Eten&drinken Recepten

Gezonde muffins met blauwe bessen

gezonde muffins met blauwe bessen

Bij de peuterspeelzaal van Javian hadden ze laatst het thema ‘Eten en Drinken’ en er werd gevraagd of er ouders waren die iets lekkers wilden maken voor de groep. Samen met Javian heb ik toen deze gezonde muffins met blauwe bessen gebakken om mee te nemen. 

Blauwe bessen

Wij hebben standaard een doosje blauwe bessen in de vriezer en in de zomer vaak ook een doosje verse bessen in de koelkast, Javian is er dol op! Toen we samen aan het zoeken waren naar een lekker en makkelijk recept kwamen we deze muffins tegen en Javian was gelijk enthousiast.

Het originele recept van ‘Eef kookt zo‘ heb ik iets aangepast omdat ik minimaal zestien muffins nodig had en het originele recept uitging van zes muffins, omdat ik niet genoeg in huis had om het recept te verdubbelen, besloot ik van sommige ingrediënten wat extra’s te doen en een banaan toe te voegen.

Nodig voor gezonde muffins

 • 175 gram tarwebloem
 • 100 gram yoghurt Griekse stijl
 • 75 gram blauwe bessen
 • 40 gram gesmolten boter of kokosolie
 • 50 ml melk
 • 1 ei
 • 1 banaan
 • 1 zakje bakpoeder
 • een scheutje honing
 • een snufje zout
 • havermout
 • eventueel roze suiker

Recept voor gezonde muffins

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maal de banaan in een keukenmachine of blender met een scheutje melk. Meng vervolgens de bloem, yoghurt, boter, melk, ei, banaan, bakpoeder, honing en zout met een garde. Verdeel de vormpjes over een plaat en vul ze met het beslag. Ik liet Javian in elke vormpje ook nog eens minimaal 3 blauwe bessen een beetje in het beslag drukken. Daarna schepten we wat havermout erop en omdat Javian graag meer decoratie wilde, strooide we er ook een klein beetje roze suiker overheen. Doe de muffins 20-25 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen alvorens je gaat eten.

Met dit recept konden wij 20 wat kleinere muffins maken. De muffins blijven ongeveer twee dagen goed.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.