Mama Zelfzorg

Een maand Netflix: wat heb ik gekeken

een maand netflix gekeken september 2017

Series kijken? Ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moest halen… Totdat ik als allerlaatste opeens een netflixaccount had begin september en leerde dat series en films kijken wel heel fijn combineerde met borstvoeding geven en het huishouden. Ik schrok zowaar een beetje van hoeveel ik al heb kunnen kijken in een maand lid zijn van Netflix. 

Naast dat ik naar mijn idee geen tijd had om series te kijken, wist ik ook niet goed wat voor series ik zou moeten kijken. Ik ben nooit echt een seriekijker geweest… Een of andere foute romcom of heerlijk huildrama vind ik best fijn op zijn tijd, maar een volledig serie met al dat geneuzel? Neh. Actiefilms kijk ik ook wel eens, maar na anderhalf uur ben ik dat ook al gauw zat. Gelukkig kreeg ik wat tips van mijn zusje en mede-Netflixer en selecteerde ik een aantal films die ik al wel kende en leuk vond voor mijn lijst op Netflix, toen kon ik gaan kijken naar de opties die Netflix mij tipt. En er ging een wereld voor mij open…

13 Reasons Why

Dit was de eerste serie die ik via Netflix keek, een Netflix Original serie over een scholiere die zelfmoord heeft gepleegd. Ze heeft op cassettebandjes ingesproken waarom zij tot de beslissing kwam, inclusief de namen en hun daden die daarvoor gezorgd hebben.

Het kijken van deze serie heb ik zwaar onderschat… 13 Reasons Why kroop echt onder mijn huid, ik zat er zo diep in dat ik enkele nachten amper sliep zodat ik nog meer afleveringen kon kijken. Toen het was afgelopen, voelde ik mij leeg, de laatste twee afleveringen vond ik zo heftig om te zien.

Ik vind het een belangrijke serie en voor iedereen zonder depressie belangrijk om te zien, omdat het zo in detail laat zien hoe iemand tot zelfmoord komt – en dat kunnen ogenschijnlijk kleine incidenten zijn. Daarnaast laat het ook goed zien hoezeer mensen geraakt kunnen worden door zelfmoord in hun omgeving.

Films en documentaires tussendoor

Na 13 Reasons Why was ik toe aan iets luchtigers en dus keek ik ‘Twinsters’, ‘Mannenharten 2’ *met een half oog tijdens het was opvouwen, samen met Javian keek ik ‘Hercules’ en ‘De zwanenprinses’ en toen besloot ik eindelijk ‘De gelukkige huisvrouw’ te kijken omdat ik deze nog nooit helemaal had gezien. Toen vond ik het wel weer tijd worden voor een nieuwe serie.

Modern Family

Wie kent er niet Modern Family?! Het is een succesvolle serie over een samengestelde familie die tegen allerlei herkenbare problemen aanlopen. De kracht van deze serie zit echt in die herkenbaarheid, de humor en de ontzettend leuke personages. Ik had eerder wel eens een aflevering gezien, maar nu ben ik een grote fan. Inmiddels ben ik bij seizoen 3 aanbeland. De afleveringen van Modern Family duren ongeveer twintig minuten, waardoor een aflevering ideaal is om te kijken met een voeding van Senne. Gemiddeld ben ik zo’n twintig minuten bezig met voeden en even met hem lopen voor een boertje, tussendoor kan ik mooi een aflevering kijken.

Films tussendoor

Tussendoor keek ik nog een paar films: sommige samen met Javian, andere films keek ik alleen. We keken ‘Sinbad: de held van de zeven zeeen’, ‘Finding Dory’, ‘Hoe tem je een draak’ en ik keek ‘The Impossible’ waar ik ook zwaar van onder de indruk was. En we keken Vaiana en Vaiana en Vaiana en nog een keer Vaiana. Wat is dat een ontzettend leuke animatiefilm met ontzettend leuke liedjes en dansjes, je begrijpt: wij zijn fan!

House of Cards

Daarnaast startte ik ook nog met een andere serie: House of Cards! Deze serie kijk ik samen met mijn vriend Frank, vaak een aflevering voor het slapengaan. Deze serie gaat over de Amerikaanse regering en de zeer ambitieuze Frank Underwood die over lijken gaat om zijn doel te halen: de machtigste man in de vrije wereld worden. Inmiddels zijn we net in seizoen drie aanbeland, dus we hebben nog wat afleveringen te gaan. Overigens had ik vooraf niet gedacht dat ik deze serie zo spannend en zo goed zou vinden als ik nu doe.

Wat keek Javian?

Natuurlijk kijkt Javian ook programma’s via Netflix. Ik vind het ideaal om even wat voor hem aan te zetten als ik ga koken of als hij zijn middagdutje overslaat, maar wel even wilt rusten. Misschien deel ik nog in een volgende blog wat hij graag kijkt via Netflix, want hij heeft zo zijn favorieten.

 

Ik dacht overigens altijd dat ik geen seriekijker was, totdat ik mij vorige week bedacht dat ik vroeger wel een trouwe fan was van ‘Joan of Arcadia’. Dat vond ik echt een onwijs toffe serie, jammer dat die niet op Netflix staat.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.