wij kopen de Naty luiers bij Etos, maar ze zijn bijvoorbeeld ook te bestellen bij Albert Heijn.

 

Inmiddels zijn wij alweer over naar luiers in maatje 2!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.