Kind Lezen

Kinderboekenweek 2017: een tijger in de tuin?

kinderboekenweek 2017 gruwelijk eng kattensoep tijger in de tuin

Tot en met 15 oktober is het nog Kinderboekenweek en deze editie van 2017 heeft als thema ‘Gruwelijk eng’. Tijd voor een nieuwe traditie: Javian mocht zelf een boek uitzoeken in de boekwinkel. 

Kinderboekenweek 2017

Een kinderboekenweek zegt Javian nog niet veel, maar wel hebben we even gepraat over het thema: Gruwelijk eng. Ik heb hem uitgelegd dat dat gaat over boeken die soms een beetje spannend zijn, zoals de boeken van de Gruffalo die Javian eerst nog spannend vond, maar inmiddels grote favorieten zijn. Toen hij het idee van een spannend of eng boek begreep, wilde hij graag een nieuw boek binnen dit thema lezen.

Javian zoekt het uit

Vorig jaar ging ik ook al met Javian naar de boekwinkel om hem zelf een boek te laten uitkiezen in het kader van de Kinderboekenweek, maar hij begreep het idee niet helemaal en wilde geen boek haha. Deze keer ging het een stuk beter in de boekwinkel. Javian haalde het ene na het andere boek uit het schap, er was zoveel moois te vinden… Hij raakte even afgeleid door de babyboeken die geluid maken en lekker kraken, maar uiteindelijk liep hij resoluut terug naar de prentenboeken en koos voor ‘Er zit een tijger in de tuin’.

‘Er zit een tijger in de tuin’

Het boek ‘Er zit een tijger in de tuin’ gaat over het meisje Nora die op bezoek is bij haar oma en zich verveelt. Haar oma vertelt dat er een tijger in de tuin zit, want natuurlijk niet kan… Toch? Nora gaat op zoek en vind allerlei bijzondere dingen in de tuin.

Bij het boek wat Javian koos kregen we uiteraard ook het kinderboekenweekgeschenk: Kattensoep.

Bestel ‘Er zit een tijger in de tuin’ bij bol.com →

kinderboekenweek 2017 tijger in de tuin javian

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.