Sinterklaas

Bennie Stout: de leukste Sinterklaasfilm

bennie stout sinterklaasfilm

”Stout, stout, stout, stout… ik ben lekker stout!” Bennie Stout is een superleuke Sinterklaasfilm voor het hele gezin, waarin het schattige jongetje Bennie Stout de hoofdrol speelt. 

Het verhaal van Bennie Stout

onderstaande tekst verklapt misschien iets over de film, even naar het volgende kopje scrollen wanneer je het nog niet wilt weten dus 😉

Benjamin woont samen met zijn broer en moeder, maar mist zijn vader die in Spanje werkt. Wanneer zijn vader in Spanje door de crisistijd blijft tijdens het Sinterklaasfeest bedenkt Bennie een plan om toch bij zijn vader te kunnen zijn: hij wordt stout! Met wat hulp van een pestkop en een dosis pech lijkt Bennie zowaar stout en mag hij in de zak van Sinterklaas – alleen wordt hij eerst naar de stoomboot gebracht en moet hij wachten tot 5 december voor hij naar Spanje gaat. Inmiddels heeft Sinterklaas door dat er iets is met Bennie en zo maakt hij zijn eigen plan: hij zet de vader van Bennie op een trein naar Nederland zodat ze toch samen Sinterklaas kunnen vieren. Ondertussen worden alle pieten ziek en bedenkt Bennie een plan om Pakjesavond te redden, samen met de stoute kinderen die toch niet zo stout zijn als ze soms lijken. Eind goed, al goed.

De film Bennie Stout speelt zich af in de jaren ’30 en heeft een fijne ouderwetse sfeer met een flinke dosis Sinterklaasgezelligheid. De hele film wordt toegewerkt naar het mooie einde waar alles gelukkig weer goed komt. Deze film is in elk geval mijn grote favoriet in de Sinterklaastijd.

Liedjes van de Bennie Stout CD

Naast het feit dat Bennie Stout een heerlijke Sinterklaasfilm is, zitten er ook een heleboel leuke liedjes in de film. Deze liedjes zijn ingezongen door bekende artiesten en uitgebracht op CD. Superleuk om naar te luisteren in de Sinterklaastijd. Op Youtube kun je het liedje ‘Stout, stout, stout, stout’ bekijken en luisteren.

Bennie Stout kopen

De film is geschikt voor alle leeftijden, hoewel samen kijken onder de drie jaar misschien wel aan te raden is. Een superleuk schoencadeautje in de Sinterklaastijd: de dvd van de film Bennie Stout of de CD van Bennie Stout. Natuurlijk ook erg leuk om gewoon aan te schaffen voor de collectie Sinterklaasspullen.

 

Bekijk nog meer leuke tips en inspiratie voor Sinterklaas.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.