Kind Verzorging

Senne in de luiers: Pampers maat 0

senne luiers pampers maat 0

Nooit geweten dat ze bestaan: luiers in maat 0. Maar opeens had ik ze nodig voor onze kleine Senne en wat was ik toen blij met een drogisterij in de buurt met Pampers maat 0. 

Klein ventje

Senne was bij de geboorte net boven de drie kilo, op zich geen slecht geboortegewicht voor een baby geboren bij een termijn van 37 weken zwangerschap, toch was het echt maar een klein en smal ventje. En dat werd alleen maar ‘erger’ toen hij bijna tien procent van zijn geboortegewicht verloor en er ook nog eens bijna drie weken over deed om terug te komen op zijn geboortegewicht. De oplossing voor zo’n klein mannetje: Pampers maatje 0!

Waarom niet Pampers maat 1?

Pampers in maatje 1 zijn geschikt voor baby’s van twee tot vijf kilogram. Je zou zeggen dat we ons daar dus wel mee hadden kunnen redden die eerste weken, maar luiers in maat 1 zaten echt te ruim en niet lekker om zijn billen heen. Ik wist nog niet van het bestaan van luiers in een kleinere maat dan 1, maar kwam er via Google achter en mijn moeder kocht deze superkleine luiers voor ons.

Hoewel het verschil in de luiers klein is wanneer je deze op elkaar legt, merkten wij vooral dat de luiers in maat 0 echt een stuk beter om de billen van Senne pasten. Zo lang Senne kledingmaat 44 droeg, zaten deze luiers heel goed. Toen Senne eenmaal op zijn geboortegewicht was, konden we langzamerhand afscheid nemen van deze superkleine luiers. Ik heb nog één Pampers maatje 0 luier over om te bewaren bij de eerste outfit van Senne.

De Pampers maat 0 zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en bijvoorbeeld ook bij Albert Heijn.

Foto gemaakt door Suzanne van Little Detail

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.