Wist je al dat je heel lekker kunt koken met kruidnoten? Maak bijvoorbeeld deze kruidnoten stoofvlees voor een echte Sinterklaas sfeer bij het avondeten.
Ingrediënten Sinterklaas stoofvlees met kruidnoten
- 600 gram stooflappen
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode ui
- 1 knoflookteen
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel bloem
- zout en peper
- 400 ml groentebouillon
- 50 gram kruidnoten
Recept kruidnoten stoofvlees
Bak de stooflappen in een grote pan. Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes en ringen. Snipper de rode ui en de knoflookteen. Bak de stooflappen in een pan en voeg de rode ui en knoflookteen toe. Bak kort mee en voeg dan de winterpeen, bleekselderij, mosterd en de kruiden zoals laurierblad en kruidnagels toe. Voeg de eetlepel mosterd en bloem toe en meng alles goed door elkaar.
De groentebouillon kan nu erbij en het vlees kan nu gaan sudderen op laag vuur. Als het al meer stoofvlees is geworden kunnen de kruidnoten erbij. Roer alles vervolgens goed door en serveer pas als de kruidnoten uiteen zijn gevallen.
Lekker met patat of aardappelpuree. Eet smakelijk!
0 reacties