Een plaattaart is supermakkelijk om te maken, kinderen kunnen er goed bij helpen en tijdens de oventijd kan de tafel gedekt worden. En met de eetbare bloemen is deze plaattaart caprese helemaal een feest om te eten.
Er ligt bij ons altijd bladerdeeg in de vriezer en in de koelkast zijn altijd genoeg ingrediënten te vinden om er een plaattaart mee te maken. Het is een van de makkelijkste gerechten om te maken en onze kinderen eten graag mee.
Nodig voor plaattaart caprese met eetbare bloemen
- 6 plakjes bladerdeeg
- een halve courgette
- een hand vol snoeptomaatjes
- een hand vol mozzarella bolletjes
- eetbare bloemen via de eetbarebloemenshop.nl
- oregano
- zout en peper
Recept plaattaart met mozzarella, tomaat en courgette
Laat de bladerdeeg ontdooien om deze vervolgens op een ovenplaat tegen elkaar aan te leggen als een rechthoek. Druk de randen goed tegen elkaar aan, eventueel met een vork. Snijd de courgette in schijfjes en verdeel over het bladerdeeg. Halveer de tomaten en mozzarella bolletjes en verdeel deze weer over de courgette. Voeg naar smaak zout en peper en wat gedroogde oregano toe.
De plaattaart kan in de oven voor 20-25 minuten op 200 graden. Voeg nadat de plaattaart uit de oven komt de eetbare bloemen toe.
De eetbare bloemen heb ik gekregen van eetbarebloemenshop.nl – zij hebben een heel uitgebreid assortiment aan eetbare bloemen.
1 reactie
Wimke
mei 8, 2019Leuk! makkelijk te maken en kan dus ook met bijv. restjes groenten – en met de eetbare bloemetjes ziet het er echt bijzonder uit ??